Het eetdagboek van Nutrition Lead en Personal Body Coach Milou

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Nutrition Lead en Personal Body Coach Milou ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Milou

“Ik ben Milou en ik werk 32 uur als Nutrition Lead bij Changing Life, het moederbedrijf van Personal Body Plan. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de pijler voeding. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de kennis rondom de pijler voeding up-to-date blijft en draag ik bij aan specifieke inhoudelijke plannen zoals Personal Pregnancy Plan. Ik leid de coaches op en ik ben ook het aanspreekpunt voor coaches met betrekking tot voeding gerelateerde vragen.

Naast mijn kantoorbaan ben ik Personal Body Coach. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om ook direct in contact te staan met deelnemers. Het inspireert me om deelnemers te zien groeien en veranderen.

Ik ben weer begonnen met studeren. Dat vergt wat aanpassingen in mijn planning en zorgt ook voor een veel drukkere werkweek. Trainen in de avond lukt niet altijd meer, omdat ik dan liever aan school werk of gewoon lekker wil rusten.

Verder hou ik van koken en heb ik inmiddels ook een leuk stapeltje kookboeken. Ik vind het een uitdaging om recepten te optimaliseren qua voedzaamheid en daarnaast te zorgen dat het lekker blijft. Vaak een succes, maar het mislukt ook wel eens. Vooral in bakken ben ik geen ster. Ik hou daarnaast ook van lekker lunchen of dineren, tijd door te brengen met familie en vrienden en ik hou van films en series.

Eetdagboek Milou

Een hele tijd terug ben ik begonnen met mijn Personal Body Plan. Ik hoorde via via over Personal Body Plan en het sprak mij direct aan. Een compleet plaatje waar je werkt naar een fitte levensstijl. Zelf was ik hier al wel mee bezig. Ook deed ik al aan krachttraining, ik had alleen geen idee wat ik hier aan het doen was. Een standaard sportschool schema of zelf wat oefeningen hier en daar. Het voelde nooit alsof ik alles uit mijn trainingen kon halen.

Dit veranderde met Personal Body Plan. Daarnaast heb ik tijdens mijn plan geleerd dat ik niet streng voor mezelf hoef te zijn. Dit werkt alleen maar averechts en demotiverend. Dit uit zich nu dat ik vooral luister naar mijn lichaam en doe waar ik me gelukkig bij voel. Daarnaast heb ik uiteraard fysiek resultaat behaald, waar ik erg blij mee ben. Op dit moment kan ik zeggen dat ik tevreden ben. Ik voel me goed en zit lekker in mijn vel. Ik heb geen concreet fysiek doel. Dit is ook direct de reden dat ik op dit moment op gevoel eet. Ik focus me op dit moment vooral op mezelf fit en gezond voelen.

Ik eet dus op gevoel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel bewust bezig ben met wat ik eet. Dit gaat eigenlijk vanzelf. Ik luister naar mijn verzadigingsgevoel en ik heb door de jaren heen een goed beeld van de energiegehaltes en voedingstofgehaltes van voedingsmiddelen ontwikkeld. In het verleden heb ik ook een tijd calorieën getrackt en een periode de handpalmmethode gebruikt. Dit gaf mij veel inzicht in de voedingswaarden van producten, wat een juiste portie voor mij is en wat voor mij werkt. Zo weet ik bijv. dat ik gemakkelijk aan mijn eiwitbehoefte kom (voor mij ongeveer 95 gram), ook als ik er niet bewust mee bezig ben. Koolhydraten daarentegen vaak wat minder, dus daar besteed ik wat meer aandacht aan.

Over het algemeen bevat mijn voedingspatroon de Daily Essentials, dit zijn handvatten om dagelijks voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit vul ik soms aan met voedingsmiddelen die ik beschouw als “iets lekkers”. Maar het is echt niet zo dat ik, aangezien ik op gevoel eet, bij alles waarvan ik denk “dat is lekker” het direct opeet. Ik kijk hierbij dus echt of ik er zin in heb en of ik nog vol zit van de laatste maaltijd.

Ik ben zelf niet zo dol op vlees, dus dit eet ik zelden. Ik ben wel gek op kip of zalm. In het dagelijkse leven wissel ik vegetarisch, kip of vis af met elkaar. Ik ben ook gek op groenten, hier kan ik niet zonder!

