Het progressieverhaal van Lise

Ik ben altijd al sportief geweest, zo was hockey een grote passie van me. Na mijn middelbare school heb ik op 18-jarige leeftijd een tijdje in Spanje en Costa Rica gewoond waar ik de tijd van mijn leven had. Doordat ik stopte met hockeyen viel het sportieve aspect in mijn leventje op dat moment weg. Ik was alleen maar met gezelligheid bezig. En in de Spaanse en Costa Ricaanse cultuur betekent dat zo vaak mogelijk met vrienden eten en avondjes stappen.

Toen ik terug kwam in Nederland wist ik dat er echt iets moest gaan veranderen. Ik schreef me in bij een gym, maar ik ging nooit. Ik was het even helemaal kwijt. Hoewel ik wist dat ik degene was die mijn lifestyle diende te veranderen, wist ik niet hoe en liet ik het erbij. Het gaf een gevoel van onmacht.

Ik was helemaal klaar met het feit dat ik totaal niet blij was met hoe mijn lichaam er uit zag. Met kleding, humor en wat zelfspot kon ik deze onzekerheid altijd wel goed verbergen. Door altijd veel hebben gesport op redelijk hoog niveau, wist ik dat als je iets wilde bereiken je er hard voor moest vechten. Alleen dan kan je pas echt winnen. Nu werd het tijd dat ik eens ging winnen en weer echt gelukkig zou zijn.

Tijd voor een verandering

Ik besefte in januari 2013 dat er iets moest veranderen. Ik had het er wel eens met mijn moeder over gehad, maar die gesprekken meed ik liever. Dan ging ik in de aanval. Maar toen ik foto’s terug keek van mijn vakantie in Thailand dat jaar, wilde ik mezelf nooit meer zo terug zien. Het was nu mijn tijd. Mijn studie stond op een laag pitje dus ik had alle tijd om aan de slag te gaan met krachttraining. Ik stelde zelf mijn schema’s samen. Daarnaast probeerde ik ook af en toe 10 km te rennen met mijn huisgenootje.

Met voeding deed ik maar wat. Ik meed koolhydraten, of in ieder geval dat dacht ik. Ik at geen brood, crackers, muesli, aardappel, rijst en pasta. Maar elke dag at ik wel heel veel fruit bijvoorbeeld. Ik behaalde wel resultaat en die zomer stond ik te stralen in bikini op het strand. Maar of ik nou echt een stabiele basis had die ik de rest van mijn leven kon volhouden? Nee.

Het is geen race tegen de klok

Toen ik terug kwam van vakantie begon ik op kantoor te werken. Elke dag kwamen traktaties, borrels en heerlijke lunches voorbij. Door de drukte had ik ‘geen tijd’ meer om vaak te sporten en ik kon voor mijn gevoel echt wel wat hebben wat betreft voeding. Ik zag er immers toch al goed uit. Maar het ging weer bergafwaarts. Ik kwam terecht in een neerwaartse spiraal. Hiervan heb ik geleerd dat je niet te snel moet (willen) gaan. Grotere kans dat je dan belangrijke dingen mist. Ik had namelijk helemaal geen idee wat ik aan het doen was toen ik op eigen houtje fit probeerde te worden.

De start van mijn Personal Body Plan

Precies een jaar later, in januari 2014, ben ik begonnen met mijn Personal Body Plan. Ik zag vaak de transformatie van Hannah Vreugdenhil voorbij komen op Social Media en dat trok mijn aandacht. Hoe vaak ik wel niet heb getwijfeld om toch een keer hulp in te schakelen. Personal Body Plan heeft mij geholpen in het veranderen van mijn gedrag en het vergroten van mijn kennis omtrent het lichaam en voeding. Ik wil mijn Personal Body Coach Jenny bedanken voor al haar motiverende boodschappen! Zonder haar was het een stuk lastiger geweest.

Jenny heeft me geleerd dat ik bijvoorbeeld niet bang hoef te zijn voor pasta/brood/rijst. Maar het allerbelangrijkste is denk ik dat ik heb geleerd dat ik er met kleine stapjes ook kan komen en dat als het een keertje wat minder gaat, ik dit niet moet zien als falen. Het is hard werken en daar moet je enorm van genieten. Want ik ben de enige die mijn eigen leven en fysiek kan veranderen. Dit gaf me heel veel rust en hierdoor heb ik mijn eigen tempo opgepakt.

Kennis en ervaringen delen

Niets is mooier dan andere mensen helpen tijdens de zoektocht naar het bereiken van hun eigen doelen. Doordat ik zelf heel veel in de afgelopen jaren heb ervaren en meegemaakt is het zo fijn om me te kunnen inleven in mijn deelnemers. Als ik dan hoor dat iemand trots op zichzelf is en steeds lekkerder in zijn of haar vel zit, krijg ik kippenvel. Dat is zo’n mooi gevoel! Ik hoop dat ik anderen kan blijven motiveren en helpen nog sterker te worden, niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Je bent sterker dan je denkt!

Onthoud dat het niet altijd makkelijk zal zijn. Er zijn uitdagingen en je zal vaak uit je comfortzone moeten stappen. Maar je bent sterker dan je denkt! Als ik het kan, kan jij het ook! Geef niet op en als het een keer even niet gaat zoals je wilt, leer er dan van. Zie zulke momenten niet als falen.

Sta op en doe het nog een keer! Dan ben je pas een echte winnaar.

Schermafbeelding 2015-11-01 om 20.01.38

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.