Kun je ook Personal Body Plan doen als je…. onregelmatige werktijden werkt?

Niet iedereen zit van 9-tot-5 achter zijn bureau op kantoor. Sommige mensen werken in (nacht)diensten of hebben onregelmatige werktijden. Kortom: ze werken in wisselende diensten. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Je normale dagelijkse bezigheden uitvoeren kan op die manier extra lastig worden.

Wisselende diensten zorgen voor een onregelmatig voedings-, trainings- en slaappatroon. Zo kan alleen al het plannen van een maaltijd een ingewikkelde opgave worden. Laat staan het volgen van Personal Body Plan. Het is misschien extra lastig om op je voeding te letten of je trainingen in te plannen als je in de nacht werkt en overdag slaapt.

Bij Personal Body Plan hebben we een aantal Personal Body Coaches die zelf ook in (nacht)diensten of op onregelmatige tijden werken. Zij weten als geen ander hoe lastig het is dit te combineren met een fitte levensstijl. Ze kunnen zich daardoor goed inleven en deelnemers die in deze situatie zitten van advies voorzien.

Wij waren benieuwd naar hun bijzondere verhalen en vroegen ze naar hun ervaringen in het volgen van Personal Body Plan en het coachen van deelnemers die werken in wisselende diensten.

Monica Esposito

Als operatieassistent heb ik naast mijn normale werkdagen ook te maken met onregelmatige diensten. Gedurende doordeweekse diensten werk ik van 12:00 uur tot 20:30 uur en ben ik de rest van avond en nacht oproepbaar voor spoedgevallen. In het weekend heb ik te maken met 24-uurs diensten.

Doordeweekse diensten gebruik ik optimaal door in de ochtend lekker te trainen. Ik ontbijt normaal en lunch vroeg. Ik neem dan voedzame, maar simpele maaltijden mee naar mijn werk. Een eiwitreep voor tussendoor, een salade, een wrap of eten van de dag ervoor als avondeten en nog een bak kwark met wat fruit en granola voor in de avond. Daarnaast heb ik altijd een eiwitreep bij me voor als ik ’s nachts aan het werk moet.

Ook onregelmatige diensten zijn een kwestie van luisteren naar je lichaam. Plannen en bewuste keuzes maken zijn hierbij erg belangrijk. Als Personal Body Coach help ik je graag hier een routine in te vinden.

Bert Groeneweg

Ik werk sinds mijn achttiende al onregelmatige diensten. Sinds ik bij de politie werk is dit helemaal onregelmatig geworden. Geen week ziet mijn rooster er hetzelfde uit en zelfs op de dag zelf kan mijn planning volledig worden omgegooid.

Zo kan ik in de ochtend een planning gemaakt hebben met betrekking tot voeding en training, om vervolgens een hele dag bij een groot incident te staan. Hierdoor loopt mijn hele schema dan in het honderd.

Als Personal Body Coach wil ik je helpen om een structuur te vinden in je maaltijden, slaapritme en trainingen. Door mijn ervaring in onregelmatige diensten kan ik mijn deelnemers hierin goed begeleiden. Je hebt goede dagen ertussen zitten, maar zeker ook mindere dagen. Ik zeg altijd tegen mijn deelnemers dat één mindere dag je resultaat niet meteen onhaalbaar maakt. “

Jordi Boer

Ik ben inmiddels iets meer dan vier jaar werkzaam bij NS, waarbij ik een tijd geleden de overstap heb gemaakt naar NS Internationaal. Dit houdt in dat ik een onregelmatig rooster heb waarin ik vroeg, laat, weekenden en feestdagen werk. Daarnaast hebben wij regelmatig overnachtingen in hotels en is reizen één van mijn grootste hobby’s.

Toen ik net begon bij NS ben ik ook begonnen met mijn Personal Body Plan. Onregelmatig werken combineren met het plan kan een flinke uitdaging zijn, maar ik heb daar inmiddels een hoop van geleerd. Door middel van plannen word je vindingrijk en leer je oplossingen te vinden in elke situatie. Ook als je even niet je eigen eten kunt eten of een gym in de buurt hebt. 

Het leukste als Personal Body Coach vind ik dat ik mijn ervaring nu kan overdragen aan deelnemers die ook onregelmatig werken of veel reizen. Samen werken wij aan een mindset die capabel is om alles te kunnen bereiken, in welke situatie dan ook!

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.