Kun je ook Personal Body Plan doen als je… een chronische ziekte hebt?

Er zijn mensen die lijden aan een chronische ziekte zoals MS, Diabetes of de ziekte van Crohn. De gezondheid kan daaronder lijden en dagelijkse bezigheden kunnen een hele uitdaging worden. Laat staan het volgen van Personal Body Plan.

Toch kunnen beweging en het optimaliseren van je voedingspatroon positief zijn voor je gezondheid en een positief effect hebben op chronische ziekten. Alhoewel het volgen van Personal Body Plan met een chronische ziekte dus een extra uitdaging is, kan het wel helpen de gezondheid positief te beïnvloeden.

Bij Personal Body Plan hebben we ook een aantal Personal Body Coaches met een chronische ziekte. Zij kunnen deelnemers niet voorzien van medisch advies, maar hebben wel zelf ervaring met hun eigen chronische ziekte. Uit eigen ervaring weten zij tegen welke factoren je als deelnemer kunt aanlopen en kunnen jou daarmee helpen.

Wij waren benieuwd naar hun bijzondere verhalen en vroegen ze naar hun ervaringen in het volgen van Personal Body Plan en het coachen van deelnemers met een chronische ziekte.

Jennifer Duits – MS

Toen ik in 2014 te horen kreeg dat ik Multiple Sclerose (MS) had, raadden de artsen mij aan vooral niet te overdrijven met sporten. Doordat ik het vertrouwen in mijn lichaam was verloren, ging ik steeds minder bewegen. In 2017 heb ik toch de stap gezet en ben ik begonnen met Personal Body Plan.

Dit veranderde mijn leven compleet! Ik heb veel meer energie gekregen, ik ben fitter en voel me veel beter. Ik heb geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en weet wanneer het belangrijk is een stapje terug te doen.

Ook als je een chronische ziekte hebt, is het heel erg belangrijk om voldoende te bewegen. En hoe je dat invult is voor iedereen anders. Als Personal Body Coach laat ik je graag zien dat een chronische ziekte niet in de weg hoeft te staan van een gezonde lifestyle!

Loïs Arens – Diabetes type I

Mijn antwoord hierop is heel simpel: juist! Inmiddels heb ik twintig jaar diabetes type 1. Het volgen van Personal Body Plan heeft hier een positieve draai aan gegeven. Personal Body Plan heeft mij enorm veel inzichten gegeven. Mijn levensstijl is omgegooid en dit zie ik ook terug in mijn diabetes.

Het is bijzonder wat het aanpassen van je levensstijl met je lichaam en geest kan doen. Ik weet eindelijk hoe het is om mij fit en zelfverzekerd te voelen en daarnaast kan ik ook nog eens van elk moment te genieten.

Chronisch ziek zijn vraagt om chronisch optimisme en doorzettingsvermogen. Opgeven is namelijk geen optie, hier weet ik alles van. Doordat dit mij zo sterk heeft gemaakt pas ik deze krachten toe tijdens het coachen, hier geniet ik enorm van.

Don’t limit your challenges, challenge your limits!

Natascha Binnendijk – ziekte van Crohn

Al jaren heb ik een actieve vorm van de ziekte van Crohn. Voor de niet zo medisch-aangelegden onder ons: de ziekte van Crohn is een chronische darmziekte die ontstaat doordat het afweersysteem antistoffen aanmaakt en daarmee het gezonde weefsel in de darm aanvalt (ook wel auto-immuunziekte genoemd). Deze irritante ziekte gaat gepaard met onder andere diarree, buikpijn, vermoeidheid en misselijkheid.

Ik ben altijd vermoeid en heb een slecht immuunsysteem. Er is geen standaard dieet voor mensen met een chronische darmontsteking. In de basis is een gezond, vezelrijk, gevarieerd en regelmatig voedingspatroon erg belangrijk.

Het motiveert mij om te zien dat mijn lichaam vooral positief reageert op een goede combinatie van de pijlers gedrag, voeding, training en herstel. Consistentie is de sleutel tot succes ;).

Ik ben van mening dat het erg belangrijk is dat mensen met een chronische ziekte bij hun beweegactiviteiten advies en steun krijgen van goede trainers en coaches om veilig en verantwoord te kunnen sporten.

Ik ben een doorzetter en heb groot inlevingsvermogen. Juist vanwege mijn chronische ziekte kan ik je als Personal Body Coach laten zien dat je met de juiste instelling, doelen en motivatie de beste versie van jezelf kan worden, ongeacht je leeftijd!

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.