Kun je ook Personal Body Plan doen… als je plantaardig eet?

We krijgen wel eens de vraag of een plantaardig voedingspatroon en het volgen van Personal Body Plan samengaan. Op die vraag kunnen we volmondig ‘ja!’ antwoorden. Met een plantaardig voedingspatroon kun je namelijk prima fysieke doelstellingen nastreven. 

Plantaardige voeding en krachttraining gaan goed samen, maar het kan enige voorbereidingen vergen. Met de juiste planning, bewuste voedingskeuzes, verrijkte voedingsmiddelen en aanvullende suppletie kunnen voedingsstoftekorten voorkomen worden binnen een plantaardig voedingspatroon.

Bij Personal Body Plan hebben we een aantal Personal Body Coaches die zelf ook een plantaardig voedingspatroon hebben. Zij hebben hier veel ervaring mee in combinatie met het nastreven van hun eigen doelstellingen. Vanuit hun eigen ervaring kunnen ze dus advies geven over het volgen van Personal Body Plan en een plantaardig voedingspatroon.
 
Wij waren benieuwd naar hun bijzondere verhalen en vroegen ze naar hun ervaringen in het volgen van Personal Body Plan en het coachen van deelnemers.

Nula Steinfort

Ik eet zelf sinds drie jaar veganistisch en in deze periode ben ik fitter dan ooit geworden. Door plantaardig eten voel ik mij lichamelijk beter. Daarnaast geeft het mij een mentale boost, wetende dat ik bewust om ga met mijn lichaam, de planeet en de dieren.

Plantaardig eten en krachtsport. Het lijkt wel een soort mythe. ‘Waar haal jij je eiwitten vandaan?’ en ‘wat eet je dan wel?’ zijn vragen die ik vaak naar mijn hoofd geslingerd krijg. Dat er twijfels zijn is niet gek, maar ze zijn vaak ongegrond.  
 
Ja, spieren opbouwen met een plantaardig dieet is mogelijk. Nee, je krijgt geen manboobs als je te veel soja eet. Ja, je kan volwaardige aminozuurprofielen creëren als je plantaardige eiwitbronnen combineert. Bang dat jij je doelen niet behaald vanwege je plantaardige voedingspatroon? Fear no more. 

Crossfit koning Jeremy Reijnders, tennis heldin Serena Williams en calisthenics beest Frank Medrano zijn voorbeelden van extreem sterke en atletische sporters die al jaren plantaardig eten. Ze presteren op topniveau. Levend bewijs dat plantaardig eten en sport samen gaat als tofu en sojasaus. 

Worstel je met krachtsport en de veganistische lifestyle en wil je hier meer over leren tijdens je Personal Body Plan? Meld je aan and let’s start talking.

Riek Jensma

Als Personal Body Coach vind ik het belangrijk dat ik samen met mijn deelnemers een voedingspatroon weet te ontwikkelen dat bij hen past. Voor de een betekent dit lactosevrij, voor de ander betekent dit een plantaardig eetpatroon. 

Zelf eet ik sinds twee jaar voornamelijk plantaardig en daar voel ik me ontzettend goed bij. In principe hoeft het niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. Wel is het belangrijk om de hoeveelheid eiwitten die je tot je neemt in de gaten te houden en zijn er een aantal vitamines en mineralen die net iets meer aandacht nodig hebben.  
 
Met de juiste begeleiding en een paar goede tips kan ik je helpen om een voedzaam plantaardig eetpatroon te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat je ook met dit voedingspatroon Personal Body Plan tot een succes kunt maken.

Kelly Selderijk 

Een fantastische manier om iets moois te doen voor de planeet, de dieren, je eigen gezondheid en om anderen te inspireren ook betere keuzes te maken. Dat gezegd hebbende wil ik meteen aangeven dat ik niet 100% vegan eet, maar plant based. Ik geloof niet in labels en zodra ik iets label als fout wil ik het juist eten. Ik mag alles, maar moet niets! Dit is wat werkt voor mij. 

Dit betekent dat ik grotendeels plantaardig eet, maar er ook ruimte is voor dierlijke producten als ik voel dat mijn lichaam of de situatie hierom vraagt. Liefdevol omgaan met voeding, geen restricties en soms go with the flow. Dat is mijn visie.  
 
Voor mij is het fijne aan deze manier van leven dat je ruime porties kunt eten. Ik geniet van veel eten, schaam mij hier totaal niet voor. Door deze manier van eten kan ik veel volume creëren aan mijn maaltijden en toch mijn inname afstemmen op mijn fysieke doelen. Ik train daarnaast 5/6 dagen in de week. Mijn energie is hoog, mijn herstel is top, ik slaap heerlijk en draag iets bij aan het milieu en dierenwelzijn. Dat gun ik iedereen! 

Sta jij open voor een plant based lifestyle? Fantastisch! Een kans om iets moois voor de wereld en jezelf te doen. Er is hierin geen “one size fits all”. Dat is het mooie aan de reis die je samen met een Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan maakt. 

Fréderique van der Feltz 

Als je mij tien jaar geleden had verteld dat ik ooit vegan zou gaan eten, had ik je niet geloofd. Net als de meeste anderen heb ik mij afgevraagd of je met een plantaardige leefstijl wel aan voldoende voedingsstoffen komt. Hoe zit dat bijvoorbeeld met eiwitten, wat eet je dan zoal op een dag en kun je nog wel intensief blijven sporten? 

Inmiddels eet ik ruim 2,5 jaar bijna volledig plantaardig en mijn ervaring is alleen maar positief. Ik voel mij fitter en heb voor het eerst geen moeite om op gewicht te blijven. Het vergt even anders denken in de keuken, maar er zijn zo veel mogelijkheden om een lekkere, makkelijke én goedkope maaltijd op tafel te zetten.  
 
Je kunt ook echt voldoende eiwitten halen uit plantaardige eiwitbronnen. Denk aan bepaalde (groene) groenten, bonen, peulvruchten, volkoren graanproducten, noten, zaden, tofu, tempeh en plantaardige varianten op zuivel. 

Het eten van al deze plantaardige, en bij voorkeur onbewerkte, producten, hebben voor mij zowel fysiek als mentaal voordelen. Ik voel me mentaal beter, maar m’n trainingen gaan ook beter. Voor mij gaan Personal Body Plan en een plantaardige leefstijl dus zeker samen.  
 
Mijn advies is om het jezelf niet te moeilijk te maken als je overweegt (meer) plantaardig te gaan eten. Gun jezelf de tijd om eraan te wennen en stel haalbare doelen voor jezelf. Als Personal Body Coach help ik je daar uiteraard graag bij!  

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.