Het Ramadan eetdagboek van Personal Body Coach Nour

De ramadan is nu ruim twee weken bezig. Ook dit jaar zal de ramadan er door het coronavirus anders uitzien. Personal Body Coach Nour heeft voor jullie haar eetdagboek bijgehouden. In dit eetdagboek laat ze zien hoe ze de ramadan combineert met Personal Body Plan en de huidige situatie.

Het Ramadan eetdagboek
Het Ramadan eetdagboek

“Mijn naam is Nour en ik kom uit Leiden. Ik werk als Trainee voor een bank. Ik ben eigenlijk net met deze functie gestart. Om de 4 maanden zal ik op een andere afdeling werken en mijn eerste afdeling betreft Investments (private equity).  Ik werk vanuit huis en ik zit voor mijn werk vooral achter twee schermen. Ik hoef eigenlijk niet van mijn plek af. Ik heb daarom met mezelf afgesproken dat ik een deel van mijn pauze besteed aan een wandeling (meestal tussen 12.00u en 13.00u). Tijdens de ramadan slaap ik overdag twee keer 20 minuten. Na mijn werk ga ik meestal koken en/of trainen. Ik heb een aantal ’persoonlijke projecten’ waar ik aan werk en die heb ik gepland over de hele week. Ik spreek soms nog met een vriend(in) of mijn zus af om in de avond elkaar tegemoet te lopen.

Ik doe met enkele pauzes tussendoor sinds 2017 Personal Body Plan, het Fat Burning Plan. Ik ben zelf sinds 2019 Personal Body Coach. Het programma verschaft mij nog steeds op eenvoudige wijze inzicht in mijn voeding, trainingen en gedrag. Ik verander regelmatig mijn persoonlijke doelstellingen en dan is de Personal Body Plan app ook een handige tool om mijn voortgang te meten.

Het Ramadan eetdagboek

Ik gebruik doorgaans de calorietracker, omdat ik die methode nauwkeuriger vind en ik daardoor beter inzicht krijg in wat ik nu echt eet (of niet). Dit ben ik nog belangrijker gaan vinden sinds ik volledig plantaardig eet. Het lukt mij overigens veel beter om bij ‘’dipjes’’ de draad weer op te pakken. Stapsgewijs kan je namelijk met de flexibiliteit die de calorietracker biedt weer in je eigen balans zitten. Wanneer ik echter in tijden zit met veel onvoorspelbaarheden zoals op vakantie of tijdens de vastenmaand ramadan dan is de handpalm methode voor mij meer passend. Wat ik dan het belangrijkst vind is dat ik met zekerheid in de basis voedzame producten (focus op micronutrienten en vezels) binnen krijg. Mijn tip is vooral om je Personal Body Plan (of welke doelstelling dan ook) altijd binnen de relevante context te bezien en je vooral te richten op het proces en de progressie die je maakt (marginal gains) in plaats van alleen op resultaat. Wees vastberaden, maar dus ook flexibel.

Mijn ramadan eetdagboek op een niet-trainingsdag

ramdan eetdagboek
ramdan eetdagboek
ramdan eetdagboek

1e maaltijd: Iftar – 21:00

1/4e bord vegan ‘’kip’’ & gegrilde groente salade, 2 tofu summer rolls met rauwkost en rijstnoedels, 1 dadel, 1/5e gevuld Marokkaans volkorenbrood met groente en soja kruimgehakt en een kommetje linzensoep. Een decaf haver cappuccino. Veel water.

ramdan eetdagboek

 2e maaltijd: Tussendoor – 23:55

Smoothie van een schepje eiwitpoeder, glas havermelk, ½ banaan, eetlepel amandelmeel en ¼ avocado.

ramdan eetdagboek

3e maaltijd: Suhoor/voor zonsopgang – 04:00

Een gesloten hand Iraanse dadels en een gesloten hand ongezouten notenmix. Veel water.

Ik vond deze dag erg goed gaan. Ik zorg ervoor dat ik iedere dag wel koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels binnenkrijg. De meeste producten komen ook uit de aanbevolen productenlijst in de Persomal Body Plan app. Ik vul mijn voeding aan met algenolie capsules (in plaats van visolie), vitamine D en vitamine B12. Tijdens de ramadan gebruik ik soms ook multivitamine. Ik merk toch dat ik niet altijd voldoende energie binnenkrijg en daardoor ook niet kan geven. Ik ben niet aan mijn twee stuks fruit gekomen en ik heb ook geen plantaardig zuivelproduct op. Daar streef ik meestal wel naar. Wellicht dat ik voortaan mijn 2e en 3e maaltijd beter moet voorbereiden/plannen.”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.