Het eetdagboek van Personal Body Coach Gaby Jacobs

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Gaby Jacobs ons een kijkje in haar eetdagboek.

Gaby eetdagboek

“Ik ben Gaby Jacobs, 27 jaar en ik woon met mijn vriend en 2 poezen in het gezellige Maastricht. Nadat ik enige jaren als logopedist heb gewerkt, ben ik meerdere uitdagingen aangegaan zoals vestigingsmanager van een sportschool, fitness-instructeur, online marketeer, groepslesinstructrice en Personal Body Coach. Ik hou van reizen, films kijken, bakken, dagjes weg, uit eten, sporten en sportlessen geven.

In oktober 2015 ben ik met het eerste half jaar van Personal Body Plan begonnen. Na dit half jaar ging ik zonder coach door, op dat moment had ik genoeg handvatten. Echter, in mei 2019 begon ik weer met Personal Body Plan met Hannah Vreugdenhil als coach om een stok achter de deur te hebben en van haar kennis en ervaringen te leren.

Om een goed beeld te krijgen van wat ik dagelijks in mijn mond stop, gebruik ik de calorietrack-methode. Ik volg het Fat Burning Plan om een fitter, sterker en strakker lichaam te creëren. Het einddoel is mijn bruiloft met Tom volgend jaar! Dan wil ik met trots in de spiegel kunnen kijken en trots zijn op mijn lichaam en waar het toe in staat is.

Mijn caloriebudget op een trainingsdag:

Kcal: 1619
Eiwitten: 126g
Koolhydraten: 157g
Vetten: 51g
Vezels: 23g

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag:

Kcal: 1540
Eiwitten: 126g
Koolhydraten: 144g
Vetten: 51g
Vezels: 22g

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Gaby eetdagboek

11:00 Ontbijt

Havermout met whey, kaneel, fruit en melk is met stipt mijn favoriet ontbijt. Een schepje whey is ideaal om het aantal gram eiwitten meteen in de ochtend op te krikken en een verzadigd gevoel voor meerdere uren te hebben. Alles mengen, afmaken met fruit en klaar is kees! Ook ideaal om het alvast in de avond voor het slapengaan te maken.

Kcal: 353
Eiwitten: 31,2
Koolhydraten: 38,2
Vetten: 6,4
Vezels: 6,3

Gaby eetdagboek

13:00 Tussendoor

Ik hou van af en toe iets lekker eten, wat sommige mensen als ‘ongezond’ zouden zien, en gun mezelf dat regelmatig. Sinds kort kan ik de brosse brownie koekjes maar moeilijk laten liggen, haha. Deze vind ik heerlijk als tussendoortje, samen met een thee met honing. Ook Puck de kat lijkt deze lekker te vinden!

Kcal: 140
Eiwitten: 1,2
Koolhydraten: 19,4
Vetten: 6,1
Vezels: 0,6

Gaby eetdagboek

14:30

Vandaag koos ik voor een simpele, maar toch lekkere lunch, namelijk een tosti met volkoren brood, 30+ kaas, kalkoenfilet, augurken en een gekookt ei.

Kcal: 393
Eiwitten: 33,9
Koolhydraten: 30,3
Vetten: 13,7
Vezels: 4,5

Gaby eetdagboek

17:30 Avondeten

Ik zag laatst een nieuw recept van Personal Body Plan voorbij komen, namelijk de kip ketjap met rijst en groenten. Omdat dit recept er heerlijk uitzag en binnen de macro’s paste, stond dit voor de avond op het menu. Mijn vriend en ik vinden dit een aanrader, het smaakt erg goed en het staat binnen een handomdraai op tafel. Het recept vind je daarom hier.

Kcal: 534
Eiwitten: 34,6 gram
Koolhydraten: 48,4 gram
Vetten: 19 gram
Vezels: 8,3 gram

Gaby eetdagboek

21:00 Pre-bedtime Meal

Voordat ik begon met Personal Body Plan, en ook aan het begin van Personal Body Plan at ik koolhydraat- en vetrijke producten als pre-bedtimemeal. Van Hannah heb ik destijds de tip gekregen om eiwitrijke producten te eten om spierherstel en spieropbouw gedurende de nacht te bevorderen.

In de zoektocht naar een eiwitrijk product vond ik brownie’s. Dikke tip: om hem nóg lekkerder te maken, heb ik er een klein blokje melkchocolade aan toegevoegd. Dan wordt hij vanzelfsprekend iets zoeter en lijkt het op een lavacakeje. Snel klaar, simpel, eiwitrijk en toch lekker! Dit recept vind je ook in de Personal Body Plan app.

Kcal: 260
Eiwitten: 31,2 gram
Koolhydraten: 13,5 gram
Vetten: 8 gram
Vezels: 3,4 gram

Afsluiting

Kcal: 1680
Eiwitten: 132
Koolhydraten: 150
Vetten: 53
Vezels: 23

Met de voeding van deze dag zit ik iets boven het aantal calorieën, maar scoor ik nog altijd 5 groene balkjes!

Met dit dagboek wil ik laten zien dat het om de totale macro’s gaat waarbij ‘ongezonde’ producten ook goed passen! Daarnaast hoef je helemaal geen kok te zijn en uren in de keuken te staan om lekkere en voedzame recepten op tafel te zetten. Met mijn drukke levensstijl kies ik voor gerechten die gemakkelijk, snel, simpel maar toch lekker en voedzaam zijn!

Kijkend naar het dagboek kan ik concluderen dat ik gedurende de dag meer groente mag eten om meer vitamines binnen te krijgen. Ik had ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld snackkomkommers te eten bij de lunch of tussendoortje. Al met al een goede dag!”

Wil jij Gaby als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op haar coachprofiel.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.