Kun je ook Personal Body Plan doen als… je andere doelen hebt dan je partner/huisgenoot?

Misschien doe je Personal Body Plan al een tijdje. Je wilt een paar kilo verliezen en eindelijk gedag zeggen tegen die zwembandjes. Of je wilt juist wat extra spiermassa opbouwen en sterker worden. Of je wilt na je bevalling weer op een verantwoorde wijze fit worden…

Goed, plannen en doelen genoeg. Alleen je partner of huisgenoot heeft een heel ander doel. En dat kan knap lastig zijn. Jij zit in je calorietekort en wilt hier op letten, terwijl je partner juist aan het bulken is. Of andersom natuurlijk. Dat gaat voor problemen in de keuken zorgen.

Bij Personal Body Plan hebben we een aantal Personal Body Coaches die zelf ook een ander doel hebben dan hun partner of huisgenoot. Zij weten uit eigen ervaring hoe lastig het is om dit te combineren. Zij kunnen je hierbij van advies voorzien en hebben de nodige tips en tricks om de problemen in de keuken te voorkomen.

Wij waren benieuwd naar hun bijzondere verhalen en vroegen ze naar hun ervaringen in het volgen van Personal Body Plan en het coachen van deelnemers.

Robin Leijten


Ik vind het zelf erg leuk en belangrijk om samen te eten met mijn huisgenoten, vrienden of familie. Dit soort sociale afspraakjes hoef je zeker niet over te slaan als jij aan het behalen van jouw doelen werkt.

Als ik een etentje of lunchafspraak heb plan ik daar de rest van de dag omheen. Bijvoorbeeld door tussendoor extra groente en fruit te eten of ik kies ervoor om bij mijn ontbijt extra eiwitten te eten.

Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Eet je bij iemand thuis of heb je niet in de hand wat je gaat eten? Hou dan wat extra ‘ruimte’ over en/of kies voor een kleiner portie. Ben je een paar dagen niet thuis? Ga dan zelf langs de supermarkt, zodat je toch deels zelf bepaalt wat je eet.

Ik help je graag verder, want samen eten met de mensen om je heen is een fijn en belangrijk moment van de dag! 

Mirella Marcus


Mijn vriend en ik hebben totaal andere wensen wat eten betreft. Is dit soms lastig? Ja! Is hier een oplossing voor? Ja! Ik ben bijvoorbeeld geen echte vleeseter, niet omdat ik vegetarisch ben, maar omdat ik het gewoon niet elke dag wil eten. Hij eet daarentegen het liefst elke dag vlees.

Alleen tijdens het avondeten eten we samen. Dus daaromheen is er nog genoeg ruimte om zelf te bepalen wat ik eet. Mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes kies ik dus zelf. Ook doe ik soms aan mealpreppen, dan kan ik lekker mijn eigen maaltijd eten en dan heeft mijn vriend zijn stukje vlees. Zo eten we wel samen, maar staan we niet tegelijkertijd in de keuken (geprobeerd, maar is niet aan te raden met twee verschillende maaltijden, haha). 

Daarnaast eten we niet elke dag van de week samen i.v.m. wisseldiensten. Dan eet ik eigenlijk altijd vegetarisch en zo kan ik de volgende maaltijd weer vlees eten met mijn vriend. Toch proberen we ons wel aan te passen, zo eet hij bijvoorbeeld een enkele keer vegetarische couscous met mij mee en ik eet weer vlees met hem. 

Wil jouw partner meer of minder eten? Ga dan voor portiecontrole! Geef jouw partner bijvoorbeeld meer eten als jij wilt afvallen en hij juist wil aankomen, of natuurlijk andersom 😉

Bedenk dat jij invloed hebt op jouw maaltijden en deel dit vooral met jouw omgeving. Zo kunnen ze jou begrijpen in je keuzes en hopelijk steunen ze jou ook hierbij!

Chrissy Zijmers


Ik zal er geen doekjes om winden: samenleven met iemand die een ander (fysiek) doel heeft kan best een uitdaging zijn. Het caloriebudget van mijn man is bijna het dubbele van mijn caloriebudget.

De verleiding is soms groot om met hem mee te eten. Gelukkig krijg ik veel support van hem en ondanks onze verschillende doelen, delen wij dezelfde lifestyle. Dat maakt het zo veel leuker en makkelijker!

Er zijn dagen waarop wij niet hetzelfde eten, maar op andere dagen koken wij gezellig samen. In twee aparte pannen, zodat wij ieder ons eigen afgewogen portie kunnen eten. Zo zitten wij toch samen aan tafel en blijven wij ons plan volgen.

Als Personal Body Coach geef ik jou graag nog meer tips & tricks om te ontdekken wat het beste werkt voor jou! Het is voor mij belangrijk dat je plezier ervaart uit het bereiden van je maaltijden en het samenleven met iemand die een ander pad bewandeld.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.