Het eetdagboek van Personal Body Coach Hannah Quintyn

Als member van Personal Body Plan krijg je geen kant-en-klare voedingsschema’s aangereikt. Wij geloven niet in deze aanpak. Hier leer je namelijk niks van en we vinden het belangrijk dat deelnemers zelf weten hoe je een gezond voedingspatroon kunt ontwikkelen. Maar natuurlijk kun jij wel je inspiratie halen uit het voedingsschema van anderen.

Om jou die extra inspiratie te geven belichten we iedere week een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach.

Vandaag gunt Personal Body Coach Hannah Quintyn ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Hannah

“Ik ben Hannah Quintyn en ik ben Personal Body Coach bij Personal Body Plan. Ik ben 22 jaar oud en ik studeer nog naast het coachen. Verder verdien ik ook nog bij als copywriter.

Elke dag ziet er wat anders uit bij mij. Ik heb heel wat dingen te doen: coachen, deadlines voor school halen, schrijven, wat content creëren, vijfmaal per week trainen, één paaldansles per week (nieuwe hobby, zo fijn) en daarbij ook nog mijn sociaal leven onderhouden.

Ik zou geen label plakken op mijn manier van eten. Ik eet vooral waar ik zin in heb. Heb ik zin om een dagje geen vlees, zuivel of eieren te eten? Dan gebeurt dat. Ik heb dus best wel dagen waarin ik plant-based of vegetarisch eet. Maar als ik bij mijn papa ga eten, die vaak 4 uur werk steekt in een stukje vlees, dan zeg ik zeker geen nee. Maar ik maak sowieso wel de kleine gemakkelijke veranderingen, zoals gewone melk vervangen door plantaardige.

Ik ben begonnen met Personal Body Plan in juni 2018, nu zo’n anderhalf jaar geleden. Ik ben hiermee begonnen omdat ik een stok achter de deur nodig had. Ik heb een onregelmatig bestaan en Personal Body Plan geeft me structuur. Ik maak bewuste keuzes qua voeding (wat niet betekent dat ik steeds 100% “healthy” eet) en skip nooit een training.

Momenteel volg ik het Muscle Shaping Plan. Ik track mijn calorieën zo goed als mogelijk. Dat is niet altijd simpel, aangezien ik best vaak uiteten ga. Maar ik probeer dat toch zo vaak als mogelijk in te plannen.

Ik wil wel even meedelen dat ik momenteel best veel eet op een dag. Ik at 1600 kcal tijdens mijn Fat Burning Plan. Langzaamaan heb ik mijn budget verhoogd om niet meteen een grote sprong in calorieën te maken en mijn lichaam hieraan te laten wennen. Zo ben ik ook langzaam een beetje aangekomen.

Momenteel eet ik 2500 kcal per dag en mijn gewicht blijft nu een beetje hangen. Dit budget is een soort van onderhoud voor me. Ik ga mijn budget waarschijnlijk nog iets verhogen de komende tijd, om hopelijk niet te laag te moeten gaan in calorieën wanneer ik terug overstap naar een Fat Burning plan.

Ik ga ook heel erg goed op koolhydraten, daarom eet ik best veel koolhydraten in vergelijking met mijn vetten.

Eetdagboek Hannah

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 2500
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 360 gram
Vetten: 60 gram
Vezels: 35 gram

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 2400
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 335 gram
Vetten: 60 gram
Vezels: 34 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Eetdagboek Hannah

12:00 Ontbijt/pre-workout

Ik eet elke dag standaard een bak havermout. De hoeveelheden van alles varieert, afhankelijk van mijn doelen. Maar deze maaltijd zit dus steeds in mijn dagmenu. Ik maak mijn havermout vandaag met 50 gram haver, 200 milliliter ongezoete sojamelk, enkele zoetjes en een beetje kaneel. Dit top ik af met 10 gram pindakaas en warme appel. Omdat ik na deze maaltijd ga trainen, eet ik normaal gezien ook nog een Caramel Snack a Jacks. Dat is mijn go-to snack om mijn koolhydraten te halen. Helaas zijn die op, dus ik eet enkele pepernoten (het was op het moment dat ik dit eetdagboek maakte Sinterklaas in België!).

Ik ben al even wakker, maar als ik wakker word drink ik eigenlijk enkel een kopje koffie. Ik vind het makkelijker om nog niet na te moeten denken over eten in de voormiddag. Zo kan ik me beter concentreren op werk of school.

