Het eetdagboek van Personal Body Coach Silke Goossens

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Silke Goossens ons een kijkje in haar eetdagboek.

Silke eetdagboek
Silke eetdagboek

“Mijn naam is Silke, 31 jaar en woon in Milheeze. Al 10 jaar run ik mijn eigen kapsalon en daarnaast ben ik Personal Body Coach. Ik ben echt een lekkerbek en houd er van om in de keuken te staan en iedere keer weer een feestje van mijn maaltijden te maken. Hier heb ik helaas niet altijd de tijd voor, maar met een een goede voorbereiding krijg ik toch de Daily Essentials binnen en tackel ik mijn snaai momenten!

Zonder Personal Body Plan kreeg ik het maar niet voor elkaar om mijn gewenste resultaat te behalen. Inmiddels doe ik dit al bijna 2 jaar en ben zo blij dat ik destijds de stap genomen heb. Deze periodes heb ik ontzettend veel geleerd over voeding en krachttraining. Erg interessant wat dit allemaal met je lichaam kan doen!

Ik ben begonnen met het Fat Burning Plan, toen een tijdje op onderhoud gezeten, maar ook een periode gekend waarin ik de touwtjes een beetje heb laten vieren. Nu de zomer er weer aankomt ga ik weer over op het Fat Burning Plan om wat strakker te worden. Ik voel me dan lekkerder in mijn vel en lig zelfverzekerder in mijn bikini op het strand.

Graag werk ik met de calorietracker omdat dit een nauwkeurig manier van tracken is en dit hebt beste bij mij past. Ik ben een flexitariër, ik heb niet de behoefte om dagelijks vlees of dierlijke producten te eten. 

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 1565
Eiwitten: 125
Koolhydraten: 149
Vetten: 52
Vezels: 22

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 1489
Eiwitten: 125
Koolhydraten: 135
Vetten: 50
Vezels: 21

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Silke eetdagboek

10:00 Ontbijt

Als ik opsta begin ik altijd met het drinken van een glas lauw water. Door de dag heen drink ik kokend water met een schijfje citroen, gember en een takje munt. Ik sport het liefst in de ochtend op nuchtere maag. Na mijn training zorg ik er voor dat ik een eiwitrijke maaltijd eet. Het liefst ontbijt ik met deze pancakes, echt mijn favo!

Hiervoor heb je nodig: 1 banaan, 1 ei, 2 eiwitten, 30 gram havermout, 30 gram eiwitpoeder, kaneel en vanille flavour drops. Meng dit alles door elkaar en bakken maar. Aftoppen met: 20 gram pindakaas, 100 gram plantaardige yoghurt en 30 gram frambozen

Kcal: 681
Koolhydraten: 45
Eiwitten: 64
Vetten: 26
Vezels: 10

Silke eetdagboek

13:00 Lunch

Omdat mijn ontbijt een vullende en calorierijke maaltijd was, lunch ik lekker licht met een pompoen wortel soepje. Deze heb ik zondag gemaakt en verdeel ik in porties voor de overige dagen. Hiervoor kook ik een oranje pompoen, winterpeen, ui, knoflook, een groenten bouillon blokje en 1 liter water. Dit alles laat in een pan 20 minuten koken, daarna pureren.

Kcal: 162
Koolhydraten: 33
Eiwitten: 4
Vetten: 1
Vezels: 9

16:00 Tussendoor

Als tussendoortje neem ik een eiwitreep.

Kcal: 165
Koolhydraten: 11
Eiwitten: 12
Vetten: 7
Vezels: 4

Silke eetdagboek

18:00 Avondeten

Bloemkoolrijst, vegetarische falafel hot & spicy, paprika, sla, snoeptomaatjes, chilimayo. De bloemkoolrijst even wokken. Falafel in de airfryer op 170 graden en 8 minuten lang. Overige groentes snijd ik klein en als laatst een beetje chilimayo er overheen.

Kcal: 293
Koolhydraten: 37
Eiwitten: 12
Vetten: 11
Vezels: 11

Silke eetdagboek

20:00 Tussendoor

Ik vind het fijn om nog een kleine maaltijd te nuttigen in de avond. Deze eet ik meestal nadat ik een stukje gewandeld of gewerkt heb. Lindahls kwark, aardbeien, cruesli en bastognekoek.

Kcal: 222
Koolhydraten: 26
Eiwitten: 25
Vetten: 3
Vezels: 2

Afsluiting

Kcal: 1523
Koolhydraten: 153
Eiwitten: 118
Vetten: 47
Vezels: 36

Ik houd ervan om te puzzelen totdat de balkjes groen en/of oranje zijn. Doordat ik meestal in het weekend of minimaal 1 dag van tevoren mijn voeding track, kan ik hiermee spelen. Vandaag was dus een prima dag met heerlijke maaltijden!”

Ben jij enthousiast geworden over het eetdagboek van Silke en wil jij nog meer inspiratie bij het aanpassen van je voedingspatroon? Schrijf je dan nu in voor Personal Body Plan en word de beste versie van jezelf!

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.