Wat doe jij als je geen zin hebt om te trainen?

We hebben allemaal wel eens geen zin om te trainen. Nu waren wij benieuwd naar wat jullie doen als je een keer geen zin hebt om te trainen. Op onze Instagram vroegen wij jullie naar hoe jullie dit aanpakken. Wij hebben jullie antwoorden in deze blog gebundeld. Tips van Personal Body Plan members vóór Personal Body Plan members.

15 tips voor als je geen zin hebt om te trainen

 1. Bedenk dat jij je na een training veel beter voelt. Als je niet traint, terwijl je het wel met jezelf hebt afgesproken, voel jij je schuldig, lui en ben je niet tevreden. Je zegt immers een afspraak af met jezelf. Geen fijn gevoel is dat. Als je wél gaat, voel jij je zowel fysiek als mentaal zoveel beter. Voor welk gevoel kies jij?
 2. Spreek met jezelf af dat je rustig gaat beginnen en wellicht wat minder zwaar/lang gaat trainen. Dan ben je in ieder geval wél geweest!
 3. Spreek met een vriend of vriendin af om virtueel samen te gaan trainen. Hij of zij is dan je stok achter de deur en het is vaak ook nog gezellig!
 4. Leg je spullen de avond ervoor klaar en train ’s ochtends meteen.
 5. Zorg dat je omgeving weet van je plan om te gaan trainen. Bijvoorbeeld door aan een vriend(in) te laten weten dat je direct na je werk wilt gaan trainen. Laat haar je aanmoedigen.
 6. Drink een extra kop koffie en zoek naar de lekkerste motiverende muziek om mee te trainen.
 7. Verplaats je trainingsdag naar een andere dag.
 8. Bedenken wat voor lekkere post-workout meal je daarna mag eten van jezelf.
 9. Train in de ochtend. Als je in de avond traint, heb je heel de dag om excuses te verzinnen.
 10. Als je ’s ochtends niet kan of wilt trainen, doe het dan gelijk na je werk en niet pas na het avondeten.
 11. Doe ver van tevoren al je sportkleding aan, dan moet je wel.
 12. Train buiten en spreek met jezelf af dat als je wanneer je onderweg bent alsnog geen zin hebt, je om mag keren. Vaak ga je dan toch wel.
 13. Zoek op social media naar motivatie posts en filmpjes.
 14. Geef jezelf een peptalk. Maak van je negatieve gedachtegang (“ik heb geen zin”) een positieve gedachtegang (“kom op, het is maar een uurtje van de dag en ik voel me daarna zoveel beter”).
 15. Bekijk je resultaten en progressie in de app. Bekijk waar je vandaan komt en wat je al hebt bereikt. Daar heb je voor gewerkt! Blijf ervoor werken. Bekijk ook zeker je progressie in je training. Hoe tof is het om te zien dat je in week 0 bijvoorbeeld 3x kon opdrukken en nu al 10x.

Merk je dat je vaker of voor langere tijd geen zin hebt om te trainen? Maak dit bespreekbaar met je Personal Body Coach. Bedenk voor jezelf wat voorheen de motivatie was. Is deze factor nu misschien niet meer aanwezig? Of wellicht heb je een andere mindset. Misschien ben je op het moment tevreden met je huidige shape en is dit niet meer de voornaamste reden om te trainen. Door dit met je coach te bespreken, kun je samen ontdekken waar jullie wel motivatie uit kunnen halen.

Wil jij meer hulp bij je training of bij je gedrag, voeding of herstel? Schrijf je dan nu in voor Personal Body Plan en word de beste versie van jezelf!

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.