Kun je ook Personal Body Plan doen als je… moeder bent?

“Ik heb geen tijd” is een uitspraak die iedereen wel eens gebruikt. Zeker als iemand net moeder is geworden en je een huishouden met (een) kind(eren) te runnen hebt. Je hebt geen tijd om te sporten, geen tijd om uitgebreid te koken, geen tijd om aandacht te besteden aan hoe je eruitziet en hoe fit je bent.

Het krijgen van een kind en het runnen van een gezin heeft een grote impact op je leven. Iedereen heeft maar 24 uur in een dag en een gezinsleven kost veel tijd tijd. Voor jezelf zorgen kan er daardoor bij in schieten. Met als gevolg dat je niet (meer) tevreden bent over jezelf en je lichaam.

Bij Personal Body Plan hebben we een aantal Personal Body Coaches die moeder zijn. Zij hebben veel ervaring met het drukke leven van een moeder en weten hoe lastig het is om daarnaast deel te nemen aan Personal Body Plan. Vanuit hun eigen ervaring kunnen ze advies geven over het volgen van Personal Body Plan als (alleenstaande) moeder.

Wij waren benieuwd naar hun bijzondere verhalen en vroegen ze naar hun ervaringen in het volgen van Personal Body Plan en het coachen van deelnemers.

Maike van Zellingen

Een vraag die geregeld gesteld wordt en het antwoord kan daar heel eenvoudig op zijn: ja!

Ik ben alleenstaande mama van twee dochters en ik volg nu bijna een jaar Personal Body Plan.

Daarnaast ben ik nu ook Personal Body Coach, juist om mama’s te helpen in hun tocht naar de beste versie van zichzelf. Naast werken, je gezin en een sociaal leven kan Personal Body Plan juist een verrijking zijn.

Zelf start mijn week elke zondagavond. Ik zet een leuk programma op, agenda erbij, reclamefolders, mijn noteblok en dan gaan we plannen. Ik plan mijn sportmomenten in, deze verschuiven nog weleens en daarna maak ik een eetschema en boodschappenlijstje. Ik kijk naar alle activiteiten, wanneer de kinderen er zijn, wanneer ik moet werken, welke sociale dingen gepland staan en dan ontstaat mijn nieuwe week op papier.

Laat mij je helpen, het kan echt!

Esther van de Velde

Ik wil: ‘NEE! Natuurlijk niet’ zeggen, maar okay. JA ik heb een druk gezinsleven. Vier kids waarvan twee tieners. Je kent het wel. Het soort mens dat geen idee heeft waar de kapstok is, dat borden naar de keuken gebracht moeten worden en hoe een horloge werkt. Wel weten ze als geen ander hoe een smartphone werkt en hoe je WIFI optimaal kunt laten werken. De twee kleintjes verdienen eigenlijk bijna dezelfde omschrijving.

Het is druk. Ik run in mijn eentje een klein bedrijfje. Daarnaast heb ik het huishouden, de kinderen en werk. Ik werk vier dagen in de week en daarbij ook om de week twee avonddiensten. Het past allemaal bij me:

–              Druk
–              Te weinig tijd
–              Kinderen
–              Alleenstaand
–              Onregelmatig

En ook dan is het mogelijk je doel te bereiken. Ik sport drie dagen in de week, fiets 100 km per week, doe af en toe een rondje hardlopen en ben bijna altijd netjes met mijn voeding. Ja, ik eet ook soms de wat minder gezonde varianten ;).

Wat dan werkt? Ik heb er denk ik maar twee woorden voor:

PLANNING & DISCIPLINE!

Ook in onregelmatigheid kan structuur komen en in chaos rust. Hoe? Focus je op wat JIJ belangrijk vindt! Wat wil jij bereiken & hoe? Werk met wat je hebt. De weg volgt vanzelf. Hoe ik het doe? In een notendopje: Ik sport vanuit huis, fiets naar mijn werk en ik prep mijn maaltijden.

Cynthia van Steen

Volmondig zeg ik ja!

Ik ben een sportieve, hardwerkende trotse mama van drie heerlijke kinderen. Sinds ik ben begonnen met mijn Personal Body Plan avontuur voel ik mij fit, happy en zelfverzekerd.

Door bewust meer tijd voor mezelf te nemen en het doorbreken van bepaalde gewoontes, ben ik de persoon geworden wie ik wil zijn. Door mijn eigen ervaring en struggles kan ik mij goed inleven in jouw persoonlijke doelstellingen en hierdoor mogelijke valkuilen snel signaleren.
Ik zal je begeleiden en steunen tijdens jou Personal Body Plan. Met als doel om het beste uit jezelf te halen.

Investeer in jezelf, je bent het waard!

Ben jij net moeder geworden of ben jij op dit moment zwanger? Bekijk dan eens het Personal Mommy Plan of het Personal Pregnancy Plan.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.