Maak kennis met Nienke

‘The only way to do great work, is to love what you do” is een uitspraak die mij op het lijf geschreven is. En doen waarvan ik enthousiast word en waarin ik mijn energie kan overbrengen is precies wat ik nu doe. En hoe ik kwam waar ik nu ben..

Voordat ik begon

Sportieve uitdagingen hebben mij altijd aangetrokken. Jarenlang stond ik fanatiek minstens drie keer per week op het hockeyveld. Door een jarenlange blessure moest ik dat laten gaan en mij focussen op vele fysio trajecten.  Een aantal jaren laten kon ik het weer een beetje oppakken en in januari 2016 liep ik de halve marathon in Egmond aan Zee. Omdat ik weinig hardloop ervaring had en maar een korte trainingstijd ben ik bewust op mijn voeding gaan letten en krachtraining gaan doen. Ik merkte al snel fysieke veranderingen, maar nog belangrijker, ik merkte ook de mentale veranderingen. Ik voelde me goed en vond het leuk om op die manier met mijn lichaam bezig te zijn. Geheel onverantwoord liep ik uiteindelijk met veel last van mijn blessure de halve marathon en maakte dat een daarmee stuk erger. Dat maakte daarna dat ik veel rust moest nemen en natuurlijk allemaal andere slappe excuses om het even te laten gaan.

Die zomer ging ik drie maanden backpacken in Zuidoost-Azië. Onwijs leuke ervaring en heel veel mooie dingen gedaan die ik geen van alle had willen missen. Maar, heel eerlijk, Vietnamese Pho, Indische Roti of Thaise Pad Thai als ontbijt, lunch en diner zijn niet de meest gezonde opties. Tel daarbij op dat ongeveer alles gefrituurd wordt in deze landen en dat er een klein beetje (veel?) alcohol in het spel was. Toen ik terug kwam had ik een duidelijk doel voor ogen. Sport en voeding moesten centraal komen te staan en ik wilde graag de uitdaging met mijzelf opnieuw aangaan.

Nienke

De start

Nadat ik terugkwam uit Azië moest ik snel weer aan het werk. Het ‘normale’ leven begon weer en daarmee ook de regelmaat. Ik ging opzoek naar een nieuwe sportschool in Amsterdam en kwam via via uit bij de Changing Life Hub en daarmee bij Personal Body Plan. De perfecte timing voor mij om aan de slag te gaan.

De eerste weken zijn een soort rollercoaster van informatie, nieuwe gewoontes, trainingen, voeding en ervaringen met je coach. Ik had een soort kick-start en de eerste meting en veranderingen gaven mij enorm veel motivatie. Een aantal maanden later kwam mijn fysieke progressie een beetje stil te staan voor mijn gevoel. Met mijn coach samen besloot ik over te stappen van de handpalm methode naar de tracker. Iets wat ik eigenlijk niet wilde omdat ik bang was dat de nummertjes mentaal een te grote impact zouden hebben en ik daardoor juist minder gemotiveerd raakte. Mijn coach gaf aan dat ik vertrouwen moest hebben in de opgedane kennis van de afgelopen maanden en in mijzelf. Gelukkig bleek mijn angst onnodig en gaf deze nieuwe weg in mijn plan mij het tegenovergestelde dan verwacht. Ik leerde nog meer over voeding en werd mij bewuster van mogelijkheden om hier flexibel mee om te gaan.

En nu verder

Mijn eerste half jaar Personal Body Plan is inmiddels om. De grootste les voor mij was denk ik dat alles wat ze zeggen ook echt waar is. Je maakt progressie al zie je het niet altijd direct fysiek, geduld wordt beloond, het is geen quick fix, perfectie bestaat niet en consistentie is de sleutel tot succes.

Met het begin van mijn tweede periode start ik ook bij Changing Life als Customer Advisor en Personal Body Coach. Ik ben een echt mensen mens en haal mijn energie uit het helpen of enthousiasmeren van anderen mensen. Ik denk dat met mijn eigen ervaring en met het team wat hier bij Changing Life aan het werk is ik enorm op mijn plek zit om de beste versie van mijzelf te zijn.

nienke

Mijn tweede periode staat minder in het teken van het fysieke resultaat, maar meer het mentale. Meer keuzes op gevoel dan vanuit het meten en meer lekker voelen in en met mijzelf dan alleen resultaten. Meer ruimte voor mijzelf om te ontdekken en om te kijken wat ik met al mijn energie kan bereiken.

Mocht je nog vragen aan mij hebben, stel ze gerust! Via instagram, mail, chat of gewoon persoonlijk in de Hub. Zie ik jou daar ook?

Veel liefs,
Nienke, @poweredbynien

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.