Het eetdagboek van Personal Body Member Ilse

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Plan Member Ilse ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Ilse
Eetdagboek Ilse

“Ik ben Ilse, 26 jaar en ik werk fulltime in de sales voor een startup bedrijfje in Amsterdam. Met de huidige situatie rondom coronavirus werk ik nu 3 dagen op kantoor en 2 dagen vanuit huis, een lekkere afwisseling dus!

Naast mijn werk ben ik altijd druk met sporten. Ik fiets altijd naar werk en ik train ‘officieel’ 4 dagen per week. Naast deze dagen doe ik altijd nog wat extra’s zoals hardlopen of gewoon een extra krachttraining ☺.

Ik ben nu precies 205 dagen bezig met Personal Body Plan en doe nu sinds kort weer het Fat Burning Plan. Ik ben hier ook mee begonnen en in de tussentijd heb ik even op onderhoud gezeten. Ik wilde graag strak de zomer in maar ik werd er niet vrolijk van om lang op een lage calorie-inname te zitten, haha.

Ook is het voor mij belangrijk om er soms wat minder strak op te zitten om vervolgens weer de motivatie te vinden er weer keihard voor te gaan. Dit betekent niet dat ik helemaal losga, maar wel gewoon wat minder let op wat ik allemaal eet.

Ik track dagelijks mijn voeding met de calorietracker en plan dit 1 of 2 dagen vooruit. Meerdere dagen heeft voor mij geen zin, omdat ik geen weekboodschappen doe en ik ook niet altijd thuis eet. Als ik ergens anders eet zorg ik dat ik genoeg calorieën spaar om dit te kunnen doen of ik vraag op de dag zelf wat we gaan doen met eten en plan dan mijn dag in.

Mijn caloriebudget op alle dagen:

Kcal: 1432 
Eiwitten: 107g
Koolhydraten: 143g
Vetten: 48g
Vezels: 20g

Mijn eetdagboek op een niet-trainingsdag

Het eten wat ik vandaag heb bijgehouden was een niet-trainingsdag. Dit maakt in feite niet uit want mijn budgetten zijn hetzelfde. Ik eet overigens niet altijd op precies dezelfde tijden, hou daar bij mij dan ook niet te veel aan vast. Ik eet gewoon wanneer ik trek heb en kan dit soms ook vergeten als ik echt druk ben. Structuur is dus niet echt m’n ding zoals je merkt, al heb ik die wel aangebracht door in de meeste gevallen dus wel 1 a 2 dagen vooruit te plannen.

Ik start de dag altijd met een glas water om direct ‘vocht’ wat ik in de nacht ben verloren aan te vullen. Vandaag krijgen jullie een kijk in een dag waar ik een halve dag thuis werk en een halve dag op kantoor. Ook mijn avondplanning werd ineens omgegooid waardoor mijn planning volledig anders liep. Je kan dus wel zeggen dat ik behoorlijk wat geïmproviseerd heb!

Eetdagboek Ilse

11:00 Ontbijt

Skyr vanille met gebakken appel en chiazaad. Mijn favoriete ontbijt: kwark met gebakken appel. Dat is zo lekker van het thuis werken!

Kcal: 224
Koolhydraten: 42g
Eiwitten: 17g
Vetten: 1g
Vezels: 4g

Eetdagboek Ilse

13:00 Tussendoor

Tussendoor eet ik even een sinaasappel. Goed vullen en veel vezels. Daarnaast streef ik altijd naar 2 stuks fruit op een dag en deze heb ik nu gehad. 

Kcal: 77
Koolhydraten: 12g
Eiwitten: 1g
Vetten: 2g
Vezels: 3g

Eetdagboek Ilse

15:00 Lunch

Een lichte lunch, omdat ik eigenlijk geen honger heb. Dus ik eet eiwitrijk: twee volkoren crackers met hüttenkäse en kipfilet.

Kcal: 111
Koolhydraten: 10g
Eiwitten: 11g
Vetten: 3g
Vezels: 1g

16:30 Tussendoor

Dan nog even een vezelrijk tussendoortje met maiswafels. Ook kak ik vaak in rond deze tijd, dus drink ik een lekkere cappuccino met havermelk

Kcal: 135
Koolhydraten: 26g
Eiwitten: 3g
Vetten: 1g
Vezels: 3g

20:30 Avondeten

Zoals je ziet eet ik redelijk laat, maar ik had wel goeie trek en nog erg veel van mijn kcal over, bonus! Mexicaans is echt een van mijn favorieten en als ik spontaan de mogelijkheid heb om hiermee een beetje ‘los’ te gaan dan pak ik die zeker. Ik heb dus groentewraps met kipdijfilet en mexicaanse wokgroente gegeten. 

Kcal: 693
Koolhydraten: 52g
Eiwitten: 58g
Vetten: 26g
Vezels: 9g

Eetdagboek Ilse

21:00 Tussendoor

Uiteindelijk had ik ook nog eens ruimte voor een stukje taart: karamel zeezout kwarktaart met een laagje karamelstroop ☺

Kcal: 201
Koolhydraten: 22g
Eiwitten: 13g
Vetten: 7g
Vezels: 0g

Afsluiting

Kcal: 1421
Koolhydraten: 156
Eiwitten: 102g
Vetten: 37g
Vezels: 20g

Het was vandaag een redelijk gekke dag qua tijden zoals je kan zien. Ik had in de ochtend totaal geen trek waardoor al mijn maaltijden doorschoven. Ik had eigenlijk ook een andere avondplanning, waardoor ik moest improviseren op het avondeten. In de zomer heb ik vaak avonden waarbij ik spontaan ga barbecuen of ik ineens bij mijn ouders of die van mijn vriend eet, waardoor ik niet altijd voorbereid ben. Dit vraagt redelijk wat flexibiliteit want meestal plan ik alles van tevoren in en zit ik volledig goed. Maar op deze manier zie je dus ook dat je goed uit kan komen.”

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.