Crispy courgette frietjes

Weer eens iets anders dan (zoete) aardappel frietjes: knapperige courgette frietjes! Ook een perfect recept voor als je kids hebt en ze moeilijk groente eten (of stiekem zelf niet zo’n fan bent van ‘gewoon’ courgette eten). Dit is dé oplossing en bovendien lekker ter variatie! Zelf eet ik dit vaak als bijgerecht in plaats van een andere koolhydraat bron bij mijn maaltijd en combineer ze bijvoorbeeld met kipfilet. Ik ben fan!

Voedingswaarden per persoon:

Energie: 390 kcal
Eiwit: 25,5 gram
Vet: 8,5 gram
Koolhydraten: 53,5 gram

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 courgette
– 3 eieren, waarvan we alleen het eiwit gebruiken
– (spelt)bloem
– 150 gram Japanse panko
– 40 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de courgette in reepjes, zodat ze op frietjes beginnen te lijken.

2. Pak een kom en leg hier wat bloem in. Pak een andere kom en meng daar de panko met Parmezaanse kaas. Pak nog een andere kom en leg hier het eiwit van de drie eieren in.

3. Pak vier courgette frietjes en dip deze in het bloem. Dan dippen we ze in het eiwit en vervolgens in het panko-kaas mengsel.

4. Leg de frietjes op de bakplaat. Herhaal dit met alle frietjes!

5. Bak ze 10 tot 15 minuten en draai ze dan even om. Vervolgens gaan ze er nog 10 minuten in. Je knapperige frietjes zijn nu klaar! Lekker om bijvoorbeeld te serveren met ketchup.

IMG_0115-1024x6832

Enjoy!

 

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.