Kun je ook Personal Body Plan volgen als… je een bourgondische levensstijl hebt?

Wie houdt er niet van het goede leven? Lekker borrelen met een klein kaasplankje. Of een groot kaasplankje. En natuurlijk wat worst erbij met een heerlijk wijntje. Ja, het bourgondische leven klinkt niet verkeerd. Al zeggen we het zelf.

We krijgen vaak de vraag of een bourgondische levensstijl samengaat met het volgen van Personal Body Plan. We kunnen hier kort en krachtig over zijn: Ja! Personal Body Plan en een bourgondische levensstijl gaan heel goed samen. Bij Personal Body Plan is namelijk het ‘doe wat werkt voor jou’ principe erg belangrijk. Je gaat een levensstijl vormen die bij jou als persoon past en die daardoor op lange termijn vol te houden is.

Bij Personal Body Plan hebben we een aantal Personal Body Coaches die zelf ook van het bourgondische leven houden. Zij kunnen je niet alleen tips geven over de lekkerste hapjes en drankjes, maar kennen ook de uitdagingen van het combineren van het bourgondische leven met het volgen van Personal Body Plan.

Wij waren benieuwd naar hun bijzondere verhalen en vroegen ze naar hun ervaringen in het volgen van Personal Body Plan en het coachen van deelnemers.

Charlotte de Weerdt

Ik merk dat er nog altijd de misvatting bestaat dat een gezonde evenwichtige leefstijl betekent dat je NIETS mag en je voedingspatroon enkel bestaat uit rijst, broccoli en kip.

‘Wat een onzin’ is dan altijd mijn reactie!’

Ik ben een echte Bourgondiër. Ik hou van lekker eten en ben niet vies van een goed glas wijn of een lekkere gin-tonic op het terras. Wil dit zeggen dat ik geen gezonde leefstijl hanteer? Zeker niet!

Ik breng balans aan; schuif als het ware met de knoppen. Kies ik voor een hapje en drankje ’s avonds? Dan hou ik daar overdag rekening mee. Ga ik uitgebreid buiten de deur lunchen? Dan kies ik voor een lichtere maaltijd in de avond. Door deze balans heb ik nooit het gevoel dat ik mezelf iets ontzeg en hoef ik ook nooit die zogenaamde zondigdagen in te lassen. Deze heb je namelijk helemaal niet nodig als je geen verboden producten creëert!

Ik geniet van het leven en daar horen etentjes buiten de deur en avondjes met net een glaasje wijn té veel ook bij! Een schuldgevoel naderhand is niet nodig. Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn keuzes en acties en pak de draad weer op waar ik ben gebleven. Er is niets aan de hand zolang ik mijn stabiele en gezonde basis heb om op terug te vallen en mijn keuzes altijd bewust maak. Consistentie is de sleutel tot succes, daar is mijn bourgondische levensstijl het bewijs van.

Loes Cornelissen

Voordat ik met Personal Body Plan begon wist ik geen maat te houden met lekker eten en drinken. Van de lekkere hapjes nam ik altijd té veel en ik had achteraf altijd een schuldgevoel. Inmiddels heb ik geleerd hoe ik een “bourgondische levensstijl” kan combineren met gezond en verantwoord eten.

Voorbereiding is key! Wanneer ik weet dat ik lekker ga borrelen of uiteten ga, dan zorg ik dat ik die dag eiwitrijk eet, extra veel groenten eet en zo veel mogelijk bespaar op mijn koolhydraten en vetten. Verder heb ik meer leren genieten van eten. Waar ik voorheen uit automatisme van hapjes bleef eten, denk ik nu bij elk hapje en drankje bewust na of het bijdraagt aan mijn doel.

Ik help jou graag bij het vinden van deze balans. Samen gaan we op zoek naar een manier die werkt voor jou zodat je kunt blijven genieten én resultaten kunt boeken.

Guus van der Valk

‘Bourgondisch’ betekent in mijn ogen niet meer dan dat je geniet van het leven. Als Limburger wordt je dat met de paplepel ingegoten, maar tegenwoordig is elke Nederlander wel een bourgondiër. We willen zoveel mogelijk genieten van het leven, en dat betekent voornamelijk onder het genot van een hapje en een drankje. Het kan echter ook gewoon gezelligheid met vrienden en familie betekenen.

Bij afvallen denken mensen vaak aan alles wat we NIET mogen. Tegenstrijdig met een bourgondische levensstijl zou je denken? Helemaal niet. Ik noem mijzelf zeker een bourgondiër en weet dat prima te combineren met een gezonde levensstijl. Zie het als het samenbrengen van de juiste ingrediënten in een maaltijd. Al doende leer je hoe, welke en hoeveel van die ingrediënten je moet gebruiken om de lekkerste maaltijd op tafel te zetten. In mijn 7 jaar Personal Body Plan weet ik hoe ik mijn dagen zo samenstel dat ik prima kan genieten van een borrel, een hapje en al mijn etentjes buiten de deur elke maand.

Ondertussen neem ik al ruim 7 jaar deel aan Personal Body Plan en geniet ik nog steeds van de 1 tot 2 keer per week dat ik lekker buiten de deur iets ga eten of drinken. Het vinden van balans is ‘key’! Uit eten, een drankje, een hapje, een chocolaatje of wat chips, het hoort allemaal bij het leven. Een goed voedingspatroon is gebaseerd op matiging en niet op het volledig uitbannen van alles wat lekker en gezellig is. Dat is waar ik met jou aan wil werken. Het is tijd voor de beste versie van jezelf!

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.