Het eetdagboek van Personal Body Coach Deborah

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Deborah ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Deborah
Eetdagboek Deborah

“Ik ben Deborah, 25 jaar en woon in Zwanenburg (dit is een klein dorpje tussen Haarlem en Amsterdam). Ik woon hier samen met mijn vriend Stef en kat Bobby. Ik werk bij Qmusic op de afdeling planning en traffic, waar ik eigenlijk alles rondom de reclamespotjes regel. Daarnaast help ik mijn vriend met alle administratieve taken voor zijn bedrijf, want dat vindt hij zelf niet zo leuk. 😉. 

Naast mijn werk en relatie handbal ik al van kleins af aan. Dit doe ik drie keer in de week en we gaan dit jaar voor het eerst in de Hoofdklasse spelen. Super spannend, want we spelen gewoon bij een dorpsclubje. Daarnaast volg ik samen met mijn vriend al best een tijdje Personal Body Plan en vind ik het heerlijk om deze trainingen af te wisselen met de trainingen van de handbal. 

Eetdagboek Deborah

Dit alles maakt dat ik best een drukke dagelijkse planning heb en ik mijn maaltijden dan ook eigenlijk altijd vooraf inplan. Ik volg zelf nu ongeveer 10 maanden Personal Body Plan en ben begonnen met het Fat Burning Plan. Aan het begin van de zomer ben ik overgegaan op onderhoudsbudget. Ik had mijn doelen bereikt en wilde even lekker van de zomer genieten! Nu ga ik beginnen met het Muscle Shaping Plan. Jill Hübner is al vanaf het begin mijn Personal Body Coach en is ook voorlopig nog niet van ons af.

Momenteel werk ik thuis en heb ik veel controle over mijn voedingsinname. Ik heb dan ook samen met mijn coach Jill besloten om mijn calorieën de komende weken weer even bij te stellen om weer op mijn streef gewicht te komen. Het genieten van de zomer was namelijk erg goed gelukt en nu moeten we weer even strak in het regime.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal:1530
Eiwitten: 120
Koolhydraten: 150
Vetten: 50
Vezels: 21

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 1432
Eiwitten: 120 gram
Koolhydraten: 130 gram
Vetten: 48 gram
Vezels: 20 gram

Mijn eetdagboek op een niet-trainingsdag

Eetdagboek Deborah

07:30 Ontbijt

Ik ontbijt eigenlijk elke dag om 07:30 uur. Vaak ook met mijn favoriete stuk fruit: Granny Smith appel. Vandaag heb ik gekozen voor een verantwoorde plak cake, met Griekse Stijl Yoghurt Koffie en dus m’n appeltje.

Kcal: 187
Eiwitten: 20 gram
Koolhydraten: 18 gram
Vetten: 2 gram
Vezels: gram

Eetdagboek Deborah

10:00 Tussendoor

Elke dag om 10 uur neem ik een eiwitreep. Dit is echt mijn guilty pleasure in de ochtend. Elke dag een stuk chocola. Het helpt mij aan m’n eiwitdoel en ik ben de rest van de dag verzadigd qua zoete trek.

Kcal: 210
Eiwitten: 16 gram
Koolhydraten: 19 gram
Vetten: 9 gram
Vezels: 7 gram

Eetdagboek Deborah

12:00 Lunch

Aangezien ik voor een korte periode weer een tekort in calorieën hanteer, kies ik ervoor om al mijn maaltijden uit te spreiden gedurende de dag. Dit houdt vandaag in dat m’n lunch vrij laag is in calorieën. Ik kies ervoor om 2 paprikawafels te nemen en één dunne proteïne cracker. Alle drie met kipfilet, cherrytomaten en wat curry saus van The Leann.

Kcal: 239
Eiwitten: 26 gram
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 7 gram
Vezels: 4 gram

Eetdagboek Deborah

14:00 Tussendoor

Rond 14:00 uur begint m’n maag weer te knorren. Tijd voor m’n tussendoortjes van deze dag. Een protein chocolade pudding, ongezouten noten en weer 100 gram cherrytomaten.

Kcal: 298
Eiwitten: 21 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vetten: 13 gram
Vezels: 3 gram

Eetdagboek Deborah

17:30 Avondeten

Vanavond heb ik een vroeg diner, want ik ga handballen vanavond. Er staat vandaag volkoren pasta, met mager rundergehakt en een chilischotel op het menu. Ik ben zelf niet zo’n fan van avondeten dus neem liever een tussendoortje extra, dan dat ik mijn avondmaaltijd erg groot maak. Het was wel heel lekker!

Kcal: 342
Eiwitten: 23 gram
Koolhydraten: 26 gram
Vetten: 14 gram
Vezels: 7 gram

19:30 Tussendoor

Vlak voor m’n training neem ik nog even een tussendoortje voor wat extra power. M’n lievelings op dit moment. Bevroren banaan met whey, chocolademelk light en magere kwark uit de keukenmachine.

Kcal: 157
Eiwitten: 24 gram
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 1 gram
Vezels: 3 gram

Afsluiting

Kcal: 1432
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 125 gram
Vetten: 46 gram
Vezels: 30 gram

Het was een goede dag qua voeding! Echter had ik na de handbal nog wel lichte trek. Dit is herkenbaar op het moment dat ik in een tekort zit. Al met al ben ik héél tevreden en heb ik 5 groene balken als resultaat.”

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.