Tips om Pasen te combineren met het volgen van Personal Body Plan

Oké, misschien zijn de paasdagen door het Coronavirus anders dan normaal. Waarschijnlijk ga je nu niet met de hele familie of al je vrienden uitgebreid ontbijten, brunchen of lunchen. Maar desalniettemin kom je deze dagen ongetwijfeld de nodige verleidingen qua eten tegen. Hoe kun je deze verleidingen combineren met het volgen van jouw Personal Body Plan? In deze blog geven we je een aantal tips en tricks.

Tip 1: Houd controle op wat je eet

Een klein overschot aan calorieën gedurende Pasen is helemaal niet erg. Spreek met jezelf van tevoren af wat voor jou portiecontrole is. In plaats van een hele zak paaseitjes neem je er een paar, in plaats van 4 lekkere broodjes neem je er één. Wees flexibel, maar houd ook portiecontrole. Ja, dat kan echt.

Tip 2: Blijf in beweging

Je kunt nu natuurlijk niet ongestoord buiten door het bos, park of op het strand lopen. Dat is niet slim en dat raden wij zeker ook niet aan. Maar je kunt natuurlijk op genoeg andere manier in beweging blijven. Doe bijvoorbeeld jouw PBP@Home Workouts tijdens pasen of loop gewoon iets vaker de trap op en af. Wees hier creatief in, maar dan wel binnenshuis of in je tuin.

Tip 3: Drink genoeg water

Het is belangrijk om gedurende de dag je lichaam gehydrateerd te houden om symptomen van uitdroging te voorkomen, wat je kan verwarren met ‘honger’. Bijkomend voordeel is dat water geen calorieën bevat, maar het je wel een voller gevoel kan geven. Hierdoor ben je misschien iets minder geneigd om alles wat op tafel staat op te eten.

Tip 4: Accepteer het als iets niet is gelukt

Iedereen gaat weleens de “mist” in. Misschien lukt het je, ondanks deze tips, alsnog niet om je tijdens Pasen in te houden. Dat geeft niets, tegenslagen en mindere momenten heeft iedereen en deze maken onderdeel uit van het proces. Zie het als een leermoment, niet als falen. Het is de wijze waarop je ermee omgaat: ga je verdrietig in je bed liggen of pak je de draad weer zo snel mogelijk op?

Tip 5: Er is geen perfect moment om te beginnen

We zijn vaak opzoek naar het perfecte moment om te beginnen. We moeten echter beseffen dat er geen perfect moment bestaat. “Ik begin maandag wel” is een veelgehoorde uitspraak. Misschien denk je erover om pas volgende maand te beginnen, je wilt namelijk ongestoord van de paasdagen kunnen genieten. Het probleem is dat mensen het vaak blijven uitstellen. Begin daarom zo snel mogelijk aan de beste versie van jezelf. Zoals je hebt kunnen lezen, valt dit prima te combineren met al het lekkers van Pasen. Consistentie is op de lange termijn de sleutel tot een resultaat voor de rest van je leven!

Conclusie

Het geeft echt niet als je tijdens Pasen een keer losgaat en even niet let op wat je nou allemaal eet. Of als je wel probeerde ‘goed’ te eten, maar het niet is gelukt. Het is belangrijk dat je doet wat werkt voor jou en dat je jou mindere momenten als leermomenten ziet. Gun jezelf een gezellige tijd waarbij je niet continu bezig bent met wat wel of niet mag. Maar het zou wel zonde zijn om dit door te trekken na Pasen. Vooral wanneer jij net zo goed bezig was. Er is ook zoiets als een balans tussen gezelligheid en genieten van al het lekkers tijdens de paasdagen.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.