Een kijkje in de training van Robert Stols

Deze week nemen wij een kijkje in de training van Robert Stols, licht Robert zijn huidige trainingsschema toe en vertelt hij wat hem motiveert in de gym. 

Wie is Robert?

Ik ben Robert Stols, woonachtig in Amsterdam, fulltime Head of Training bij Changing Life, full time fitness enthousiast en part time partner van Chantal Horsthuis, de general manager van Personal Body Store. Nee hoor grapje, meer dan fulltime zelfs!

Voor welk doel train je op dit moment?

Op korte termijn wil ik mijn vetpercentage iets verlagen. Ik heb het naar mijn mening iets te hoog op laten lopen toen ik voor een langere periode een calorieoverschot hanteerde. Momenteel houd ik dus een calorietekort aan, maar over een aantal weken (of dat nu 4 of 8 weken is) ga ik weer voor een langere periode in een calorieoverschot. Ik heb geen haast, dus ik geef mezelf de tijd.

Op lange termijn wil ik meer symmetrie in mijn lichaam. Er zijn een aantal spiergroepen die achterlopen op andere spiergroepen. Ik ben kritisch, maar dat houdt me scherp!

Hoe ziet jouw trainingsschema er nu uit?

Maandag: Upper body strength
Dindsdag: Lower body strength
Woensdag: Rust
Donderdag: Upper body hypertrofie
Vrijdag: Lower body hypertrofie
Zaterdag: Weak point training
Zo: Rust

Wat motiveert jou om te trainen?

Progressie. Ik wil mezelf zowel mentaal als fysiek blijven ontwikkelen. De gym is voor mij daarvoor het meest geschikte hulpmiddel. Als ik 40 ben, dan wil ik een hele dikke powerlifter worden. Tot die tijd wil ik mijn lichaam beeldhouwen en blijvend zien veranderen. Op die manier geniet ik van al het harde werk dat ik erin heb gestopt.

Wat is jouw favoriete trainingsdag? En waarom?

Ik heb geen voorkeur. Paul Lammers, de Human Movement Scientist van Changing Life, programmeert mijn trainingen. Gelukkig heb ik zelf ook een vinger in de pap waardoor we samen altijd tot een mooi programma komen.

Kijkje in de training van Robert Stols

Welke oefening is jouw favoriet?

Dit is tot nu toe de meest moeilijke vraag waar ik het langst over na moet denken. Ik ben geneigd te zeggen; de oefeningen voor de spiergroepen waar ik het makkelijkst progressie op kan boeken. In mijn geval zijn dat oefeningen voor de bovenbenen en triceps.

Welke oefening vind je verschrikkelijk?

De Bulgarian split squat. Wat een hel. Iedere keer weer. Even met Paul overleggen of we die de volgende keer kunnen laten voor wat het is!

Heb je altijd al op deze manier getraind?

Nee, vroeger trainde ik intensiever, maar niet effectiever. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik nu een oude vent ben, maar ik herstel wel minder goed. Ik werk veel meer, heb veel meer verantwoordelijkheden en slaap minder lang dan tien jaar terug. Al die factoren beïnvloeden mijn herstel en daar moet ik rekening mee houden. Ik probeer met dusdanige intensiteit te trainen waarbij ik nog steeds progressie kan maken. Ik moet mezelf wel eens afremmen!

Kijkje in de training van Robert Stols

Tot slot: wat is jouw ultieme trainingstip?

We weten nu inmiddels wel (mag ik hopen) dat consistentie de sleutel is tot succes. Wil je blijvend progressie maken in de gym, (natuurlijk zal de progressie niet lineair gaan, natuurlijk zal je niet altijd zin hebben om te trainen en natuurlijk zal je weleens pijntjes hebben) dan zul je moeten blijven trainen. Of dat nu twee, drie of vier keer is, maakt nog niet eens zoveel uit. Wellicht zal je meer resultaat boeken met drie of vier keer in de week, maar als dat voor jou niet vol te houden is, dan is twee keer beter dan nul keer. Doe wat jij vol kunt houden en volg de lifestyle die werkt voor jou.

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.