Na 1 januari razendsnel jouw droomlichaam?

1 januari is hét moment waarbij velen vol goede moed starten met goede voornemens. Deze keer, ja deze keer ga je écht afvallen en minstens drie keer per week sporten. Dit wordt jouw jaar om jouw droomlichaam te behalen. Het is tenslotte 1 januari, en dat is het perfecte moment voor nieuwe doelen.

Het feit dat het 1 januari is, is tenslotte al een wonderbaarlijke datum waarom jij in één klap wel jouw ongewenste gewoontes bij het grofvuil  legt. Ja, nu gaat het je echt lukken.

Goede voornemens?

Maar heel eerlijk, hoeveel van jouw goede voornemens van eerdere jaren heb je nou écht succesvol weten te behalen? Hoe vaak voelde jij je na een paar weken je best doen gefrustreerd door het uitblijven van jouw gewenste resultaat? En hoeveel van jouw doelen heb je uiteindelijk bereikt door deze langere tijd vol te houden, ongeacht wat de startdatum ook was?

Het voorjaar klinkt nog heel ver weg, maar nu het eenmaal 2021 is zal je zien dat de tijd sneller gaat dan je denkt. Voordat je het weet loopt de temperatuur weer langzaam op, komt de zon af en toe voorzichtig om de hoek kijken en kan je zonder jas naar buiten. Kon je maar razendsnel jouw droomlichaam bereiken dankzij een quick fix.

De quick fix, die werkt niet

Wat in jouw belevingswereld de quick fix is kan van alles zijn. Van crashdiëten tot sapkuurtjes, van hardlopen in een vuilniszak tot onderwater bikram hot poledancing yoga. Het zou natuurlijk heel chill zijn als je van de één op de andere dag in top shape kunt komen. Maar helaas.. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd; de quick fix, die werkt niet.

Quick wellicht wel (met allemaal één stiekeme strategie, een giga calorietekort creëren), maar een fix is het niet. Je pakt namelijk niet de oorzaken aan. Je vervangt niet stap voor stap jouw ongewenste gewoontes door gewenste varianten, want dat is een proces wat veel tijd kost. Gevolg: na een paar weken crashen val je vroeg of laat alsnog terug in je oude patroon, met als bonus wellicht nog wat extra kilo’s.

Wees geen laatkomer deze zomer

Zorg ervoor dat jij die persoon niet bent. Trek er gerust een of meerdere periodes van een halfjaar voor uit om aan jouw lichaam te werken. Investeer in een plan, een plan waarbij je niet alleen maar gefocust bent op het eindresultaat. Focus op het proces en daag jezelf uit in het aanpassen van je ongewenste gewoonten.

Bij Personal Body Plan hebben wij verschillende wetenschappelijk onderbouwde programma’s ontwikkeld voor verschillende doelen. Zo kunnen wij iedereen helpen naar hem of haar gewenste resultaat. Bekijk onze programma’s en schrijf je vandaag nog in! Want zeg nou zelf, starten met de reis naar de beste versie van jezelf is toch de mooiste manier om een nieuw jaar te beginnen?!

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.