Het eetdagboek van Personal Body Trainer en Coach Ikaika Husslage

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?!Vandaag gunt onze Personal Body Trainer en Coach Ikaika Husslage ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Ikaika

“Aloha! 

Ik ben Ikaika, 27 jaar en ik werk als Personal Body Coach (vanaf januari 2015), Personal Body Trainer en Private Trainer (vanaf juni 2017) in de Changing Life Hub. Hiervoor heb ik ook als Customer Advisor bij Changing Life gewerkt. Je kan dus zeggen dat ik aardig hooked ben binnen de Changing Life community. Daarnaast ben ik 24/7 bezig met zoeken naar goedkope tickets naar Hawaii of aan het trainen, twee van mijn grootste passies.

Mijn doordeweekse dagen zien er ongeveer hetzelfde uit, afhankelijk van of ik wel of niet een Changing Life Hub dienst heb. Heb ik een dienst, dan werk ik van 07:00 – 15:00, geef ik van 15:00 – 16:00 vaak Personal Training (PT) aan Gaby Blaaser, train ik zelf van 16:00 – 18:00 en coach ik van 19:00 – 20:00.

Op de andere dagen coach ik vaak van 07:00 – 09:00, geef ik PT van 09:00 – 12:00, ga ik zelf trainen van 12:00 – 14:00 en coach ik nogmaals van 19:00 – 20:00. Dit is wel afhankelijk van hoe druk mijn PT planning is. Dit is een rustige dag, vaak genoeg draai ik nog meer PT uren en heb ik dus een ‘vollere’ dag.

Donderdag en zondag probeer ik wat vrijer te zijn zodat ik samen met mijn vriend Rufus (ook Personal Body Coach én trainer) een chille dag heb, wat vaak ook wel betekent dat we samen naar de Changing Life Hub gaan om te trainen. Niks chiller dan samen dezelfde passie hebben en gemotiveerd te raken door de ander.

Eetdagboek Ikaika

Mijn eigen Personal Body Plan ben ik in oktober 2014 gestart. Destijds wilde ik graag wat gewicht verliezen. Ik was zelfstandig aan de slag gegaan en deelde dit op social media (toen begon net een beetje de influencer hype, is bij mij nooit wat geworden overigens). Wel had ik een trouwe volger en studiegenoot Timo de Goede. Hij werkte al voor Personal Body Plan en wist mij te overtuigen om te starten.

Na drie maanden Personal Body Plan ben ik aan de slag gegaan als Personal Body Coach. Hierbij was ik niet alleen bezig met mijn eigen proces, maar ging ik ook dat van anderen begeleiden. Tot op heden doe ik dat echt met mega veel plezier. Extra mooi dat ik als Personal Body Trainer in de Hub werk, waardoor ik veel van mijn members ook kan spreken.

Goede en minder goede periodes volgden elkaar tijdens mijn Personal Body Plan proces op. Helaas had ik een zeer slechte periode met een verstoorde relatie tot voeding. Gelukkig heb ik nu een gezond eetpatroon en ben ik enorm veel kennis rijker. Onder andere doordat ik mijzelf als Personal Body Coach en Personal Body Trainer verder ben gaan ontwikkelen door cursussen te volgen zoals de NSCA en Bayesian Bodybuilding cursus (nu Menno Henselmans cursus).

Na het behalen van Bayesian Bodybuilding heb ik in mei 2019 besloten onder leiding van Bell Coaching en coach Lorenzo Haarloo mijn proces verder voort te zetten. Door mijn proces vanuit een andere hoek te bekijken en op een andere wijze gecoacht te worden ontwikkel ik mij verder als Personal Body Coach en Personal Body Trainer. Naast dat ik verder kan met mijn fysieke doelen en verbeteren van mijn relatie tot voeding. Tot dusver ben ik hier enorm tevreden over en pas ik al veel nieuwe kennis toe in de Changing Life Hub en als Personal Body Coach.

Mijn eetpatroon is super gestructureerd. Je lichaam is gek op ritme en consistentie, daar maak ik dan ook graag gebruik van. Dit betekent dat ik elke dag 4 eetmomenten heb, deze zijn om 11:00, 14:00, 18:00 en 21:00.

Per eetmoment heb ik ook nog een voorkeur voor verdeling in kcal en macro’s. Bijvoorbeeld een kleine pre-workout en de grootste maaltijd van de dag na mijn training. Soms wijk ik hier wel vanaf, omdat dit beter uitkomt op de dag, maar ik blijf altijd scherp op mijn targets voor kcal en macro’s.

