Het eetdagboek van Personal Body Coach Fanny Meijer

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Fanny Meijer ons een kijkje in haar eetdagboek.

“Hi ik ben Fanny Meijer, 31 jaar en ruim een jaartje werkzaam als Personal Body Coach. Naast mijn werk als coach werk ik voor een jong bedrijf in de Health sector en sta ik 2 dagen in de week in de keuken om heerlijke voedzame maaltijden te bereiden (stiekem soms ook een enorme uitdaging om hier niet teveel van te eten 😉). Mijn dagen zijn heel wisselend qua voeding en het hangt er vanaf of ik dus vanuit huis werk of in de keuken sta.

Ik volg zelf vanaf 2015 Personal Body Plan en op dit moment volg ik het Fat Burning Plan, met Kirsten Hogendoorn als coach. Het is nu zomer en dan is het altijd fijn om je vetpercentage iets te verlagen zodat ik mezelf zelfverzekerd in bikini durf te laten zien. Hiervoor gebruik ik de voedingstracker, om te weten hoeveel calorieën in binnen krijg. Voor mij geeft dit structuur en duidelijkheid.

Eetdagboek Fanny
Eetdagboek Fanny

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 1641
Eiwitten: 130
Koolhydraten: 157
Vetten: 55
Vezels: 23

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 1561
Eiwitten: 130
Koolhydraten: 143
Vetten: 52
Vezels: 22

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Vandaag werk ik thuis en ben ik voornamelijk mijn Personal Body Plan members aan het coachen. Ik start mijn dag als eerst met een PBP@Home work-out en als ik deze volbracht heb is het tijd voor een lekker ontbijtje!

Eetdagboek Fanny

08:00 Ontbijt

Dit is een vaak voorkomend ontbijt voor mij. Zo heb ik meteen een flink portie eiwitten en wat vers fruit binnen. En natuurlijk mijn lekkere koffietje niet te vergeten! Tijdens mijn work-out dronk ik al 750ml water.

 • 250 gram magere kwark (lactosevrij)
 • 20 gram eiwitpoeder
 • 100 gram aardbeien
 • 20 gram chocolade granola

Kcal: 297
Eiwitten: 38.3 gram
Koolhydraten: 15.7 gram
Vetten: 3.7 gram
Vezels: 2.9 gram

Eetdagboek Fanny

10:00 Tussendoor

Meestal rond 10:00 uur maak ik een lekkere soja cappuccino voor mezelf en dit keer met een klein stukje (10gram) pure chocolade (70%) en een glas water.

Kcal: 93 kcal
Eiwitten: 4.4 gram
Koolhydraten: 4.2 gram
Vetten: 6.1 gram
Vezels: 0.5 gram

Eetdagboek Fanny

12:30 Lunch

Als ik thuis werk, maak ik als lunch vaak een heerlijke salade voor mezelf klaar. Meestal een vega variant met een vleesvervanger. Ik ben wat meer op mijn vlees consumptie gaan laten de laatste maanden. Het maakte me nieuwsgierig of ik ook goed aan mijn eiwitten kon komen als ik minder vlees zou eten. En eigenlijk gaat me dat best goed af. Dus mijn lunch bestaat vandaag uit een hele variatie aan groentes met pulled oats tomaat, hummus en tahin.

 • 50 gram ijsbergsla
 • 70 gram wortel
 • 60 gram komkommer
 • 100 gram cherrytomaat
 • 100 gram punt paprika
 • 20 gram hummus
 • 30 gram avocado
 • 80 gram pulled oats
 • 5 gram tahin

Kcal: 416
Eiwitten: 28.4 gram
Koolhydraten: 28.3 gram
Vetten: 18.9 gram
Vezels: 12.7 gram

Eetdagboek Fanny

15:00 Tussendoor

Ergens in de middag krijg ik wel weer trek en ik heb nog wat witte druiven in de koelkast liggen, dus deze snoep ik lekker weg. Ook heb ik even zin om erop uit te gaan en maak ik een wandelingetje in het bos naast ons huis.

Kcal: 114
Eiwitten: 0.8 gram
Koolhydraten: 25.3 gram
Vetten: 0.6 gram
Vezels: 2.1 gram

18:00 avondeten

En vanavond eet ik heerlijk frietjes uit de oven met een stukken kippendij en salade. All time favorite! 😊

 • 135 gram oven frietjes
 • 90 gram kippendijfilet
 • 5gram olijfolie
 • 50 gram ijsbergsla
 • 50 gram wortel
 • 50 gram komkommer
 • 50 gram tomaatjes
 • 10 gram dressing
 • 20 gram mayonaise licht en romig (calve)

Kcal: 499
Eiwitten: 23.3 gram
Koolhydraten: 46 gram
Vetten: 23.5 gram
Vezels: 6.9 gram

20:30 Tussendoor

Ik probeer altijd nog ruimte over te houden om in de avond nog lekker een pre-bedtime meal te kunnen eten. Deze keer is het de verrukkelijke Nice cream van Denise Horsthuis.

 • 28 gram soja eiwit
 • 90 gram bevroren banaan

Kcal: 187
Eiwitten: 23.9 gram
Koolhydraten: 18.8 gram
Vetten: 1.2 gram
Vezels: 1.9 gram

Afsluiting

Ik plan mijn voeding vaak een dag of wat vooruit en doe hier ook mijn boodschappen naar. Of als ik nog wil inplannen, kijk ik wat er in huis en echt op moet. Mijn avondeten plan ik dan zo in met mijn overige maaltijden, zodat ik zo goed mogelijk uitkom met mijn macro’s die dag. Vandaag was best een goede dag.

Kcal: 1619
Eiwitten: 122
Koolhydraten: 133
Vetten: 54
Vezels: 27

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.