Niet meten is ook weten

“Als jij je vetpercentage wilt verlagen, moet je exact weten hoeveel je eet.”

Onjuist!

Je kunt prima zonder te meten, wegen, tracken en tellen je doelen nastreven. Als je niet van meten en wegen houdt, dan is er geen man overboord. Tracken van jouw dagelijkse voeding is namelijk gewoon een methode, niet dé methode. Het is dus nogal persoonlijk welke methode jouw voorkeur geniet.

Hoe meet je dan zonder te meten?

Je stuurt je inname door de focus te leggen op bepaalde voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen rijk aan eiwitten en vezels hebben de voorkeur omdat deze je een verzadigd gevoel kunnen geven. Dat een verzadigd gevoel bij uitstek prettig is in een calorietekort, heeft geen verdere uitleg nodig.

Daarnaast kan je bepalen hoeveel maaltijdmomenten je per dag wilt hanteren en daar vervolgens de porties op aanpassen. Leg bijvoorbeeld de nadruk op magere eiwitbronnen zoals biefstuk, tartaar, kip, kalkoen, witte vis en zuivel. Daarnaast leg je nadruk op het eten van veel groenten en wat fruit. Op deze manier beperk je de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt omdat je voedingsmiddelen eet met een lage energiedichtheid (weinig calorieën per gram). Voor je gevoel krijg je veel eten binnen, maar ondertussen zonder grote hoeveelheden calorieën. Je kan op deze manier dus min of meer op gevoel eten en hiermee je inname manipuleren.

Bij Personal Body Plan werken we niet vanuit één vaste methode om je inname te beheersen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen en te switchen tussen verschillende methodieken. Zo kan je via trial en error erachter komen welke methode jij prettig vindt, en waarmee jij resultaat behaalt.

Conclusie

Calorieën tellen, maar dat betekent niet dat jij ze moet tellen. Leg de focus op producten die je veel verzadiging bieden en eet deze op gevoel.

Er leiden meerdere wegen naar Rome. Het is belangrijk om de weg te kiezen waar jij je het prettigst bij voelt, zodat je fit en gelukkig aankomt in Rome. Vergeet ook niet te genieten van de weg er naartoe, dat proces is minstens zo belangrijk als de bestemming zelf.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.