Het eetdagboek van Personal Body Trainer en Coach Maudy Tiggelaven

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Trainer en Coach Maudy Tiggelaven ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Maudy

“Hi Hi! Ik ben Maudy, 24 jaar en ik ben sinds januari 2018 Personal Body Coach bij Personal Body Plan. Sinds mei 2019 sta ik ook als Personal Body Trainer in de Changing Life Hub en geef ik Personal Training. De combi van het online coachen en het werken als trainer in de Hub vind ik echt heerlijk! Ik zie steeds meer van mijn deelnemers tijdens het trainen in de Hub en dat geeft net even wat extra’s. Daarnaast geef ik een Bootcamp in Amersfoort.

Naast krachttraining doe ik aan Crossfit. Een hele andere manier van trainen die ik ook heel erg leuk vind! Verder hou ik van bakken (moet ik wel weer even tijd voor maken), dansjes doen op festivals, een wijntje drinken en ben ik graag met vrienden en familie.

Mijn week ziet er vaak als volgt uit:

  • Maandag een online coachdag en trainingsdag. Ik werk dan vaak thuis en af en toe ga ik met collega Personal Body Coach Marleen in de Hub trainen.
  • Dinsdag begin ik de dag vaak met crossfit, vervolgens coachen, boodschappen doen, koken en preppen voor de rest van de week.
  • Woensdag is een drukke dag. Thuis coachen, dan naar Amsterdam om te trainen in de Hub en vervolgens sta ik als trainer in de Hub.
  • Donderdag begin ik de dag met coachen en heb ik tijd voor andere dingen.
  • Vrijdag start ik thuis met coachen, ga ik naar Amsterdam om te trainen in de Hub en sta ik vervolgens in de Hub als trainer.
  • Dan is het weekend! In het weekend begin ik de dag vaak even met coachen en doe ik verder leuke dingen! Op zondag kijk ik vooruit naar de volgende week en plan ik mijn week in. Dat zorgt bij mij voor meer rust tijdens de week.

April 2017 ben ik begonnen met mijn eerste Personal Body Plan met Christa Ooievaar als Personal Body Coach. Na een half jaar mocht ik de opleiding tot Personal Body Coach volgen. Ik was helemaal om! Ik heb sindsdien verschillende doelen gehad en veel geleerd over voeding en training. Ik kreeg plezier in het bakken, koken en kon genieten van eten. Vorig jaar heb ik bij Chivo de opleiding tot Personal Trainer gevolgd. Ik wilde groeien op dit gebied en zo een betere coach en trainer worden.

Half juni ben ik weer begonnen aan een nieuw premium plan met Jeffrey Goos als coach. Weer even die stok achter de deur en knallen! Ik merk dat het toch heel fijn is om begeleiding te hebben. Het geeft je houvast, een concreet doel en plan.

Ik ben nu bezig met een Personal Muscle Shaping plan en ik gebruik de calorietracker. Ik hanteer dus een calorieoverschot om spiermassa op te bouwen. Ik hou van eten, dus ik heb hier heel erg vrede mee, maar veel mogen eten is niet zomaar alles eten wat los en vast zit. Ik merk dat plannen nog steeds heel belangrijk is, want ik wil wel elke dag mijn eiwitten en vezels halen. Ik heb een redelijk patroon in wanneer en wat ik eet. Maar ik hou ook van lekker eten en vind het leuk om nieuwe recepten, baksels en producten uit te proberen. Dus ik eet zeker niet elke dag hetzelfde.

Mijn budget is op een trainingsdag en een niet-trainingsdag gelijk:

Kcal: 2600
Eiwitten: 110
Koolhydraten: 337
Vetten: 90
Vezels: 36

Maudy’s eetdagboek

Eetdagboek Maudy

10:00 Ontbijt

180 gram Alpro soja yoghurt met 5 gram gepofte spelt, 15 gram Eat natural granola en 60 gram aardbeien. En een kop koffie met een scheutje magere melk.

Ik zit nu in de Alpro soja yoghurt ontbijt fase. In de winter eet ik meestal havermout. Ik varieer nu in smaak yoghurt en in soort fruit. Dit is voor mij een vrij licht ontbijt. Dit kan ik voor een training goed kan eten zodat ik niet te vol aan mijn training begin.

