Het eetdagboek van Personal Body Coach Ian

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Ian ons een kijkje in zijn eetdagboek.

Eetdagboek Ian

“Ik ben Ian Nijssen en ik ben 25 jaar oud. Samen met mijn vrouw en hond woon ik in Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Op dit moment zit ik in de afrondende fase van mijn studie Bedrijfskunde. Naast mijn werk als Personal Body Coach ben ik ook nog werkzaam bij Lidl. Daarnaast sport ik 4 keer per week. Ik heb het geluk om een kleine gym tot m’n beschikking te hebben en daar ben ik ontzettend dankbaar voor! Naast dit alles (en het tijd besteden met m’n vrouw en hond haha!) ben ik ook bezig om mezelf als coach te verbeteren door middel van zelfstudie en ga ik op zeer korte termijn een vervolgopleiding hiervoor volgen!

Na twee jaar krachttraining merkte ik dat ik toe was aan een volgende stap, waarbij ik meer over voeding en training wilde leren. Voor mij was Personal Body Plan de volgende stap, omdat ik het gevoel had dat zij de zin van onzin in de fitness wereld konden filteren en dat ik hierbij zo goed en eerlijk mogelijk begeleid kon worden. 

Die verwachting is helemaal uitgekomen, want ik ben (en wordt) bij Personal Body Plan op een eerlijke en motiverende manier door mijn coach Steven Telen bij het Muscle Building Plan geholpen.

Ik gebruik de calorietracker om mijn voeding bij te houden, omdat ik zo een strak beeld heb van de voeding die ik dagelijks binnenkrijg. Hierbij is eigenlijk alleen mijn ontbijt vaste prik. Ik mealprep vaak voor 3-5 dagen en binnen die dagen heb ik minstens één maaltijd hetzelfde. Dat scheelt mij veel tijd met het uitzoeken van voeding en koken. Deze mealpreps zijn niet iedere week hetzelfde, al zit er wel dezelfde opbouw in: pasta/rijst + 200-400 gram groente + vlees(vervanger). Ik heb ook iedere dag mijn vaste snack: een banaan! 

In mijn voeding probeer ik zoveel mogelijk volume toe te voegen, ik ben namelijk een grote eter en ik houd heel erg van eten. Groente en fruit vind ik niet alleen belangrijk, maar ook heel erg lekker. Deze komen dus veelvuldig in mijn voeding voor! Verder eet ik meerdere dagen per week geen vlees, om mijn steentje aan een betere wereld bij te dragen. 

Personal Body Plan heeft mij geholpen om een goed inzicht te geven in de voeding die ik tot mij neem. Daarnaast heeft Personal Body Plan mij geholpen om mijn lichaam sterker te maken en te shapen, door mij de juiste voeding te laten nemen.

De tip die ik anderen graag wil geven wat betreft voeding is: er bestaat geen goede en slechte voeding. Eet lekker wat je wilt, maar wees wel bewust van de voeding die je tot je neemt en eet het daarom met mate. Een appel is prima en een frietje met stoofvlees is dat ook. Maar: alleen op appels of friet met stoofvlees leven, dat is níet prima. Zoek hier voor jou (samen met je omgeving en je coach) een goede middenweg in, dan is er superveel mogelijk!

Mijn caloriebudget op een trainingsdag: 

Kcal: 2852
Eiwitten: 166 gram
Koolhydraten: 340 gram
Vetten: 92 gram
Vezels: 39 gram

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag: 

Kcal: 2300
Eiwitten: 166 gram
Koolhydraten: 202 gram
Vetten: 92 gram
Vezels: 32 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Eetdagboek Ian

08:30 Ontbijt

Zoals ik al eerder heb beschreven is mijn ontbijt bijna iedere dag hetzelfde: een volkoren ontbijtpap afgemaakt met toppings. Vandaag waren die toppings druiven en een handsinaasappel, waardoor ik lekker al wat fruit binnen heb. Doordat mijn ontbijt erg vullend is kan ik er wel even tegenaan!

Kcal: 485
Eiwitten: 15 gram
Koolhydraten: 91 gram
Vetten: 5 gram
Vezels: 10 gram

Eetdagboek Ian

12:15 Lunch 

In de ochtend ben ik flink in de weer geweest, waardoor een goede lunch er nu al ingaat! Mijn lunch is ook weer lekker stevig, aangezien ik hierna ga trainen. Mijn salades bevatten van alles wat, zo ook vandaag: een lekker eitje voor de eiwitten, volkoren biologische pasta voor de vezels, veel groente voor de micronutriënten en falafel als vleesvervanger. Afgemaakt met jonge geraspte kaas en halfvolle fritessaus aangezien die beiden niet veel vetten bevatten, waardoor ik mijn vetten voor andere producten kan gebruiken 😊

Kcal: 1061
Eiwitten: 49 gram
Koolhydraten : 125 gram
Vetten: 35 gram
Vezels: 23 gram

Eetdagboek Ian

16:30 Tussendoor 

Na het sporten en voordat ik met de hond ging wandelen, wilde ik even een lekker tussendoortje pakken. Deze keer was dat een banaan!

Kcal: 112
Eiwitten: 2 gram
Koolhydraten : 24 gram
Vetten: 0 gram
Vezels: 3 gram

Eetdagboek Ian

18:30 Avondeten

Als avondeten heb ik voor couscous met kipfilet gekozen. Hier zitten uiteraard ook diverse groenten bij: tomaten, mais, ui en wortels. Voor de smaak heb ik er een klein beetje aïoli aan toegevoegd, want daar ben ik ontzettend fan van en het is heel fijn dat dit soort producten met Personal Body Plan wel gebruikt kunnen worden.

Kcal: 797
Eiwitten: 43 gram
Koolhydraten: 101 gram
Vetten: 26 gram
Vezels: 12 gram

21:15 Pre-bedtime Meal 

Als pre-bedtime meal heb ik vandaag voor kwark met toppings gekozen, waarbij de toppings ongezouten noten en wat hagelslag zijn. Hier gooide ik een schep eiwitpoeder bij voor de extra eiwitten. Een gemakkelijke snack, waarmee je met de toppings eindeloos kan variëren!

Kcal: 584
Eiwitten: 57 gram
Koolhydraten: 34 gram
Vetten: 22 gram
Vezels: 2 gram

Afsluiting 

Kcals: 2959
Eiwitten: 166 gram
Koolhydraten: 357 gram
Vetten: 88 gram
Vezels: 49 gram

Dit was een lekkere dag, ook wat betreft voeding. Ik heb namelijk al m’n targets gehaald en dat is superfijn! Dat gebeurt overigens niet altijd, dat is ook helemaal niet het streven😉

Ik houd van veel volume in m’n eten en dat valt ook wel te zien aan de grotere maaltijden. Daarnaast probeer ik altijd ruimte voor wat lekkers te creëren en dat is vandaag zeker gelukt, aangezien ik de aioli en de hagelslag heb kunnen toevoegen aan mijn maaltijden! Tussendoor heb ik ook nog ruim 2 liter wat gedronken, waardoor ik al met al een prima dag heb gehad!”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.