Milou’s eetdagboek op een trainingsdag

09:30 Ontbijt

Ik ontbijt wat later op de ochtend. Ik heb niet altijd trek in de ochtend en vaak gaat mijn voorkeur in de ochtend naar wat frissere dingen. 

Eetdagboek Milou

1/3 pak magere yoghurt en hier strooi ik uit de losse pols wat granola in, afhankelijk van hoeveel trek ik heb (smaak chocolade, kokos en amandelen). Ook drink ik 1 cappuccino gemaakt met sojadrink light.

11:30 Tussendoor

Een stuk fruit (appel) voor ik ga sporten rond 12 uur.

13:15 lunch

Ik eet 7 van de 10 keer gewoon een broodje. Vaak een of twee pistoletje(s), met light fritessaus, komkommer, sla en gegrilde kipfilet plakjes. Maar ik had nog een restje van gisteren over dus dat eet ik vandaag als lunch. Lekker makkelijk. De foto is overigens ook van gisteren. Vandaag saai in een plastic bakje, maar dat is natuurlijk niet fotogeniek. Op de foto zie je een tomaten-komkommer salade, dit is een favoriet van mij. Past overal bij.

Gedroogde ongekookte linzen, gekookt in wat zout en paprikapoeder. Salade van tomaat en komkommer waar ik citroensap, peterselie en wat zout doorheen doe. En ik voeg een half bakje cottage cheese en een grote eetlepel kerrie-hoemoes toe.

Eetdagboek Milou

13:45 Tussendoor

Als je mij vraagt wat mijn favoriete drankje is zeg ik: cappuccino! Na het eten maak ik altijd een cappuccino.

Eetdagboek Milou

16:00 Tussendoor

Gesloten handje amandelen

19:00 Avondeten

Ik eet wekelijks zalm voor mijn portie omega 3 vetzuren. Simpel gebakken met wat zout, peper en citroen. Ik eet het met couscous waar ik wat za’atar heb doorgedaan. Een erg lekker kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. De bloemkoolroosjes heb ik kort gekookt en daarna gebakken met een uitje, paprikapoeder, komijnzaad, zout, peper en wat citroensap. Dit maak ik af met granaatappel en peterselie.

Eetdagboek Milou

19:30 Tussendoor

In de avond kies ik voor koffie zonder cafeïne, omdat het niet meer zolang duurt voor ik naar bed ga. Ik noem deze cappuccino’s zonder cafeïne zelf ook wel decappuccino’s. Thuis maak ik ze met halfvolle melk. Ook eet ik er 3 mini stroopwafeltjes bij.

21:30 Tussendoor

In de avond krijg ik vaak nog trek dus voor het slapen neem ik vaak nog een maaltijd. Dit keer had ik zin in een broodje. 1 meergranen bolletje, een gekookt ei, fritessaus en paar plakjes tomaat en komkommer.

c

Afsluiting

Dit was dus een gemiddelde dag qua eten uit mijn leven en ik ben er tevreden over. Normaal kijk ik niet specifiek terug op een dag qua eten, maar vandaag kijk ik dus wel een keer bewust terug. Als ik het geheel zo terugkijk zie ik veel Daily Essentials terug, dus daar ben ik blij mee:

  • Minimaal 250 gram groente > dit was wel meer dan 250 gram
  • 200 gram fruit > sowieso twee porties, de granaatappel bij de avondmaaltijd telt ook gewoon mee. 
  • Volkoren graanproducten en aardappelen > mijn bolletje was meergranen niet volkoren, maar al met al door de peulvruchten, groenten en fruit ben ik ervan overtuigd dat het met mijn vezelinname vandaag wel goed zit.
  • Zuivel en/of zuivelvervangers > gemiddeld 2 porties per dag. Ik tel de melk in de cappuccino’s uiteraard ook mee.
  • Onbewerkt vlees, vis of vleesvervangers > zalm (tevens een Weekly Essentials) en eieren.
  • Minimaal 2 liter vocht > niet meegenomen in mijn dag, maar ik drink tussendoor zeker water en thee.
  • Zachte en/of vloeibare (bereidings)vetten > gebakken met olijfolie en vloeibare boter
  • Minimaal 15 gram ongezouten noten > check

Verder eet ik dagelijks wel iets lekkers, simpelweg omdat ik daar zin in heb en er in principe niks mis is met iets lekkers zoals koek of snoep. Het draait namelijk om je gehele voedingspatroon en niet enkel om losse producten.”

Wil jij Milou ook als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op haar coachprofiel.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.