Kcal: 284
Eiwitten: 14,2
Koolhydraten: 33,5
Vetten: 8,5
Vezels: 4,5

Eetdagboek Maudy

12:00 Tussendoor

Een banaan, appel en vlugge japie. Dit eet ik vaak tussendoor op een dag.

Kcal: 262
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 55,6
Vetten: 1
Vezels: 12,3

Eetdagboek Maudy

14:00 Tussendoor

Een halve witte chocolade eiwitreep van Personal Protein

Kcal: 123,5
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 7,9
Vetten: 4,1
Vezels: 1,45

Eetdagboek Maudy

16:00 Lunch

Parelcouscous. Mijn favo salade op dit moment! 65 gr Parel couscous met daarin: feta, tomaat, sugar snaps, avocado en ui. Ik eet ’s middags ook vaak gewoon simpele tosti’s op volkoren brood met kipfilet, kaas en ketchup. Vandaag was het een warme dag dus dan vind ik een salade wel heel chill. Wel met een koolhydraatbron (parel couscous), want ik moet aardig wat koolhydraten binnen krijgen.

Kcal: 484
Eiwitten: 17,4
Koolhydraten: 58,5
Vetten: 18,7
Vezels: 5,6

Eetdagboek Maudy

18:00 Tussendoor

Het was heerlijk weer! ’s Middags heb ik een ijsje gegeten en een wijntje gedronken in de stad.

Kcal: 370
Eiwitten: 3,2
Koolhydraten: 23,1
Vetten: 21,2
Vezels: 0,4

Eetdagboek Maudy

20:00 Avondeten

’S avonds eet ik vaak rijst met groente en een eiwitbron. Ik vind dit namelijk heel lekker en het is een volledige maaltijd met koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Vanavond eet ik 70 gram pandan rijst met tempeh, paprika, ui, sugarsnaps en wortel. Stiekem kook ik zelf thuis niet eens zo vaak. Gelukkig houdt Erik van koken! Credits gaan naar hem dus.

Kcal: 622
Eiwitten: 21,7
Koolhydraten: 85,2
Vetten: 18,4
Vezels: 14,2

Eetdagboek Maudy

22:00 Tussendoor

Maiswafels met pindakaas. Ik hou van pindakaas! Dit eet ik echt bijna iedere dag.

Kcal: 266
Eiwitten: 9,5
Koolhydraten: 20,6
Vetten: 15,4
Vezels: 3,4

Eetdagboek Maudy

23:00 Pre-Bedtime Meal

Voor ik naar bed ga eet ik ook nog een portie eiwitten. 250 gram magere kwark met een shot vanille squeezer en 20 gram schuddebuikjes.

Kcal: 238
Eiwitten: 22
Koolhydraten: 26
Vetten: 5,1
Vezels: 0,4

Ik heb in de avond vaak nog zin om iets te eten dus ik bewaar de maiswafels en kwark vaak voor s’avonds zodat ik nog wat lekkers heb!

Afsluiting

Totaal gegeten deze dag:

Kcal: 2649,5
Eiwitten: 104,1
Koolhydraten: 310,2
Vetten: 92,3
Vezels: 41,75

Dit was een prima dagje! Ik had ’s ochtends een afspraak waardoor het wel een hele late lunch werd, omdat ik deze nog niet had gemaakt. Maar ik had tussendoortjes mee dus dat redde ik prima. In het weekend zijn vaak de leuke sociale dingen. Ik probeer ook dan vooruit te plannen zodat ik in ieder geval mijn eiwitten voor die dag haal. Daarnaast hou ik ruimte over voor een drankje en eventueel een etentje.

Op sommige dagen voelt het als veel moeten eten en dan vul ik mijn maaltijden ook wel eens aan met krentenbollen of ontbijtkoek. Ze zijn calorierijk, hebben niet zoveel volume en eten gemakkelijk weg. Maar het grootste deel van de tijd vind ik het zeker niet erg om veel te eten!”

Wil jij Maudy als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op haar coachprofiel.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.