Het eetdagboek van Product Advisor Joëlle

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Product Advisor Joëlle ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Joelle

“Mijn naam is Joëlle, ik woon in het heerlijke Amsterdam en ben 30 jaar jong ;). Ik ben Product Advisor en ook verantwoordelijk voor de partnerships binnen Changing Life, het moederbedrijf waar Personal Body Plan onderdeel van is. In het dagelijkse leven ben ik veel in de Changing Life Hub te vinden, inmiddels mijn tweede huis geworden. Ik werk er niet alleen, maar sta dan ook nog eens flink te ploeteren in de gym. Wellicht heb je al wel eens wat gekuch en geklaag van mij gehoord, ondanks dat ik er altijd sta met een glimlach, haha!

Ik ben een echte lekkerbek en kan echt NIET koken, laten we dat vooropstellen. Ik ga daarom ook vaak uiteten. Tijdens mijn Personal Body Plan heb ik daarom ook echt geleerd hoe ik hiermee om moet gaan, het is natuurlijk niet elk weekend feest. Ik heb daarom niet voor een doordeweekse dag gekozen maar een weekenddag! Ik hoop dat jullie hier iets aan gaan hebben.

Vanaf begin augustus ben ik weer gestart met mijn plan en ik heb Jeffrey Goos als mijn Personal Body Coach. Hij is niet altijd heel blij met mij omdat ik vaak uiteten ga of een feestje heb. Hij zit daarom flink achter mijn vodden aan, maar door hem weet ik wel hoe ik hiermee om kan gaan.

Ik track mijn voeding dagelijks. Overdag doe ik dat nauwkeurig en als ik dan uiteten ga, pak ik vooral de gerechten waarvan de grammen op de menukaart staan. Eén tip: bekijk vooraf de menukaart. Dan kom je al een heel eind en hou je je daar dan ook aan! Plan vervolgens je overige maaltijden eromheen.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 1734
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 173 gram
Vetten: 58 gram
Vezels: 24 gram

Mijn caloriebudget op een niet- trainingsdag:

Kcal: 1649
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 159 gram
Vetten: 55 gram
Vezels: 23 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Eetdagboek Joelle

11:00 Ontbijt

Bijna elke dag start ik met 3 bakken zwarte koffie en een Snelle Jelle Zero. Door de Snelle Jelle krijg ik al gelijk veel vezels binnen.

Kcal: 75
Koolhydraten: 14 gram
Eiwitten: 1 gram
Vetten: 0 gram
Vezels: 11 gram

Eetdagboek Joelle

13:00 Lunch

Babyspinazie 40 gram, cottage cheese 100 gram, chilli saus 39 gram, snoeptomaatjes 50 gram, komkommer 100 gram, zoete puntpaprika 75 gram, gegaarde kipfilet naturel 150 gram.

Een grote kom met een heerlijke salade en uiteraard makkelijk te bereiden.
Spinazie in de kom, alles fijnsnijden, de kom in en klaar.

Kcal: 410
Koolhydraten: 32 gram
Eiwitten: 51 gram
Vetten: 9 gram
Vezels: 12 gram

Eetdagboek Joelle

15:30 Tussendoor

Haverdrank cacao 180 ml, havermout 27 gram en een banaan 90 gram

Voordat ik ga trainen eet ik altijd een maaltijd wat goed vult en waar ik mijn training beter op kan uitvoeren. Ik merk echt het verschil als mijn maaltijd vullend is tijdens het trainen.

Kcal 277
Koolhydraten: 50 gram
Eiwitten: 6 gram
Vetten: 5 gram
Vezels: 6 gram

Eetdagboek Joelle

19:00 Avondeten

Biefstuk 200 gram, zoete aardappelfriet 180 gram, asperges 100 gram, olijfolie 10ml, ketchup 30 gram en pepersaus 20 gram.

Mocht je van tevoren weten dat je gaat uiteten, bekijk dan vooraf het menu. In dit geval heb ik dat ook gedaan. Ik vind het altijd lastig om aan mijn eiwitten te komen, daarom hoop ik altijd dat er een biefstukje op het menu staat. In een biefstukje zitten altijd veel eiwitten, vandaar dat ik dit dan meestal eet. In zoete aardappelfrietjes zitten veel koolhydraten en de asperges maakte mijn maaltijd af, beetje groen in het eten is altijd goed. Nu heb ik bewust gekozen voor ketchup, want daar zitten geen vetten in. Zo kom je uit op een mooie maaltijd.

Soms is het lekker om er een wijntje bij te nuttigen, dit keer heb ik het prima kunnen laten staan en heb ik het ook niet gemist. Heb ik er wel behoefte aan, dan nuttig ik er één of twee voor de taste en plan ik die ook in. Zoals je hier ziet heb ik een glas spa rood met een citroentje gedronken.

Eerlijk is eerlijk: voor een toetje is altijd ruimte! Nu heb ik mijn favorietje verwerkt in mijn volgende maaltijd. Plan die na het avondje uiteten, zodat je weet dat je na het eten geen toetje hoeft te kiezen, maar je naar je favorietje uitkijkt (zie maaltijd 5).

Kcal 816
Koolhydraten:  54g
Eiwitten: 59g
Vetten: 38g
Vezels: 7g

Eetdagboek Joelle

22:00 Late night snack

Mijn favorietje! De Barebell White Chocolate Almond. De verpakking is al een plaatje en hij vult voor het slapen gaan.

Kcal 203
Koolhydraten: 15 gram
Eiwitten: 20 gram
Vetten: 9 gram
Vezels: 4 gram

Afsluiting

Eetdagboek Joelle

Ik ben 47 kcal over mijn caloriebehoefte te gegaan, maar desondanks wel in het groen gebleven.

Hierboven zie je hoe ik mijn balkjes heb gevuld! Ik ben er erg blij mee, ondanks het gepuzzel met uiteten!

Plan jij je maaltijden vooraf in, dan weet je wat je die dag allemaal kan eten, zodat je geen dingen tussendoor gaat eten. Dit heb ik voornamelijk geleerd tijdens met plan!”

Werd jij door het eetdagboek van Joëlle enthousiast en wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Schrijf je dan in en start aankomende maandag al met jouw Personal Body Plan.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.