Het pregnancy eetdagboek van Financial Assistant Kimberly

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt onze Financial Assistant Kimberly ons een kijkje in haar pregnancy eetdagboek.

pregnancy eetdagboek

“Ik ben Kimberly, vroeger beter bekend als gym_berly, nu als notsomuchinthegym_berly 😉 . Op 11 januari werd ik alweer 34, boehoe.
Sinds de Changing Life Hub officieel haar deuren opende in januari 2016 ben ik werkzaam bij Changing Life als Financial Assistant, dus ik vier dit jaar mijn 5 jarige jubileum! 

Ik ben zwanger van mijn eerste kindje, een jongen! Mijn uitgerekende datum is 03-04-2021, dus inmiddels zitten we alweer in het derde trimester.
Waar ik voorheen elke ochtend om 7 uur in de gym stond te knallen, mag ik nu om medische redenen vooral niks tillen en alleen nog maar wandelen en fietsen als lichamelijke beweging. Een enorme omschakeling voor zowel mijn lijf als mijn geest. Het afgelopen jaar is natuurlijk al gek geweest, thuis werken, gyms een tijd dicht, zwanger geworden, des te meer zin heb ik stiekem al in het weer kunnen werken aan een killer mom body na mijn zwangerschap (en herstel uiteraard).

Momenteel ziet een dag er bij mij niet zo spannend uit. Ik start mijn ochtend met een ontbijtje en ga dan achter mijn laptop in de soon to be babykamer zitten. Mijn vriend en ik werken allebei al maanden thuis, dus veel spannends maak ik niet mee. We gaan wel regelmatig even wandelen en elke dinsdag maak ik een lange wandeling met mijn vriendin Hannah en haar hondjes. Dat zijn zo’n beetje de highlights van de dag! 

Kimberly eetdagboek

Sinds 2015 volg ik al Personal Body Plan. Inmiddels heb ik alle fases wel een keer meegemaakt. Er voor de volle 110% voorgaan en een killer shape neerzetten, er even helemaal geen zin meer in hebben, bewust aankomen (vond ik heel spannend) om zo ook sterker te worden en vette PR’tjes met gewichten neer zetten in de gym.

Toen ik er achter kwam dat ik zwanger ben, ben ik geswitched van Jeffrey Goos naar Kirsten Goos zodat zij mij kon begeleiden tijden mijn Personal Pregnancy Plan. Helaas kreeg ik al vrij snel te horen van mijn artsen in het ziekenhuis dat ik absoluut niet meer mocht sporten. Kirsten begeleidt mij evengoed nu met de dingen die ik wel mag zoals ademhalingsoefeningen en coacht mij op mijn voeding. Nu ik zo weinig mag bewegen wil ik extra goed op mijn voeding letten zodat ik niet de onnodige kilo’s aankom. 

pregnancy eetdagboek
pregnancy eetdagboek

Al vanaf mijn eerste dag Personal Body Plan gebruik ik de calorie tracker. Ik ben een controlefreak en ik hou er van om dingen precies te weten en meten. Momenteel eet ik 2000kcal per dag, iets boven mijn onderhoud zodat de kleine ook genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Ik eet doordeweeks altijd vrij gestructureerd. Vooral nu we thuis werken vind ik het fijn om dit vast te houden om te voorkomen dat ik rare uitschieters krijg of ineens een zak chips als lunch eet (want cravings 😉).

Ik laat mijn boodschappen 1 keer per week thuisbezorgen, op vers brood en vlees na, zo weet ik al voor de hele week wat we eten. We proberen heel divers te eten, van stamppot en Italiaans tot oosterse gerechten. We eten ook minimaal 1x per week verse vis van de visboer. Ook eten we minimaal 2 dagen per week vegetarisch, en als wij vlees eten dan alleen biologisch van de slager. Verder eten wij altijd vers, veel groentes en zo min mogelijk uit pakjes. Door alles zelf vers te koken weet je precies wat je binnenkrijgt. Toen ik net begon met Personal Body Plan schrok ik namelijk echt van de voedingswaarden van veel producten waarvan ik altijd dacht dat ze wel gezond waren. 

Mijn caloriebudget elke dag: 

Kcal: 2011
Eiwitten: 110
Koolhydraten: 210 
Vetten: 75
Vezels: 28

pregnancy eetdagboek

Ontbijt: 08:00

Ik begin altijd met een glas water, is een gewoonte. Nadat ik mijn katjes eten heb gegeten zet ik een cappuccino en maak ik een schaaltje kwark met wat FRVR eiwitpoeder en als topping wat frutsels. Vandaag gepofte durum, rozijnen, wat ongezouten cashewnoten en een snufje kaneel!