Op dit moment hanteer ik een calorie tekort, omdat een van mijn doelen is om naar het juist vetpercentage te zakken voor ik een bewuste bulk ga inzetten.

Maandag tot en met vrijdag hanteer ik het volgende budget:

Kcal: 1701
Eiwitten: 124
Koolhydraten: 155
Vetten: 65
Vezels: 24

In het weekend hanteer ik het volgende budget:

Kcal: 2060
Eiwitten: 124
Koolhydraten: 220
Vetten: 76
Vezels: 29

Ikaika’s eetdagboek op een doordeweekse dag

Eetdagboek Ikaika
Eetdagboek Ikaika

11:00 Ontbijt

250 gram Franse magere kwark, ½ pink lady appel, 20 gram 85% pure chocolade, 20 gram notenmix, 3 gr creatine en 1 klein shotje Personal Protein Cookie of Cheesecake shot.

Mijn ontbijt is AL-TIJD hetzelfde. Ik kies bewust voor hetzelfde ontbijt omdat ik hierdoor echt verzadigd ben, ik het mega lekker vind en groot voorstander ben van volledige maaltijden.

Kcal: 411
Eiwitten: 28
Koolhydraten: 24
Vetten: 22
Vezels: 6

Eetdagboek Ikaika
Eetdagboek Ikaika

14:00 Pre-workout

2 No Fairytailes bieten tortilla’s, 125 gram kipfilet, 75 gram komkommer rauwkost en 30 gram Remia 5% friteslijn (lifehack!)

Deze maaltijd neem ik wel vaker als pre-workout. Ik vind variatie in voeding leuk en lekker, maar soms is wat vaker hetzelfde eten ook helemaal prima om de keuzestress te verminderen. En weten dat je sowieso wel goed zit en als het lekker en voedzaam is, dan is er niks aan het handje 😉 EN natuurlijk een kop koffie, de beste pre workout!

Kcal: 375
Eiwitten: 29
Koolhydraten: 38
Vetten: 10
Vezels: 6

Eetdagboek Ikaika
Eetdagboek Ikaika

18:00 Post-workout

105 gram Duitse biefstuk, 200 gram mini krieltjes, 140 gram Bonduelle Mexico melange, 30 gram Hellmans Mayonaise light (lifehack #2) en 1 Kindermaxi

Ik ben niet echt een keukenprinses. Echt uitgebreid koken doe ik dan ook niet, dat laat ik liever doen door Rufus. Die maakt echt de meest goddelijke nasi, kneiter veel volume, mega lekker en laag in kcal. Was mooi geweest als ik die kon delen, maar Rufus was aan het werk dus het is mijn eigen simpele maaltijd geworden.

Mijn grote zwakte is alles van Kinder. Dieetmotto is dan ook; a Kinder a day, keeps the cravings away. Naast dat ik Kinder dus echt heel lekker vind en ik zo een klein toetje heb, plan ik eind van de dag altijd wat van Kinder in zodat ik mentaal mijn snoep craving beantwoord. Dit werkt voor mij, is ook helemaal niet wetenschappelijk bewezen, maar dit is wel een manier voor mij om geen gevoel van ‘grenzen’ in productkeuzes te ervaren.

Kcal: 616
Eiwitten: 34
Koolhydraten: 66
Vetten: 21
Vezels: 14

Eetdagboek Ikaika
Eetdagboek Ikaika

21:00 Pre-bedtime

250 gram Skyr naturel en 30 gram Quaker chocolade cruesli

Voor het slapen vind ik het belangrijk om nog een kleine maaltijd met voldoende eiwitten te nemen. Goed voor je herstel en zo kan ik net wat eenvoudiger de volgende dag mijn eerste maaltijd pas om 11:00 eten, ik word dus niet met trek wakker.

Overigens ziet mijn pre bedtime er eigenlijk altijd zo uit. Kwark/skyr/kvarg met een topping van carbs en vetten.

Kcal: 299
Eiwitten: 30
Koolhydraten: 27
Vetten: 6
Vezels: 3

Totaal deze dag:

Kcal: 1701
Eiwitten: 121
Koolhydraten: 156
Vetten: 58
Vezels: 29

Deze dag was een dikke 10 waard. Ik vond alle maaltijden lekker en elke maaltijd had een verzadigende factor. Ik heb mij netjes (zonder enkele moeite) gehouden aan mijn eetmomenten en complete maaltijden. Kortom; alles ging goed en dagen als deze zijn er 9 van de 10 keer. Mega chill.”

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.