Je kunt nooit falen, tenzij je stilstaat

Streven naar perfectie is echter streven naar falen, omdat vroeg of laat iedereen wel eens te maken krijgt met obstakels, tegenslagen of een terugval in oude patronen. Een misstap begaan is echter geen stap achteruit, het is juist een stap vooruit.
Het geeft aan dat je in beweging bent en bezig bent met het proces. Een actieve houding aannemen is altijd nog beter dan passiviteit, ook als dit niet direct tot de resultaten leidt die jij in gedachte had. Door het maken van fouten (iets wat je overigens beter leermoment kan noemen) ondervind je wat wel en wat niet voor je werkt.

Jij bent niet de fouten die je maakt

Fouten definiëren jou niet als persoon. Jij bent niet de fouten die je maakt, het betekent simpelweg dat jij op dat moment nog niet over de juiste kennis, houding of gedrag beschikt om de keuze te maken die tot jouw gewenste resultaat leidt.
Er zit een verschil tussen fouten maken en falen als persoon. Verwar wie jij bent en waar jouw eigenwaarde van afhankelijk is niet met de resultaten die jij produceert. Streef ernaar om met de kennis en houding die je op dat moment tot je beschikking hebt er het maximale uit te halen, ook als dit niet direct het resultaat creëert wat je graag zou willen zien. Het is juist de uitdaging om door te blijven gaan, en deze fouten te gebruiken ter inspiratie, als motivatie. Fouten maken is een teken dat je iets probeert en bezig bent met het proces.

Laat je fouten je inspireren

Fouten bieden de mogelijkheid tot groei aan, om weer een stapje wijzer jouw route te vervolgen. Laat je fouten je juist inspireren, omdat het jouw valkuilen en zwakke punten weergeeft; punten waar je nog aan kan werken om jezelf verder te ontwikkelen.

Wees niet bang om fouten te maken, een misstap te begaan of een terugval te krijgen want iedereen krijgt hier vroeg of laat mee te maken. De enige manier om dit te voorkomen, is door zo voorzichtig te leven dat je überhaupt niks probeert. En in dat geval heb je eigenlijk pas écht gefaald. Jouw fouten definiëren niet jouw succes.

 

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.