Het eetdagboek van Personal Body Coach Frank Boom

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Frank Boom ons een kijkje in zijn eetdagboek.

Eetdagboek Frank

“Hoi, ik ben Frank Boom, 26 jaar en woon samen met mijn vriendin (die ook Personal Body Coach is) en 2 honden in Amersfoort. In mijn dagelijkse beroep ben ik Finance Consultant, met als expertise BI/Management informatie en Personal Body Coach.

Ik werk 40 uur per week, waarbij ik bovenop ongeveer 2 uur per dag in de auto zit. Hier komen de werkzaamheden van Personal Body Coach bij.

Ik ben een ochtendmens, betekende dat ik graag vroeg wakker ben en dan enorm productief ben. Daarom sta ik doordeweeks altijd 5:30 uur op. Afhankelijk of ik ga trainen (3x doordeweeks en 1x in het weekend) ga ik naar de gym of naar mijn werk. Ik eet voor mijn training niet veel omdat ik merk dat ik mij fijner voel zonder een volle maag. Ik eet goed na mijn training.

Omdat ik op kantoor zit bedenk en bereid ik de avond van te voren mijn maaltijden voor de komende dag. Zo ben ik beter bestand tegen de verleidingen op kantoor. Gelukkig zitten mijn vriendin en ik op één lijn en bedenken wij dus samen wat wij de dag erna gaan eten. Nouja.. meestal bedenkt mijn vriendin dat haha.

Verder probeer ik maximaal 5/6 maaltijden per dag aan te houden. Ik doe dit omdat ik merk dat ik anders té veel ga snaaien en daardoor niet aan mijn plan kan houden.

Belangrijk is dat mijn vriendin en ik het samen doen, een situatie waarin de ander demotiveert kan veel effect hebben op jouw proces naar de beste versie van jezelf. Niet dat ik het niet alleen zou kunnen maar samen maak je elkaar sterker. Veel lekkere gerechten worden dan ook door mijn vriendin bereid (zoals de loempia’s in dit eetdagboek), daar ben ik haar dankbaar voor.

Eetdagboek Frank

Ik volg sinds januari Personal Body Plan, dit omdat ik ondanks de vele trainingen (7x per week) te weinig resultaat zag, zowel uiterlijk (hoog vet %) als hoe ik mij voelde (futloos etc). Mijn doel was om met kleine aanpassingen in de 4 pijlers (gedrag, voeding, training en herstel) te zorgen dat alles net wat meer in balans was, want balans was ik wel kwijt.

Ik heb 9 maanden Personal Fat Ripping Plan gedaan waarbij ik tien kilo ben verloren. Nu volg ik het Personal Muscle Building Plan. Mijn coach is Jeffrey Goos. Ik merkte dat de handpalm methode niet voor mij werkte, daarom track ik liever mijn kilocalorieën. Ik weeg dus al mijn eten af. Om dit toch enigszins te verhelpen probeer ik producten te kopen die per stuk verpakt zijn, zo hoef ik niet ‘alles” af te wegen.

Dit is een proces wat in de afgelopen 9 maanden zich steeds beter en efficiënter heeft doorontwikkeld. Maar ik vind het fijn dat ik daar nu een goede balans in heb kunnen vinden.

Daarnaast eet ik 180 gram eiwit wat neerkomt op 2.2 gram per kilogram lichaamsgewicht. Ik merk dat eiwitrijke voeding mij een voller gevoel geeft en ik houd ook erg van voedingsmiddelen waar veel eiwitten in zit.

Ik hanteer hetzelfde budget op een trainingsdag en een niet-trainingsdag.

Mijn caloriebudget:

Kcal: 2750
Eiwitten: 180
Koolhydraten: 338
Vetten: 75
Vezels:39

Frank’s eetdagboek

05:30 Ontbijt

Eetdagboek Frank

Volkoren boterham met 20 gram fruitspread aardbei.

Kcal: 104
Koolhydraten: 19.1
Eiwitten: 3,6 gram
Vetten: 0,6 gram
Vezels: 2,9 gram

09:00 Tussendoor

Eetdagboek Frank

Een stuk cheesecake met pinda’s gemaakt door mijn lieve vriendin.

Kcal: 464
Koolhydraten: 31
Eiwitten: 23 gram
Vetten: 27 gram
Vezels: 6 gram

13:00 Lunch

Eetdagboek Frank

4 volkoren broodjes met 80 gram jam en 3 gekookte eieren. 1 ei had ik al opgegeten.

Kcal: 620
Koolhydraten: 76,3
Eiwitten: 34,6 gram
Vetten: 16,5 gram
Vezels: 11,8 gram

15:30 Tussendoor

Eetdagboek Frank

Één appel voor in de auto, voedzaam en snel.

Kcal: 95
Koolhydraten: 20,8
Eiwitten: 0,5 gram
Vetten: 0,3 gram
Vezels: 2,8 gram

18:30 Avondeten

Eetdagboek Frank

Rijst met zelfgemaakte loempia’s, 200 gram ketjap vlees, 4 zelfgemaakte loempia’s, 220 gram sperziebonen , 30 gram kroepoek en 15 gram chilisaus.

Kcal: 909
Koolhydraten: 105
Eiwitten: 96,1 gram
Vetten: 21,3 gram
Vezels: 9,6 gram

21:00 Tussendoor

Eetdagboek Frank

200 gram kwark met 200 gram cottage cheese, 1 appel, 25 gram lion cereal en 30 gram mini pepernoten chocolade.

Kcal: 630
Koolhydraten: 76,6
Eiwitten: 46,4 gram
Vetten: 13,8 gram
Vezels: 5 gram

Afsluiting

Totaal gegeten deze dag:

Kcal: 2852
Koolhydraten: 329
Eiwitten: 177 gram
Vetten: 80 gram
Vezels: 39 gram

Ik vond het een goede dag. Ik was goed voorbereid en kwam daarom niet in de verleiding om andere dingen te eten dan mijn plan. Ik heb geleerd dat als je goed voorbereid bent het makkelijker is nee tegen andere dingen te zeggen.”

Wil jij Frank als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op zijn coachprofiel.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.