Het PBP@Home eetdagboek van Trainingsexpert en Personal Body Coach Jeffrey Goos

Een groot deel van Nederland werkt deze periode vanuit huis. Dat betekent dat je waarschijnlijk een ander ritme dan voorheen hebt. Je hebt nu misschien wat meer tijd om een lekker ontbijtje te maken of je kunt in de avond uitgebreider koken. In deze rubriek laat een Personal Body Plan member, trainer of coach zien hoe hij/zij met eten omgaat tijdens deze situatie. Vandaag Trainingsexpert en Personal Body Coach Jeffrey Goos

“Ik ben Jeffrey Goos, 28 jaar oud en woonachtig in IJmuiden met mijn vrouw Kirsten Goos-Hogendoorn. Ik ben bij Changing Life werkzaam als trainingsexpert en als Personal Body Coach. Mijn werkzaamheden binnen Changing Life zijn voornamelijk het opleiden van coaches, het bouwen van trainingen en de aanpassingen maken rondom alle trainingsschema’s.

In deze periode is het voor ons van belang geweest dat we met ons team en de rest van de werknemers van Changing Life een omslag hebben moeten maken met de trainingsschema’s. We hebben keihard gewerkt om de trainingen zo passend mogelijk te maken voor iedere deelnemer. Verder ben ik werkzaam in mijn eigen gym.

Ik zit op dit moment in een kcal tekort van 5x per 2350 kcal en 2x per week 3100 kcal. Deze verdeling werkt voor mij prettig omdat ik dan in de weekenden net iets meer kan eten. De 2350 kcal zijn erg laag, maar is voor mij goed te doen.

In deze crisis, ben ik ook meer thuis dan normaal. Ik was vaak weg omdat ik aan het werk ben in onze eigen gym. Door deze crisis is dit op dit moment niet het geval. En zit ik in de avond vaak een serie te kijken of even te gamen. Dat houdt in dat ik ook meer trek krijg omdat mijn ritme anders is geworden.

Wat voor mij werkt is dat ik zo goed mogelijk probeer een nieuwe ritme te verwerken in mijn dagelijks leven. Ik zorg dat mijn maaltijden zo verdeeld worden dat ik wat meer kan eten op de momenten waarop ik daar behoefte aan heb. Dit is voor mij na het trainen en vooral rondom 20:00 in de avond. Wat ik jullie mee wil geven, zorg dat je een zo goed mogelijk ritme bouwt. Houd dit ritme vast. En je zal van zelf merken dat je lijf zich gaat aanpassen aan die eetmomenten.

Mijn caloriebudget op een lage dag 5x per week:

Kcal: 2350
Eiwitten: 197 gram
Koolhydraten: 253 gram
Vetten: 50 gram
Vezels: 30-50 gram

Mijn caloriebudget op een hoge dag 2x per week:

Kcal: 3100
Eiwitten: 197 gram
Koolhydraten: 465 gram
Vetten: 50 gram
Vezels: 30-50 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Jeffrey eetdagboek
Jeffrey eetdagboek

07:00 Ontbijt

Banaan + Eiwitshake

158 kcal
29 gram koolhydraten
31 gram eiwitten
4 gram vetten

Jeffrey eetdagboek
Jeffrey eetdagboek

10:00 Tussendoor

Maaltijd 2: Appel + Eiwitreep + Blikje energydrank

275 kcal
34 gram koolhydraten
20 gram eiwitten
9 gram vetten

Jeffrey eetdagboek

14:00 Lunch

3 crackers met 3 eieren en wat halfvolle mayonaise

410 kcal
27 gram koolhydraten
24 gram eiwitten
21 gram vetten

Jeffrey eetdagboek

16:00 Tussendoor

Cottage cheese met chilisaus en crackertjes

447 kcal
46 gram koolhydraten
29 gram eiwitten
18 gram vetten

Jeffrey eetdagboek

18:00 Avondeten

Wok groente, kipfilet en aardappels

588 kcal
76 gram koolhydraten
56 gram eiwitten
4 gram vetten

Jeffrey eetdagboek

21:00 Prebedtime meal

Kwark

300 kcal
18 gram koolhydraten
56 gram eiwitten
1 gram vetten

Afsluiting

2299 kcal
215 gram eiwitten
236 gram koolhydratem
56 gram vetten
50 gram vezels

Zo’n dag als vandaag komt eigenlijk dagelijks in mijn patroon terug. Of ik nou in een kcal tekort of een surplus zit. Op dit moment zit ik in een kcal tekort van ongeveer 12 weken. Het target is gezet op ongeveer 6 tot 10kg afvallen. Per week zal ik gemiddeld genomen zo’n 0.5-0.8 kilo afvallen. In die 12 weken bekijk ik week voor week wat er gaande is en wat ik verder moet aanpassen. Ik vind het prettig om vijf lagere kcal dagen te hebben. Zodat ik in de weekenden iets meer de ruimte hebt.

Ik ben verder geen food blogger, of instagram modol… Dus mijn foto’s zullen daar ook zeker niet aan voldoen. Maar ik weet heel goed wat ervoor nodig is om in een top shape terecht te komen. Neem 1 ding mee uit mijn verhaal: als je in een tekort zit, zorg dan ook dat je erin blijft en wees duidelijk naar jezelf toe. Je weet waarvoor je het doet. Dus gas erop ;)!”

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.