Het voedings- en trainingsplan van Kimberly

Mijn naam is Kimberly, ik ben 30 jaar en ik woon in de tofste stad van ons landje, Amsterdam! Ik werk nu een jaar bij Changing Life als Financial Assistant. Nu denken veel mensen dat ik een saaie baan heb omdat ik op een financiële afdeling werk, maar dat is bij een tof bedrijf als Changing Life absoluut niet het geval!

Werken met collega’s die dezelfde levensstijl hebben en allemaal de beste versie van zichzelf zijn is enorm motiverend.

Waar ik blij van word

  • Fotografie
  • In de keuken staan, en dan vooral van het daarna opeten van mijn creaties
  • Pindakaas
  • Sport, fitness en ik heb jarenlang gesoftbald
  • Mijn vriendje (Olly), vrienden/vriendinnen & familie
  • Mijn twee katjes, yes I’m a cat lady

Mijn doel

Als klein meisje deed ik aan turnen en hier was ik best goed in, maar toen ik via een buurtjongetje in aanraking kwam met honk/softbal was ik meteen verkocht. Ik ruilde mijn turnpakje in voor een handschoen en softbaltenue.

Toen ik 17 was deed ik een oriëntatiejaar voor de Koninklijke landmacht en in dit jaar kregen we veel sportlessen, waaronder krachttraining. Dit vond ik best leuk, alleen ging ik na dat jaar hier niet verder mee. Ik stond namelijk al 4x per week op het softbalveld.

Een paar jaar geleden ben ik gestopt met softballen en besloot ik de gym weer in te duiken. Ik was niet happy met hoe mijn lichaam er uitzag.

Via een vriend leerde ik Personal Body Plan kennen, en heb ik via social media een hele lange tijd een beetje meegekeken naar alle resultaten van PBP’ers. Ik baalde dan wel een beetje dat ik niet zulke mooie resultaten behaalde.

Na een tijdje zelf aanklooien in de gym verloor ik de kilo’s die er stiekem aangekomen waren, maar echt een mooie shape kreeg ik er niet van. Daarom schreef ik mij in voor Personal Body Plan.

Het eerste half jaar van mijn Personal Body Plan heb ik de spier opbouwende fase gedaan, omdat ik naar mijn idee een heel recht en plat lichaam had gekregen. Nu ben ik bezig om door middel van de vetverbrandingsfase mijn #strakinhetzwempak lichaam te creëren.

Mijn voedingsplan

Voor ik met Personal Body Plan begon telde ik al calorieën. Die methode hanteer ik nu nog steeds, omdat ik het zelf fijn vind om hier controle over te hebben. Ik eet geen vast aantal maaltijden per dag, maar ik kijk per dag hoe ik me voel en of ik behoefte heb aan meer of minder eetmomenten.

Ontbijt:

– 25 á 30 gram havermout met wat whey, 35 gram wortelrasp, 10 gram rozijntjes, kaneel en ongezoete sojamelk
– een cappuccino

Tussendoor:

– Een (Santana) appel met , ik heb een appelallergie, maar sinds kort ben ik erachter dat ik deze appel wél kan eten. Yes!!
– Een eiwitreep

Lunch:

– Een zelfgemaakte soep of een salade
– 2 maiswafels met humus en biologische kipfilet

Pre-workout maaltijd:

– Een bak kwark van 450 á 500 gram.

Avondeten / post-workout maaltijd:

Mijn avondeten bepaal ik meestal aan de hand van hoeveel calorieën ik nog over heb die dag. Dit kan heel erg variëren. Van een zelfgebouwde burger tot een stamppot met (magere) rookworst of een bord vol groentes met noodles en kip.

Pre-bedtime maaltijd:

– Nog wat kwark met een klein beetje krokante muesli met chocolade.

Mijn trainingsplan

Momenteel is mijn trainingsschema een full body schema, hierbij doe ik per training zowel oefening voor mijn onder als bovenlichaam. Persoonlijk vind ik dit fijner dan een lower en upperbody-day apart.

Warming up 1: Foamrol hamstrings, 1 serie van 5 a 10 rollen per kant
Warming up 1: Foamrol bil, 1 serie van 5 a 10 rollen per kant
Waveloading crosstrainer: 1 serie van 5 minuten, 30 sec op/af
Warming up 1: Handwalk voorwaarts, 2 series van 5 herhalingen

Warming up 2: Squat progression rotation, 2 series van 4 herhalingen
Warming up 3: Side lying windmill, 2 series van 6 herhalingen per kant

A1: Elevated push up, 4 series van 6 tot 8 herhalingen
A2: Dumbbell Bulgarian split squat, 4 series van 6 tot 8 herhalingen per kant

B1: Chin ups assisted, 4 series van 10 tot 15 herhalingen
B2: Rope pull through, 4 series van 10 tot 12 herhalingen

C1: Pallof press, 4 series van 10 tot 12 herhalingen
C2: Pulley one arm bicep curl, 4 series van 12 tot 15 herhalingen per kant

Cooling Down 1: Warming-up treadmill, 1 serie van 5 minuten

Veel vrouwen denken dat ze ineens heel gespierd en vol worden van krachttraining, maar het tegenovergestelde is waar. Dus wees vooral niet bang om er keihard tegenaan te gaan in de gym. Doordat ik nu veel meer kennis over gedrag, voeding, training en herstel heb voel ik me zelfverzekerder, onwijs fit, sterker en vrouwelijker dan ooit tevoren!

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.