Tips om ongeschonden de Feestdagen door te komen

De feestdagen staan in het teken van gezelligheid, samenzijn met de mensen waar je om geeft en natuurlijk heerlijk eten en drinken! Maar voor sommige mensen zijn de feestdagen toch wel spannend. Grote kans dat de onvermijdelijke gourmetschotel of een lekker dinertje buiten de deur op het programma staan. Uiteraard hoort hier een drankje bij en misschien loopt het wel uit in meerdere drankjes.

Het geeft echt niet als je op de feestdag zelf een keer losgaat en even niet let op wat je nou allemaal eet. Het is belangrijk dat je doet wat werkt voor jou. Gun jezelf een gezellige tijd waarbij je niet continu bezig bent met wat wel of niet mag.

Maar het zou wel zonde zijn om dit door te trekken na de periode van de feestdagen. Vooral wanneer jij net zo goed bezig was. Er is ook zoiets als een balans tussen gezelligheid en genieten van de feestdagen.

Tip #1: Besef je dat er geen perfect moment bestaat om te beginnen

We zijn vaak opzoek naar het perfecte moment om te beginnen. We moeten echter beseffen dat er geen perfect moment bestaat. “Ik begin wel op 1 januari” is een veelgehoorde uitspraak in deze tijd van het jaar. Het probleem is dat desbetreffende personen elk jaar op 1 januari weer beginnen. Consistentie is op de lange termijn de sleutel tot een resultaat voor de rest van je leven!

Tip #2: Wees vriendelijk voor je lichaam en houd controle op wat erin gaat.

Een klein overschot aan calorieën gedurende de feestdagen is helemaal niet erg. Spreek met jezelf van tevoren af wat voor jou portiecontrole is. De feestdagen hoeven geen synoniem te zijn voor dagen achtereen waarin je een onbeperkte hoeveelheid eten en drinken naar binnen werkt met een schuldgevoel als gevolg. Wees flexibel, maar houd ook portiecontrole. Ja, dat kan echt.

Tip #3: Blijf gedurende de dag in beweging

Wees actief buiten de sportschool om zoals het maken van een wandeling. Ook zijn de meeste sportscholen open tijdens de feestdagen. Niks lekkerder om de dag na een avond genieten de sportschool op te zoeken.

Tip #4: Drink genoeg water

Het is belangrijk om gedurende de dag je lichaam gehydrateerd te houden om symptomen van uitdroging te voorkomen wat je kan verwarren met ‘honger’. Uiteraard is een alcoholische versnapering niet het einde, maar integreer het op gecontroleerde wijze in je voedingspatroon. Die fles hoeft echt niet leeg.

Tip #5: Accepteer het als iets niet is gelukt en houd het vizier gericht op de toekomst.

Iedereen gaat weleens de “mist” in. Het is de wijze waarop je ermee omgaat. Zie het als een leermoment, niet als falen. En onthoud: je komt aan tussen Oud & Nieuw en Kerst, niet tussen Kerst en Oud & Nieuw.

Bonustip #6: Het belangrijkste punt: GENIET!

 

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.