Kcal: 385
Koolhydraten: 38 gram
Eiwitten: 38 gram
Vetten: 9 gram
Vezels: 2 gram

pregnancy eetdagboek

11:00 Tussendoor

Ik drink de hele dag door thee en/of water, calorievrij en gewoon het makkelijkst. Om 11:00 eet ik een eiwitreep en drink ik inmiddels mijn derde kop thee. Dit doe ik even beneden, zo ben ik heel even weg van mijn bureautje. Vanmorgen was een typische “ik ben zwanger en kom langzaam op gang’ ochtend. Ik zit dus nog lekker in m’n kloffie en ga na dit snack momentje even douchen.  

Kcal: 199
Eiwitten: 20gram
Koolhydraten: 16gram
Vetten: 8gram
Vezels: 4gram

pregnancy eetdagboek

13:30 Lunch

Vandaag lunch ik iets later omdat ik nog geen trek had en even iets qua werk wilde afmaken. Normaal lunch ik rond 12:30. Ik heb gisteren een pan wortel/tomatensoep gemaakt. Ik ben niet heel gek op rauwkost of een salade als lunch dus op deze manier krijg ik toch een flinke portie groenten binnen en het is lekker warm met dit grauwe weer! Vandaag eet ik er paprika maiswafels met hoemoes chipotle en port salut (kaasje) bij. We hadden nog een stukje kaas over van het borrelplankje van afgelopen weekend!

Kcal: 279
Eiwitten: 8gram
Koolhydraten: 30gram
Vetten: 13gram
Vezels:  5gram

15:30 Tussendoor

Vandaag is een dinsdag, dus ik ga zo wandelen met mijn vriendinnetje Hannah. Omdat ik weet dat ik onderweg trek ga krijgen eet ik nu een paar knappertjes (biscuitjes) en 2 mandarijntjes. Niet heel spannend, wel een makkelijk en lekker snel tussendoortje. 

Kcal: 140
Eiwitten: 2gram
Koolhydraten: 29gram
Vetten: 2gram
Vezels: 2 gram

pregnancy eetdagboek

19:30 Avondeten

Na een wandeling van bijna twee uur ben ik kapot! Zo’n zwanger lijf werkt toch echt heel anders dan mijn oude vertrouwde fitgirl lijf. Gelukkig eten we vandaag makkelijk dus ik hoef geen uren in de keuken te staan; Hollandsche pot, andijvie stamppot met een (uiteraard zelf gedraaide) rundergehaktbal en kalkoenspekreepjes. Ik hou van heel veel verschillende keukens maar een lekker stamppotje word ik ook echt blij van.

Kcal: 610
Eiwitten: 37gram
Koolhydraten 19gram
Vetten 19gram
Vezels:  11 gram

21:00 Tussendoor

Hannah had een bakje met uitprobeersel baksel meegenomen, onder andere iets van een dadel en zaden reep. Omdat ik de precieze voedingswaarden niet weet gok ik deze en vul ik de kokos dadel taart die al in de tracker van Personal Body Plan staat in op 100gram. De macro’s komen vast niet overeen maar ik denk dat dit redelijk in de buurt komt, en anders vul ik altijd liever iets te veel dan te weinig in! 

Kcal: 414
Eiwitten: 3gram
Koolhydraten 29gram
Vetten 31gram
Vezels: 2 gram

Afsluiting  

De eindstand vandaag is:

Kcal: 2026
Eiwitten: 108gram
Koolhydraten 209gram
Vetten 82gram
Vezels: 26gram

Voor mij een prima dag zo! Aangezien ik geen echt doel heb waar ik naartoe werk ben ik minder streng voor mezelf, het belangrijkste is dat ik gezond mijn zwangerschap doorkom. Het kriebelt enorm om weer de gym in te duiken dus stiekem ben ik blij dat het grootste deel van Nederland nu niet kan sporten omdat de gyms momenteel gesloten zijn. Zo is de pijn voor mij minder groot, haha. Als ik de foto’s van voor mijn zwangerschap zie dan heb ik echt weer zin om te knallen! Maar voor nu ga ik nog een paar maanden lekker genieten van het zwanger zijn en straks van het mama zijn, daarna komt gym_berly zeker weer terug 😉”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.