Minder lezen, meer doen

Vandaag de dag is er ongelofelijk veel informatie op internet te vinden over fitness, afslanken, spieropbouw, voeding, etc. Aan de ene kant heel positief, maar aan de andere kant kan dit ook één van de belangrijkste redenen zijn waarom jij nog steeds niet dat resultaat hebt behaald wat je voor ogen hebt. Je volgt de ene na de andere goeroe via Twitter en Facebook en je krijgt elke dag talloze e-mails met tips en adviezen binnen die je allemaal wat anders vertellen. Je ziet door de bomen het bos niet meer, want het is moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Je hebt geen enkel idee meer wat je moet geloven en hopt vervolgens van programma naar programma, goeroe naar goeroe en website naar website! En dit vaak de hele dag door! Is dit herkenbaar voor je?

Informatie is nog geen transformatie

Het hebben van informatie is nutteloos wanneer je desbetreffende informatie niet implementeert in de praktijk. Misschien ben jij wel die persoon die de hele dag van alles leest, maar puntje bij paaltje geen actie onderneemt. Dat je tot nu toe niet of nauwelijks resultaat hebt geboekt ligt altijd bij iets of iemand anders, behalve bij jezelf. Lekker veilig om in je comfortzone te blijven, want dan weet je in ieder geval zeker dat er niks gaat veranderen. Je kan jezelf bullshit excuses blijven vertellen, maar ook daarmee ga je niks veranderen.

Het begint en eindigt altijd bij jezelf! Je komt er snel genoeg achter of iets werkt of niet werkt voor jou door het in de praktijk toe te passen en dan vind je een manier om het weer aan te passen. De Personal Body Plan deelnemers met de beste resultaten zijn de mensen die met de gegeven informatie daadwerkelijk tot actie overgaan. Wij zijn geen wondermiddel, tillen de gewichten niet voor je op en komen niet voor je koken (hoewel je natuurlijk wel een DoorMeal kan bestellen). Wij reiken de informatie aan om een resultaat mogelijk te maken, maar het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om desbetreffende informatie ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen.

Wat knap, ik wou dat ik de discipline had om het te doen!

Eeuwig zonde om zo te denken, want zelfdiscipline daar kies je voor. Je wordt er niet mee geboren en het komt je ook niet aanwaaien. Het is geen karaktereigenschap, maar een gewoonte die geleerd kan worden. Niemand wordt geboren met de zelfdiscipline om elke dag om 06:00 uur op te staan, zijn eten voor te bereiden en mee te nemen en vier keer per week tot het gaatje te gaan tijdens de training. Dat zijn gewoontes die wij onszelf, stap voor stap en met terugvallen, kunnen aanleren. Knap dat je het kan “volhouden”! Dat heeft niks met zelfdiscipline te maken, maar omdat je “liefde” hebt voor hetgeen wat je doet en de WAAROM erachter duidelijk is.

Zelfdiscipline is een uitputbare bron en dat is belangrijk om jezelf te realiseren. Zelfdiscipline houdt je wellicht op de been voor een bepaalde tijd, maar uiteindelijk raakt die bron een keer op. Het enige wat werkt is het ontwikkelen van liefde voor hetgeen je doet. Wees niet bezig met training, voeding, etc. omdat je jouw lichaam haat, maar omdat je van jouw lichaam houdt en je plezier hebt in hetgeen je doet. Zie het als een lifestyle! Maak die lifestyle stap voor stap tot een gewoonte en zie een terugval als een leermoment!

IT’S HARD WORK! It doesn’t come in pill form, neither is there a quick fix solution. Motivation will only take you so far, you need to be committed. Most people would rather be LOOKING for something to do rather than DOING something. It’s an ongoing process and it has to become part of your life!

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.