Hoe ga je om met december?

Even tussen ons: december is net als iedere andere maand een maand met een eigen karakter, en daarom dus evenmin of even goed een maand om wel of niet aan je langetermijndoelen te werken. Iedere maand is een prima excuus om iets wel of niet te doen. December overleven, hoe?

En ja, we snappen heus wel dat december bol staat van eten, drinken, gezelligheid, alcohol, vrije dagen, verplichtingen en een veranderend ritme.

Daarom helpen wij je december overleven.

Het perfecte moment

Een cursus, een reis, een studie, een relatie of een activiteit wil je het liefst op het meest perfecte moment beginnen. Met een perfecte voorbereiding en zonder afleiding. En dan zonder obstakels op weg naar je doel.

Ja, dat zou ultiem zijn.

Maar wees eerlijk: er is nooit een perfect moment. En er is ook nooit een slechtste moment. En er zijn áltijd obstakels.

Perfectionisme

Personal Body Plan is een langetermijnplan om een fysiek resultaat te behalen. Het omzetten van ongewenste gewoontes in gewenste gewoontes vergt tijd en bovendien kun je op lange termijn kleinere stappen zetten die een beter fundament zijn voor een duurzaam resultaat.

Zoeken naar perfectie is zoeken naar falen. Dus gaan we liever voor lang en duurzaam dan kort en snel.

Er is geen ideaal

In ieder leven zijn er leuke en minder leuke momenten. Tijden waarop het voor de wind gaat en tijden van tegenslag. Er zijn zomers waarin de zon schijnt en donkere koude droevige winters.

Niemand kan december overslaan. Ja, je gaat ongetwijfeld lekker dineren met je familie en vrienden. Je zult je misschien klem gaan zuipen en je zult misschien drie avonden achter elkaar meer eten dan je eigenlijk van plan was. En ieder jaar zijn er weer meer smaken kruidnoten.

Maar we willen graag dat je je daar niet te druk om maakt. Integendeel. Geniet er vooral van.

Doe wat werkt voor jou

Je volgt Personal Body Plan en je bent aan het werk om ongewenste gewoontes om te zetten in gewenste gewoontes. Daarnaast pas jij je voedingspatroon aan en ben je lekker in de gym bezig. In dat geval kan je de decembermaand misschien als een obstakel zien.

Hoe moet dat nou met mijn voedingspatroon?

Kan ik wel genoeg trainen?

Herstel ik wel voldoende?

M’n ritme en structuur gaat zo helemaal door we war!

Als het goed is heb je geleerd dat controle en flexibiliteit manieren zijn die je kunt gebruiken om je Plan te laten slagen. Als je de ene dag wat meer eet, dan eet je een andere dag wat minder. Of niet, want een dagje uit de band springen zorgt niet voor een heel ander resultaat.

Als je kennis hebt over wat voeding met je lichaam doet en hoe je training inzet om je lichaam te shapen, dan weet je (misschien wel samen met je coach) dat de decembermaand een prima manier is om te checken of je langetermijnplan goed bij je past, of je flexibel genoeg bent om er mee om te gaan en of je december ziet als obstakel of als genietmaand.

Is dat nog niet zo? Lees dan meer over flexibiliteit of over controle. Of kom er achter wat je aan een coach hebt.

Overleven impliceert wat ons betreft een strijd. Dus als je er zo over denkt, is juist Personal Body Plan misschien wel wat voor jou.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.