Het eetdagboek van Personal Body Coach Yvonne Bossenbroek

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Yvonne Bossenbroek ons een kijkje in haar eetdagboek.

Yvonne eetdagboek

“Ik ben Yvonne Bossenbroek, de Personal Body Coach van #teamyv en ik deel graag mijn eetdagboek met jou.

Ik ben 28 jaar oud, ik woon samen met mijn vriend en twee katten in Bussum en ik ben fanatiek softbalster bij de Hilversum Hooligans Hurricanes. Naast mijn werkzaamheden als Personal Body Coach werk ik fulltime in het laboratorium van een academisch ziekenhuis als Research Analist.

Ik ben een pescotariër, wat inhoudt dat ik geen vlees en gevogelte eet maar wel vis, eieren en zuivelproducten.

In januari 2018 ben ik begonnen met mijn Personal Body Plan. Ik was niet blij met mijn lichaam en hoe ik mij voelde. Toen ik mezelf afvroeg wanneer ik wél aan de beste versie van mezelf wilde werken schrok ik. Had ik dat dan niet nu al over voor mijn dagelijkse geluk? Ik schreef me in en heb geen moment spijt gehad.

Ik startte mijn Personal Body Plan met de handpalm methode en deze voedingsmaatvoering heb ik ongeveer een jaar gehanteerd. Op dit moment gebruik ik de calorie-tracker. Beide methoden hebben mij geholpen mijn doelen te bereiken, maar voor nu vind ik het nauwkeurige en volledige inzicht van de tracker het prettigst.

Ik volg het Fat Burning Plan en ik word gecoacht door Jeffrey Goos. Ondanks dat ik zelf coach ben, vind ik het super fijn om gecoacht te worden. Jeffrey is een stok achter de deur en hij zorgt er voor dat ik ook gefocust blijf op mijn eigen plan en doelen.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

1632 kcal
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 157 gram
Vetten: 54 gram
Vezels: 23 gram

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

1552 kcal
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 141 gram
Vetten: 52 gram
Vezels: 22 gram

Yvonne’s eetdagboek op een trainingsdag

Vandaag is het zondag, lekker een vrije dag dus! Ik heb wel een training ingepland voor vandaag en ik ga iets lekkers bakken. 

Yvonne eetdagboek

10:30 Ontbijt / pre-workout meal

Ik heb vanmorgen lekker uitgeslapen en toen ik wakker werd had ik direct zin in wafels. Ik maakte eiwitrijke wafels met warm fruit.

Hiervoor mengde ik 35 gram havermout, een eitje, 150 gram milde magere kwark, 25 gram eiwitpoeder en een theelepeltje bakpoeder. Ik verwarmde 100 gram zomerfruit uit de diepvries. Ik dronk er een dubbele espresso bij om mijn training met een kickstart te kunnen beginnen. 

422 kcal
Eiwitten: 50 gram
Koolhydraten: 34 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 7 gram

Yvonne eetdagboek

14:30 Lunch / post-workout meal

Yes, de training zit er weer op. Tijd voor een vullende lunch! Ik maakte groentenwraps met pittige tonijnsalade met wasabi, verse spinazie en julienne peen. 

432 kcal
Eiwitten: 38 gram
Koolhydraten: 43 gram
Vetten: 10 gram
Vezels: 8 gram

Yvonne eetdagboek

18:30 Avondeten

Oh man, do I love risotto. Misschien niet het meest fotogenieke gerecht maar juist die plakkerigheid maakt het zooooo lekker. Deze risotto maak je zonder wijn en gewoon in de oven! 

Ik bakte 400 gram kastanje champignons in 10 gram roomboter en voegde daar 120 gram risotto rijst aan toe. Even glazig bakken en dan overscheppen in een ovenschaal. Voeg zo’n 350 ml bos-paddenstoelenbouillion met een eetlepel gedroogde paddenstoelen toe en schuif het in de voorverwarmde oven voor 35 minuten bij 180°C. 

Meng 125 gram crème fraîche light met 20 gram truffel paddenstoelen tapenade (TIP!), voeg dit na de 35 minuten toe aan de risotto. Goed doorroeren en nog even 5 minuutjes terug in de oven. Leg er ook twee portobello’s bij. Roer 40 gram grana padano kaas door de risotto en verdeel in twee porties. Serveer met de portobello en wat verse spinazie.

517 kcal
Eiwitten: 20 gram
Koolhydraten: 61 gram
Vetten: 23 gram
Vezels: 4 gram

Yvonne eetdagboek

21:00 Pre bedtime meal

Vanmiddag heb ik iets lekkers gebakken, namelijk eiwitrijke carrot cupcakes.

Ik berekende de voedingswaarden van het volledige recept. Hier maakte ik 20 kleine cupcakes van en at er vanavond twee. De rest van de cupcakes bewaar ik voor de komende week.

Ik belegde één cupcake met 30 gram vanille skyr, de ander met 5 gram 100% pindakaas met stukjes noot en ik strooide er nog 15 gram gehakte walnoten overheen. Een klein feestje om de dag mee af te sluiten. 

274 kcal
Eiwitten: 19 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 5 gram

Afsluiting

Vandaag heb ik een aantal van mijn lievelingsgerechten gegeten en ook nog eens cupcakes. In totaal at ik:

1645 kcal
Eiwitten: 127 gram
Koolhydraten: 152 gram
Vetten: 55 gram
Vezels: 24 gram

Het was een prima dag. Toen ik vanmorgen opstond had ik trek in wafels en tijdens dat ontbijtje puzzelde ik de rest van de dag bij elkaar. Hierbij heb ik gedacht aan de Daily Essentials maar heb ik ook iets lekkers ingepland.”

Wil jij Yvonne als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op haar coachprofiel.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.