Kcal: 476
Eiwitten: 16 gram
Koolhydraten: 63 gram
Vetten: 15 gram
Vezels: 9 gram

Eetdagboek Hannah

14:00 Lunch/post-workout

Toen ik eergisteren op bezoek ging bij mijn gezin, gaf mijn mama me een slaatje mee met wortel, komkommer, walnoten, pitten, appel en besjes. Ik gooi hier een blik tonijn (op water) bij voor wat eiwitten. De calorieën die ik invoer zijn een wilde gok, want ik weet niet wat er exact in het slaatje zit. Ik zoek in de app van Personal Body Plan een gelijkwaardig product, weeg mijn slaatje af en op die manier maak ik mijn schatting.

Kcal: 467
Eiwitten: 29 gram
Koolhydraten: 76 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 7 gram

Eetdagboek Hannah

16:00 Tussendoor

Gisteren had ik nog een stuk carrotcake over na een etentje in Brussel, die eet ik vandaag met plezier op. Dat kan gewoon, aangezien ik dit in mijn budget calculeer. Ik ben een echte fan van taartjes en alles wat zoet is, dus zulke dingen staan wel vaker op mijn menu. Ik probeer voor 80% van de tijd te kiezen voor voedzame producten, en 20% van de tijd eet ik gewoon waar ik zin in heb. Soms is dit nog steeds best voedzaam, soms iets minder.

Daarbij eet ik ook nog 250 gram vanilleyoghurt en 20 gram gepofte tarwe.

Kcal: 594
Eiwitten: 17 gram
Koolhydraten: 77 gram
Vetten: 24 gram
Vezels: 5 gram

Eetdagboek Hannah

19:00 Avondeten

Als avondeten wok ik een zak Provençaalse roerbakgroente met 175 gram vegetarisch gehakt in een pan met bakspray. Ik gebruik liever bakspray om mijn vetten te beperken. Ook kies ik voor vegetarisch gehakt omdat ik dan geen vlees eet en dit betere voedingswaarden heeft. Ik verdeel dit over twee volkoren wraps van elk 40 gram.

Kcal: 561
Eiwitten: 53 gram
Koolhydraten: 63 gram
Vetten: 5 gram
Vezels: 25 gram

Eetdagboek Hannah

21:00 Night-snack

’s Avonds blijkt dat ik vooral nog koolhydraten moet eten, dus ik maak koolhydraatrijke pannenkoeken met 1 ei, 100 gram volkoren meel, 150 milliliter hazelnootmelk, wat bakpoeder en kaneel. Deze bak ik alweer in wat bakspray.

Kcal: 455
Eiwitten: 16 gram
Koolhydraten: 71 gram
Vetten: 9 gram
Vezels: 12 gram

Afsluiting

Kcal: 2553
Eiwitten: 132 gram
Koolhydraten: 350 gram
Vetten: 61 gram
Vezels: 59 gram

Dit was een vrij goeie dag qua voeding voor mij! Al mijn balkjes kleuren groen, dat lukt me niet altijd. Door mijn vet en koolhydraten ratio is het niet altijd even gemakkelijk om me hieraan te houden. Op sommige dagen eet ik dus ook wel iets meer vetten en iets minder koolhydraten. Hier ben ik ook wel flexibel in.

Ik heb redelijk wat rekenwerk moeten doen om het stuk carrotcake in mijn dag te laten passen. Maar dat vind ik het wel waard. Ik ben enorm blij dat ik mijn doelen kan behalen zonder er bepaalde voedingsmiddelen voor te moeten laten! Ik krijg vaak de vraag of ik dan echt altijd gezond eet… Natuurlijk niet! Mijn 80/20-regel is echt heilig voor mij. Sommige dagen is dat trouwens eens 100/0 of 60/40. Het hangt er maar vanaf.

Ik plan mijn dagen ook niet op voorhand en eet het grootste deel van de tijd gewoon waar ik op dat moment zin in heb. Ik laat doorheen de dag steeds ruimte om voor iets minder voedzaams te kunnen kiezen. Vaak heb ik daardoor op het einde van de dag ook lekker veel calorieën over om nog een heerlijke night-snack te kunnen maken.

Ik vind het echt fantastisch dat ik 2500 calorieën kan eten op een dag, maar ik heb natuurlijk ook wel een erg actief leventje. Ik sport best veel en doe bijna alles te voet. Toch vond ik het spannend om zo’n hoog budget te hebben. Natuurlijk deed ik dit wel in stapjes en hield ik nauwlettend in de gaten wat meer eten (en dus ook meer koolhydraten) doen met mijn lichaam.

Voorlopig ben ik erg tevreden met hoe het loopt! Ik word steeds sterker in de gym en ik ben nog steeds tevreden met wat ik zie in de spiegel. Ik kan nog even door blijven gaan dus, voordat ik weer overschakel naar het Fat Burning Plan!

Werd jij door het eetdagboek van Hannah enthousiast en wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Schrijf je dan in en start met jouw Personal Body Plan.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.