Het eetdagboek van Personal Body Coach Lisa Prins

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Lisa Prins ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Lisa
Eetdagboek Lisa

“Hoi! Ik ben Lisa, 34 jaar en ik woon samen met mijn vriend en jonge pup in het centrum van Amsterdam. Door het coronavirus kan ik mijn beroep als event manager nu niet uitvoeren, maar daardoor heb ik nu meer tijd om onze pup goed te trainen en natuurlijk om meer Personal Body Members te coachen op weg naar de beste versie van zichzelf. Gelukkig zijn er alweer veel gezellige sociale momenten en daardoor zijn mijn dagen weer lekker druk.

Graag geef ik jullie een kijkje in hoe ik qua voeding zo’n drukke dag invul en hoe ik dan probeer om voldoende en de juiste voedingswaarde binnen te krijgen. Ik kan echt genieten van een drankje en wat lekkers en dit staat vandaag dan ook op de planning. ’s Ochtends vul ik dat dus ook alvast in, zodat ik weet wat ik voor de rest van de dag aan budget overhoud.

Zelf volg ik al sinds 2016 Personal Body Plan en sinds begin 2019 ben ik gestart als Personal Body Coach. Omdat ik me nu lekker in mijn vel voel, zowel fysiek al mentaal, vind ik het belangrijk dat ik dit onderhoud en beetje bij beetje sterker word. Ik eet en drink dus “op onderhoud”. Dit betekent dat ik net zo veel energie verbruik als dat ik tot me neem. Maar ik probeer die energie natuurlijk wel goed te benutten; o.a. door minimaal 10.000 stappen per dag te zetten en lekker trainen in de gym dus 💪

Eetdagboek Lisa


Ik gebruik de calorietracker van Personal Body Plan en mijn budget voor een niet-trainingsdag zijn:

Kcal: 1801 kcals
Eiwitten: 99 gram
Koolhydraten: 216 gram
Vetten: 60 gram
Vezels: 25 gram

Vandaag is een trainingsdag en dan zien mijn budget er als volgt uit:

Kcal: 1886 kcals
Eiwitten: 99 gram
Koolhydraten: 231 gram
Vetten: 63 gram
Vezels: 26 gram

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Eetdagboek Lisa

07:15 Ontbijt

Ik sport graag ’s ochtends en vandaag kon ik mijn training om 8:00 uur in de gym boeken. Om 7:00 uur de wekker dus en vervolgens zet ik een bakje koffie en eet ik iets lichts. Trainen op een lege maag werkt niet voor mij, dus neem ik vandaag een Barebells eiwitreep als pre-workout maaltijd.

Kcal: 202 kcals
Eiwitten: 20,3 gram
Koolhydraten: 14,6 gram
Vetten: 8,3 gram
Vezels: 4,2 gram

Eetdagboek Lisa

10:00 Tussendoor

Na de training red ik het niet tot de lunch, dus neem ik een post-workout maaltijd tussendoor. Een lekkere bak kwark, met rijk gevulde muesli, wilde perziken, banaan en gemengde noten. Daarnaast zet ik nog een flesje water van 500 ml voor mezelf in het zicht, zodat ik die ook volledig opdrink om voldoende water te drinken gedurende de dag.

Kcal: 431 kcals
Eiwitten: 29,6 gram
Koolhydraten: 46,8 gram
Vetten: 13,2 gram
Vezels: 7 gram

Eetdagboek Lisa

12:30 Lunch

Na de ochtend verder te hebben gecoacht, nu lunchtijd in het park, met de kleine pup. Hij is lekker rustig na het spelen, dus kan ik in alle rust mijn lunch nemen. Oeps dat is pech, mijn lunch in één keer hap slik weg… zonder er een foto van te maken dus.

Om je een idee te geven hierbij toch een leuke foto van mijn lunch in het park. Ik had een club sandwich voor mezelf thuis gemaakt en meegenomen, bestaande uit 3 sneetjes volkoren brood, een laagje Philadelphia bieslook, een plakje jong belegen 20+ kaas, een plakje achterham en een gekookt eitje. Ook hiernaast drink ik weer een flesje water van 500 ml leeg.

Kcal: 463 kcals
Eiwitten: 36,4 gram
Koolhydraten: 43,8 gram
Vetten: 13,4 gram
Vezels: 7,3 gram

Eetdagboek Lisa

15:30 Tussendoor

Na het bezoekje aan het park, maak ik nog een rondje door de stad voor wat boodschappen en heb ik toch alweer wat trek. Voordat ik weer verder ga met coachen, eerst tijd voor een volkoren Wasa cracker met een klein laagje Pindakaas Light, om nog even de trek te stillen tot aan het avondeten. Ok, en dan ook nog 20 gram dropjes voor de lekker. 😊

Kcal:  170 kcals
Eiwitten: 4,8 gram
Koolhydraten: 24,4 gram
Vetten: 4,4 gram
Vezels: 3,4 gram

Eetdagboek Lisa

18:30 Avondeten

Dinner time! Er komen wat vriendinnen eten en omdat één van de meiden geen vlees eet, maak ik een lekkere vegetarische broccolisoep van broccoli, prei, knoflook, groentebouillon, snufje peper en zout en een scheut verse room.

Daarnaast, voor de liefhebbers, nog wat sneetjes stokbrood met verse avocado, hummus of Philadelphia. We drinken altijd wel een glaasje witte wijn als we samen eten, maar omdat het een doordeweekse dag is, houd ik het vanavond bij twee glaasjes, wat ik afwissel met wat glazen water tussendoor.

Kcal:  662 kcals
Eiwitten: 19,3 gram
Koolhydraten: 43,9 gram
Vetten: 25,9 gram
Vezels: 11,5 gram

Nou, na het diner ben ik eigenlijk wel flink verzadigd en heb ik geen trek meer in nog een pre-bedtime maaltijd. Daarbij heb ik mijn caloriebudget ook al aangetikt, dus dit was het wel voor deze dag.

Afsluiting

Al met al zijn mijn voedingswaarden als volgt uitgekomen t.o.v. mijn budget:

Kcal: 1928 kcals (42 boven budget)
Eiwitten: 110 gram (11 boven budget)
Koolhydraten: 173 gram (58 onder budget)
Vetten: 65 gram (2 boven budget)
Vezels: 33 gram (7 boven budget)

Iets te weinig koolhydraten en pietsie te veel kcal, maar verder zijn mijn kcal-, eiwitten-, vetten- en vezelbalkjes allemaal groen en vind ik deze dag helemaal prima zo. Ik heb vandaag lekker geknald in de gym, lekker kunnen dollen in het park met de pup (en mijn vriend 😉), kunnen genieten van wat dropjes tussendoor en van wat drankjes met vriendinnen. Een top dag wat mij betreft!

Hopelijk heeft dit kijkje in mijn eetdagboek ook jou laten inzien dat het dus zeker mogelijk is om een goede balans te hebben in het nemen van voedzame producten en het kunnen genieten van wat lekkers en een drankje! Voor meer impressies van wat ik zo nu en dan eet of mijn progressiefoto’s kan je mij volgen op Instagram.”

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.