Het eetdagboek van Personal Body Coach Whitley Spinnler

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?!Vandaag gunt Personal Body Coach Whitley Spinnler ons een kijkje in haar eetdagboek.

Whitley eetdagboek

“Mijn naam is Whitley, ik ben 27, geniet van alles wat ik doe en werk als Personal Body Coach voor Personal Body Plan.

Mijn dagen zien er allemaal verschillend uit. Gezien ik als freelancer online werk kan ik overal gaan en staan waar ik wil. Soms vind ik het prettig om thuis te werken, een andere keer ga ik in de ochtend eerst sporten en ga ik aan een tafeltje in de gym zitten of ik ga naar een leuk eettentje om te werken.

Naast mijn online coaching ben ik ook werkzaam als personal trainer bij TrainMore. Hier geef ik personal training aan o.a. Personal Body Plan members.

Verder heb ik een enorme passie voor eten en koken. Ik vind het onwijs leuk om bezig te zijn met voeding en nieuwe recepten te bedenken. Mij vind je dan ook vrijwel dagelijks in de keuken. Ik prep mijn voeding niet voor verschillende dagen. Ik wil namelijk op de dag zelf kunnen beslissen wat ik die dag wil eten.

Wat ik wel doe is een weekmenu maken voor het avondeten. Dat vind ik makkelijk, zodat ik gericht boodschappen kan doen voor de week. Ontbijt en lunch zijn een beetje standaard dingen die altijd in huis zijn. Daarin kan ik altijd wel kiezen wat ik graag wil, omdat er genoeg variatie in huis is om lekker creatief te zijn.

Zelf heb ik onwijs veel resultaat gehaald met mijn Personal Body Plan en ik heb gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om opgeleid te worden tot Personal Body Coach. Dat bevalt onwijs goed. Het is leuk om mensen te begeleiden in het ontwikkelen van een lifestyle en te werken naar hun doelen. Ze doen het allemaal zelf, maar af en toe een zetje in de goede richting is al genoeg voor het maken van grote stappen. En daarnaast leer ik elke dag weer van mijn deelnemers. Dit maakt mijn werk echt super leuk!

Naast mijn werkzaamheden als coach volg ik ook een opleiding tot personal trainer. Ik vind het leuk om te blijven leren en mezelf te ontwikkelen. Dit is belangrijk om je klanten zo goed mogelijk te blijven helpen!

Mijn caloriebudget is op een niet-trainingsdag en trainingsdag hetzelfde. Dit werkt voor mij top! Op het moment werk ik naar een vakantie aan het eind van september toe, dus ik heb ervoor gekozen om wat lager in mijn caloriebudget te zitten.

Mijn caloriebudget is momenteel als volgt:

Kcal: 1804 
Eiwitten: 130 gram
Koolhydraten: 186 gram
Vetten: 60 gram
Vezels: 25 gram

Whitley’s eetdagboek

Whitley eetdagboek

10:00 ontbijt

Mijn ontbijt eet ik voor ik ga trainen. Sinds kort train ik in de ochtend en met een maaltijd op heb ik altijd veel meer energie. Dus wat extra koolhydraten voor energie, eiwitten om de dag eiwitrijk te starten en natuurlijk mijn favoriet; witte chocolade… Ha! Ik wissel in hetgeen ik eet in de ochtend, maar dit is wel een heerlijk ontbijtje en ik kan er lang op teren.

In de avond maak ik een beetje chiapudding voor mijn ontbijt de volgende dag . In de ochtend maak ik een havermoutje:

  • 40 gram havermout
  • 130 ml havermelk
  • 1 tl cacao
  • 1/4 tl speculaaskruiden

Dit zet ik op het vuur tot het gaat koken en dan laat ik het even staan zodat het wat indikt. 

Ondertussen doe ik 250 gram kwark in een kom of weckpot, snijd ik 100 gram aardbeien en hak ik 2 blokjes witte chocolade klein. Boven op de kwark doe ik de havermout, de chiapudding die ik de dag ervoor had klaargemaakt en versier ik mijn ontbijtje met de aardbeien, 30 gram blauwe bessen, 15 gram Sport Pindakaas van de Pindakaaswinkel en de twee blokjes witte chocolade. SMULLEN!!!!

632 kcal
58,9 gram koolhydraten
43,3 gram eiwitten
21,5 gram vetten
14,4 gram vezels

Whitley eetdagboek

13:00 tussendoor

Gezien mijn ontbijt vrij stevig is heb ik lang geen honger en ook na mijn training hoef ik niet direct een maaltijd of lunch. Maar om de komende honger wel voor te zijn pak ik dan vaak een eiwitreep! 🤤

203 kcal
15 gram koolhydraten
20 gram eiwitten
8,7 gram vetten
3,8 gram vezels

Whitley eetdagboek

15:00 lunch

Mijn lunch is vaak heel laat op de dag, maar dat vind ik niet erg. Ondertussen heb ik dan al getraind en lekker gewerkt. Een van mijn favoriete lunches van deze tijd is een salade met fruit, kipdijflakes, lekker veel groenten en een dressing van hummus. Heel snel en makkelijk om mee te nemen, zeker gezien ik veel buiten de deur wil werken en vaak wel eigen eten mee wil nemen. 

Voor deze lunch gebruik ik 100 gram Romaine sla, 112,5 gram kipdijflakes (dit is de helft van het pak), 100 gram komkommer, 5 cherrytomaatjes, 100 gram druiven en 30 gram klassieke hummus.

303 kcal
24,8 gram koolhydraten
25,2 gram eiwitten
10,8 gram vetten
6,1 gram vezels

Whitley eetdagboek

20:00 Avondeten

Iets wat bij ons wekelijks terugkomt is een vegetarische curry met vegetarisch gekruide balletjes. Laag in kcal en heel vullend!

1 ui, 200 gram pompoen, 100 gram gezeefde tomaten, 65 gram kidneybonen, 112 gram vegetarische fijn gekruide balletjes (helft van een pak), 30 gram zilvervliesrijst

447 kcal
47,8 gram koolhydraten
33,2 gram eiwitten
10,6 gram vetten
12,2 gram vezels

Whitley eetdagboek

22:00 pre-bedtime meal

Voor het slapen eet ik meestal kwark. Vandaag kies ik voor 200 gram magere kwark, 100 gram mango en 3 blokjes witte chocolade

211 kcal
27,2 gram koolhydraten
18,9 gram eiwitten
2,4 gram vetten
1,5 gram vezels

Afsluiting

Het was een goede dag wat betreft mijn voeding. Ik heb de Daily Essentials allemaal af kunnen strepen en heerlijk kunnen genieten van al mijn maaltijden.

Zoals je wellicht ziet eet ik vooral maaltijden. Ik snack niet veel tussendoor. Er zijn wel dagen dat ik daar meer trek in heb en dan neem ik dat ook gewoon. Zolang ik aan mijn caloriebehoefte kom en ook nutriëntrijke keuzes maak is daar gewoon ruimte voor.”

Totaal deze dag:

1796 kcal
174 gram koolhydraten
141 gram eiwitten
54 gram vetten
38 gram vezels

Wil jij Whitley als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op haar coachprofiel.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.