Hoe creëer je een nieuw ritme?

Sinds een aantal maanden is ons leven compleet veranderd. De meesten van ons werken nog steeds thuis en het sociale leven is nog steeds niet zoals vroeger. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een ritme creëert waar jij je goed bij voelt en waarbij je niet alles eet wat los en vast zit? Wij geven je een aantal tips.

Jouw nieuwe ritme

Met het (thuis)werkritme voelt het misschien alsof je de dag niet zelf meer in de hand hebt. Je gaat later naar bed, staat later op en voor je het weet eet je net iets teveel tussendoortjes.

Het beste wat je kunt doen is een zo snel mogelijk leren hoe je met deze situatie om kunt gaan. Verwacht echter niet dat dit meteen perfect gaat. Een verandering van ritme is een proces van vallen en opstaan, waarbij je leert van de dingen die goed én fout gingen. De volgende keer pas je jouw ritme op die leermomenten aan.

Een goede voorbereiding en planning zijn essentieel. Dit kan ervoor zorgen dat jij betere keuzes leert maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat jij je eten voorbereidt, de aanbevolen producten in huis hebt, je maaltijden ’s ochtends klaar hebt staan en thuis, in de gym of in de buitenlucht kunt trainen met PBP@Home, PBP@Gym en PBP@Park.

Een bak met kwark behoeft geen voorbereiding en een komkommer kan ook prima dienst doen als snack tussendoor. Je zorgt hierdoor dat je voorbereid aan de dag begint. Op deze manier kom je ook niet in de verleiding om producten te kopen die niet meteen bij jouw doel passen.

Tips voor het creëren van een nieuw ritme

Natuurlijk willen we je helpen met het creëren van een nieuw ritme. Dat doen we al doordat je thuis, buiten of in de sportschool kunt trainen. Maar daarnaast hebben wij nog een aantal tips voor het plannen van je dag:

Ochtendritueel
Schrijf in je agenda hoe jouw ochtenden op werkdagen eruit zien en plan hier de nodige bezigheden in, zoals: tijd van opstaan, douchen, tandenpoetsen, eten maken, aankleden etc., maar misschien ook wel eten voorbereiden voor die dag.

Middagritueel
Schrijf in je agenda hoe jouw middagen op werkdagen eruit zien en plan hier de nodige bezigheden in, zoals: eten, drinken, maar ook misschien wel jouw workout en boodschappen doen.

Avondritueel
Schrijf in je agenda hoe jouw gangbare avonden op werkdagen eruitzien en plan hier de nodige bezigheden in, zoals: eten, drinken, maar misschien ook wel jouw workout, boodschappen doen, eten voorbereiden voor de volgende dag en tijd van naar bed gaan.

Conclusie

Een verandering van ritme is een proces van vallen en opstaan, waarbij je dergelijke momenten probeert te zien als leermomenten om het de volgende keer beter te doen. Stapje voor stapje zal het steeds beter gaan. En wees ook weer niet te streng voor jezelf. Wij zeggen altijd dat streven naar perfectie, streven naar falen is.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.