Het eetdagboek van Personal Body Coach Maxime Bos

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Maxime Bos ons een kijkje in haar eetdagboek.

“Ik ben Maxime, 29 jaar oud en woon in Heiloo (vlakbij Alkmaar) samen met mijn vriend en twee katten. In het dagelijks leven ben ik Product Manager bij een groot Nederlands merk in Amsterdam. Vorig jaar ben ik naast mijn baan een opleiding HBO Voedingsdeskundige gestart en ben ik Personal Body Coach geworden. Ik vind het een super leuke bezigheid om mensen te helpen met het behalen van hun doelen!

In mijn dagen zit een vaste routine, omdat ik vaste werktijden heb. Dit werkt voor mij goed, want ik hou wel van een beetje structuur 😉 Op en neer naar werk doe ik met de auto, dus ik ben helaas wel vast onderdeel van de bekende ochtend en middag-spits. 

Ik heb geen voedingsallergieën en heb geen beperkingen in mijn voeding. Wel proberen wij thuis het nuttigen van vlees bij het avondeten te beperken tot 1-2 keer per week omdat we dat een prettig idee vinden. Wanneer we vlees eten, zorg ik er dan voor dat dit bij de slager vandaan komt of bij een boer die goed voor z’n dieren zorgt. Eieren eten wij alleen van onze eigen twee vrije uitloop kipjes.

Maxime eetdagboek

Ik volg nu zelf al 950 dagen Personal Body Plan. Ik ben ooit begonnen met het doel om slanker en fitter te worden. Ik ben in het eerste half jaar 6 kilo kwijtgeraakt en gedurende de periode daarna heel veel sterker geworden, zowel lichamelijk als mentaal. Op dit moment doe ik Personal Pregnancy Plan omdat ik 22 weken zwanger ben. Mijn eten houd ik bij met de calorie tracking methode, omdat ik het prettig vind om precies te weten wat ik binnen krijg.

Krachttraining van Personal Body Plan doe ik twee keer in de week. Mijn schuur heb ik omgetoverd tot eigen ‘gym’ (thuis noemen we dat de Max-cave, in plaats van de man-cave;-)). Zo kan ik altijd trainen wanneer ik wil zonder dat ik daar reistijd voor moet inleveren. Dit is een echte luxe!

Naast krachttraining tennis ik twee keer in de week, waarvan eenmaal een training op dinsdagavond en de zondag is een competitie-dag, waarop ik twee wedstrijden speel.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 2194
Eiwitten: 130
Koolhydraten: 254
Vetten: 73
Vezels: 31

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 2094
Eiwitten: 130
Koolhydraten: 236
Vetten: 70
Vezels: 29

Mijn eetdagboek op een niet-trainingsdag

Maxime eetdagboek

07:45 Ontbijt

Op werkdagen begin in mijn dag vaak met kwark afgetopt met fruit en muesli óf zoals vandaag met een smoothie. Deze drink ik dan op in de auto richting werk, want over deze rit doe ik gemiddeld zo’n 50 minuten.

Mijn smoothie bestaat vandaag uit 125gr halfvolle yoghurt, 125gr aardbeien, 40gr fine oats en 28gr Whey Perfection. De aardbeien wissel ik nog wel eens af met ander rood fruit, zoals frambozen. Ik maak altijd twee porties, 1 voor mijzelf en 1 voor mijn vriend.

Toen ik nog het Fat Burning Plan deed gebruikte ik magere yoghurt en 20gr Fine Oats. Maar omdat mijn calorie-budget hoger ligt nu ik Pregnancy Plan doe, kies ik voornamelijk voor ‘vettere’ producten om te voorkomen dat ik daadwerkelijk meer ga eten.

359 kcal
40 gram koolhydraten 
35 gram eiwitten
6 gram vetten
4 gram vezels

10:30 Tussendoor

Omdat ik vroeg ontbeten heb, eet ik een tussendoortje halverwege de ochtend. Vandaag was dit een stukje zelfgemaakt bananenbrood. Deze heb ik afgelopen zondag gebakken. Super lekker en het vult goed!

218 kcal
21 gram koolhydraten 
8 gram eiwitten 
11 gram vetten 
4 gram vezels

12:00 Lunch

Waar ik voorheen vaak crackers of salade at tijdens de lunch om mijn koolhydraten lager te houden, geniet ik nu lekker van 4 (kleine) boterhammen. Ik probeer zoveel mogelijk eiwitrijk beleg op mijn crackers of brood te doen. Dit vult goed en is goed voor het eiwitbudget 🙂 Ik ga vandaag voor 10 gram schouderham, 40 gram belegen geitenkaas, 40 gram kipfilet en een gekookt eitje. 

609 kcal
55 gram koolhydraten 
39 gram eiwitten
23 gram vetten 
11 gram vezels

16:00 Tussendoortje

Rond een uurtje of 4 eet ik nog een tussendoortje (niet op de foto). Na mijn werk moet ik nog even door naar de opticien en daarom zal ik mijn avondeten iets later eten dan gewoonlijk. Het is dan fijn om tussendoor nog iets te eten wat goed vult, om lekkere trek onderweg te voorkomen.

Totale voedingswaarden:

213 kcal
20 gram koolhydraten 
20 gram eiwitten 
3 gram vetten 
0 gram vezels

Maxime eetdagboek

19:30 Avondeten

Vanavond maakte ik de Mr Bean Burrito uit The Recipe Guide van Personal Body Plan. Echt een top recept, lekker makkelijk en snel! Ik gebruikte vanavond meergranen wraps, maar deze kan je met een calorie-restrictie ook vervangen door groenten wraps of eiwitrijke wraps.

698 kcal
76 gram koolhydraten 
33 gram eiwitten 
26 gram vetten 
11 gram vezels

21:30 Pre-bedtime meal

Als late-night snack eet ik nog twee flinke mandarijnen. (niet op de foto)

85 kcal
21 gram koolhydraten 
1 gram eiwitten 
0 gram vetten
3 gram vezels

Afsluiting

Vandaag heb ik in het totaal gegeten:

Kcal 2181
234 gr koolhydraten
136gr eiwitten
70gr vetten
33gr vezels

Zowel op caloriebudget als alle macro-nutriënten ben ik netjes uitgekomen, alle balkjes zaten in het groen. Wel goed om te benoemen dat dit niet perse een doel is waar ik dagelijks naar streef (oranje is ook goed!), maar dat ik het wel fijn vind als het toevallig zo uit komt! Dat is toch een beetje de pietje-precies in mij.

Het was voor mij een goede dag qua voeding. Ik heb geen honger gehad tussendoor en heb ook genoeg gedronken. Ik drink eigenlijk altijd gember thee (zonder honing) en water, dus deze dranken vul ik niet in in de app.

Normaal eet ik gedurende de dag iets meer fruit, maar dit was ik vergeten mee te nemen naar werk. Gelukkig had ik thuis nog twee mandarijnen om mijn vitaminen voor vandaag nog binnen te krijgen.”

Werd jij door het eetdagboek van Maxime enthousiast en wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Schrijf je dan in en start met jouw Personal Body Plan.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.