Het voedings- en trainingsplan van Jacqueline

Mijn naam is Jacqueline, ben 28 jaar en woon in Amsterdam. Ik werk met heel veel plezier als Coach Lead bij Personal Body Plan. In 2014 ben ik begonnen met mijn eigen Personal Body Plan. Hiervoor sportte ik wel. Ik heb geturnd, gedanst, hardgelopen en zelfs nog even gehandbald. Ik ben nooit echt dik geweest, maar in de pubertijd ontwikkelde ik een buikje en de welbekende lovehandles. Ik ben hier altijd onzeker over geweest en verbloemde het met kleding. Ik wist simpelweg niet hoe ik ze weg kon krijgen. Ik las af en toe boeken over een ‘gezonde’ levensstijl en probeerde mijn eetpatroon te veranderen.

Helaas ontbrak de echte kennis en daardoor nam mijn motivatie al snel af. Begin 2014 hoorde ik via via over Personal Body Plan en ben ik eigenlijk direct gestart. Een plan waarbij ik meer zou leren over voeding, gedrag en waarbij ik een trainingsschema kreeg sprak mij direct aan. Ik ben nog elke dag heel blij dat ik hiermee ben gestart. Mijn levensstijl is veranderd. Ik voel me veel fitter, energieker en vooral veel zelfverzekerder. Waar ik mijn buik eerst verstopte, ben ik hier nu het meest trots op.

Waar ik blij van word

 • Reizen
 • Amsterdam
 • Krachttraining en hardlopen
 • Af en toe een feestje of festival
 • Shoppen
 • Mijn vriend, vrienden/vriendinnen en familie om me heen
 • Koken

Mijn voedingsplan

Op dit moment eet ik op onderhoud. Ik ben tevreden met m’n lichaam, vind het fijn om wat meer spieren op te bouwen, maar dat is niet mijn belangrijkste doel. Mijn doel is om me zo fit en energiek te blijven voelen als dat ik mij nu voel en mijn huidige shape te behouden. Ik heb een tijdje de handpalmmethode gevolgd, daarna een periode getrackt en nu eet ik zoveel mogelijk op gevoel op basis van de gewoontes die heb ik ontwikkeld middels de pijler gedrag uit mijn Personal Body Plan. Hieronder vind je een voorbeeld van een dag uit mijn voeding.

Ontbijt (voor de training)

 • 2 crackers met een half plakje 30+ kaas en pindakaas

Post workout meal

 • Overnight oats: 30 gram havermout, 200 ml halfvolle melk of sojamelk, 10 gram whey, een banaan en 15 gram noten of pindakaas
 • Of 250 gram halfvolle kwark met 20 gram muesli, 100 gram bevroren fruit en 15 gram noten

Lunch

 • 100 gram linzen
 • 80 gram vegetarische kipstukjes of gerookte kip
 • 200 gram rode biet
 • 50 gram geraspte wortel
 • 200 gram champignons
 • 100 gram sojaboontjes
 • wat zout, peper en chilisaus

Tussendoortje

 • Een appel
 • 500 gram optimel kwark
 • 2 rijstwafels met pompoenhummus

Diner

 • Dit wisselt heel vaak maar bestaat voornamelijk uit groenten en eiwitten en daarbij wat koolhydraten en vetten. Ik maak bijvoorbeeld Thaise biefstuk salade, zoete aardappels met groenten en een stukje vis of een pizza van een wrap.

Pre bedtime meal

 • Ik eet altijd iets zoets na het avondeten, meestal is dit een stukje chocola of een paar dadels
 • ’s Avonds maak ik nog een protein fluff of een bakje kwark met nog wat nootjes of muesli en een beetje honing

Hopelijk put je inspiratie en motivatie uit mijn verhaal. Voor mij is het inmiddels een levensstijl geworden en ik zou nooit meer zonder willen en kunnen.

Liefs,

Jacqueline

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.