Het eetdagboek van onze User Experience Designer Demi

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt onze User Experience Designer Demi ons een kijkje in haar eetdagboek.

Demi eetdagboek

“Ik ben Demi en ik ben 23 jaar. In het dagelijks leven werk ik vijf dagen als User Experience Designer. Als ik thuis ben kook ik graag, kijk ik Netflix of spreek ik af met vrienden.

Over het algemeen werk ik vier dagen op kantoor en één dag thuis. Dit eetdagboek is toevallig van een dag waarop ik thuis heb gewerkt. Deze dag is dan ook vaak meteen mijn rustdag, op de andere dagen ben ik rond 7 uur in de ochtend te vinden in de Changing Life Hub, waar ik vier keer per week train.

Ik volg sinds september 2019 Personal Body Plan met de voornaamste reden dat ik weinig structuur had en niet zo lekker in mijn hoofd zat. Door te starten met Personal Body Plan hoopte ik structuur te krijgen en daarbij fitter te worden en dat is het afgelopen half jaar gelukt. Ik volg het Muscle Shaping Plan onder begeleiding van Maudy.

Mijn voeding houd ik bij door calorieën te tracken. Ik probeer hier zo min mogelijk mee bezig te zijn en plan graag mijn dagen vooruit. Dit lukt niet altijd en soms heb ik ook helemaal geen zin om te tracken. Over het algemeen is dit ook geen probleem, ik pak het tracken na zo’n dag namelijk meteen weer op.

Mijn budget op alle dagen:

1800 kcal
209 gram koolhydraten
107 gram eiwitten
60 gram vetten
25 gram vezels

Demi eetdagboek

09:00 Ontbijt

400 gram magere milde kwark mango, 75 gram bevroren blauwe bessen, 25 gram Dark chocolate, coated edamame beans, crunchy coconut, peanuts

De afgelopen tijd ontbijt ik veel met kwark en toppings. Het is lekker en vult goed, maar is niet te zwaar. Als ik thuis werk, eet ik vaak wat later dan normaal: rond 10 uur in plaats van 9 uur. In het algemeen start ik thuis iets later op.

458 kcal
37 gram koolhydraten
43 gram eiwitten
11 gram vet
5 gram vezels

Demi eetdagboek

13:00 Lunch

2 eieren (100 gram), 1 plak 30+ kaas (30 gram), tomaten/paprika/wortel soep (ongeveer 250 ml) en koolhydraatarm brood (70 gram)

517 kcal
20 gram koolhydraten
35 gram eiwitten
31 gram vetten
8 gram vezels

Als lunch bakte ik een omelet met kaas en ik had nog zelfgemaakte soep in de koelkast staan die ik opwarmde. Lunchtijd is ongeveer hetzelfde als op kantoor.

Demi eetdagboek

15:00 Tussendoor

Vezelrijk Wasa 22 gram en kalkoenfilet 30 gram

109 kcal
10 gram koolhydraten
9 gram eiwitten
2 gram vetten
6 gram vezels

Demi eetdagboek

18:00 Avondeten

Mijn broertje kwam eten en ik weet dat hij gek is op alles wat bij een döner zaak vandaan komt. Daarom stelde ik voor om zelf Turkse pizza’s te maken, zodat ik een beetje kon doseren. Ik had best grote trek en at er drie.

Drie wraps (120 gram), ijsbergsla 40 gram, rode ui 20 gram, knoflooksaus 20 gram, tomaten 50 gram en mager rundergehakt 50 gram.

591 kcal
69 gram koolhydraten
25g eiwitten
22g vetten
5g vezels

Snack 20:30

Corners pop veggie crisps Sea Salt 30g

123 kcal
18 gram koolhydraten
4 gram eiwitten
3 gram vetten
1 gram vezels

’S Avonds keek ik een film en had ik zin in chips. De chips van Corners vind ik super chill: lekkere smaak en lekker knapperig.

Afsluiting

Totaal:
1798 kcal
155 gram koolhydraten
116 gram eiwitten
70 gram vetten
25 gram vezels

De dag ging prima, ik ben tevreden en weet dat groene balkjes echt geen doel op zich zijn. Ik merk dat, wanneer ik thuis werk, ik wel wat meer moeite heb met “bewuste” keuzes maken, vooral als de koelkast niet perse goed gevuld is. Toch weet ik er vaak wel iets van te maken en zijn mijn thuiswerk dagen ook wat meer traktatie dagen.”

Werd jij door het eetdagboek van Demi enthousiast en wil jij ook de beste versie van jezelf worden? Schrijf je dan in en start met jouw Personal Body Plan.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.