De 7 meest voorkomende argumenten om niet te starten

‘Werkt Personal Body Plan wel voor mij?’ is een veelgestelde vraag van mensen die geïnteresseerd zijn om te starten. Het is een logische en terechte vraag. Met Personal Body Plan koop je namelijk geen fysiek product zoals een televisie, maar een levensstijl. Om jou verder op weg te helpen en je te kunnen adviseren in je keuze neem ik ieder argument even kort met je door. Let’s go.

Argument 1: Het lukt mij toch niet! 

Je volgt ons al maanden op onze Facebook en Instagram en het is meermaals door je hoofd geschoten om te starten met jouw Personal Body Plan. Je ziet namelijk zoveel mooie resultaten voorbij komen en dat wil jij natuurlijk ook dolgraag..

Maar je twijfelt…al heel lang.

We snappen dat je het spannend vindt om te starten met je plan. Je weet van tevoren namelijk niet wat het je precies op gaat leveren. Als je bijvoorbeeld een televisie koopt weet je precies wat je in huis haalt en wat je er in de basis mee kunt.

Als je start met jouw Personal Body Plan, denk je dat je niet precies weet wat je koopt. Maar het mooie is juist dat jij helemaal zelf in de hand hebt wat jij uit jouw Personal Body Plan gaat halen.

Dit hangt niet alleen af van wat je doet, maar ook van wat je denkt. Hoe voel jij je als jij gelooft dat het je toch niet gaat lukken om je gewenste resultaat te behalen? Dan ben je toch van tevoren al gedemotiveerd? En nee, dan gaat het je ook niet lukken.

Maar je hebt vast ook voorbeelden van situaties in je leven waarin iets wel is gelukt, maar waarvan je van tevoren ook niet had gedacht dat het zou lukken. Toch? Beeld je dat eens in.

Die dingen die je eerder al hebt bereikt, terwijl je dacht dat het niet ging lukken zijn hét bewijs dat je het wél kunt. Je hebt het helemaal zelf in de hand en hebt zelf de keuze om daar hulp bij te vragen.

Denk nu eens aan jouw gewenste resultaat. Kun je nu al weten dat het je niet gaat lukken om je resultaat te behalen? Nee, dat weet je helemaal niet.

Actie is de enige manier om resultaat te krijgen.

Jacqueline Kimberly

Argument 2: Laat ook maar, het is voor mij al te laat.

Hoho, nu niet de handdoek in de ring gooien. Zo makkelijk kom je er niet vanaf. Er is nog tijd zat om het roer weer om te gooien. Denk je nou echt dat er iemand bestaat die nooit een terugval heeft gehad? Geloof ons maar dat deze persoon niet bestaat.

Iedereen heeft wel eens een terugval. Het is niet de vraag óf je een terugval gaat krijgen, maar wannéér je een terugval gaat krijgen. Juist de wijze waarop je omgaat met een terugval maakt het verschil.

Zie een terugval als leermoment

Het bereiken van je doelen gaat nooit in een constante rechte lijn. Net zoals dat het leven überhaupt niet in een constant rechte lijn gaat. Het is een ontdekkingsreis met hoogtepunten, obstakels en uitdagingen. Accepteer het en geniet er juist van.

Wanneer je het überhaupt niet probeert dan weet je dat het bij voorbaat al is mislukt. En als je een keer terugvalt, sta dan weer op. Maak van tevoren met jezelf duidelijke afspraken en bereid jezelf voor op een terugval.

Gebruik bijvoorbeeld de als-dan techniek. Voorbeeld: Als ik een feestje heb dan kies ik voor een wodka spa rood of light-frisdrank. Als ik toch teveel gedronken heb dan pak ik de volgende dag de draad weer en heb ik geen schuldgevoel.

Het is geen sprint, maar een marathon

Er bestaat geen quick fix, zie het als een levensstijl. Ook Personal Body Plan is geen wondermiddel. Het is slechts een hulpmiddel om jou stap voor stap te gidsen naar het behalen én behouden van je gewenste resultaat.

Besef je ook dat je er tijdens dit proces niet alleen voor staat. Je hebt je Personal Body Coach die je om hulp kan vragen en je bent onderdeel van een community van gelijkgestemden die elkaar willen helpen.

pbp_proces resultaat

Argument 3: Zucht, ik heb al van alles geprobeerd, niks werkt.

Het is je wel eens eerder gelukt om af te vallen toch? De beste manier om 10 kg aan te komen is door eerst 8 kg af te vallen. Met andere woorden: je weet wel hoe het moet, je weet alleen niet hoe je het vol moet houden.

Gedrag als eerste kernelement

Het is niet voor niks dat het kernelement ‘gedrag’ als eerste wordt genoemd binnen Personal Body Plan. We zijn snel geneigd om het over voeding en sporten te hebben, maar dat zijn slechts middelen. Jouw mindset, die is cruciaal.

Hoogstwaarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd. In eerste instantie werkte het allemaal wel totdat je langzaamaan weer terugviel in oude ongewenste gewoontes. Ongewenste gewoontes die jouw resultaat juist in de weg zijn.

En nee, dat gaat niet in 21 dagen. Het veranderen van een gewoonte duurt gemiddeld 66 dagen. De ene ongewenste gewoonte is echter veel makkelijker te hervormen naar een nieuwe gewoonte dan de ander. Het kan 18 tot 254 dagen duren per gewoonte.

Zoeken naar perfectie is zoeken naar falen

We begrijpen dat je al veel hebt geprobeerd en dat je sceptisch bent. Daarom zijn wij ook altijd heel eerlijk dat Personal Body Plan geen wondermiddel is. We zijn een hulpmiddel en het is aan jou om de aangereikte handvatten aan te pakken en toe te passen.

We willen je dan ook niet opdragen wat je MOET doen, we willen je juist leren om zelf de juiste keuzes te maken. We willen je leren om stap voor stap te ontdekken wat werkt voor jou. En niet voor 12 weken, maar als een levensstijl die je vol kunt houden.

Daarin is je online Personal Body Coach heel belangrijk als begeleider tijdens het proces, maar ook de dagelijkse gedragslessen en de challenges gaan je hierbij helpen. Het is jouw reis, maar je reist niet alleen.

Als je het überhaupt niet probeert is het altijd mislukt

Resultaat Resultaat

Argument 4: Dan mag ik zeker helemaal niks meer eten en drinken?

Eén van de meest gestelde vragen die we krijgen: moet ik dan alleen maar sla eten als ik start met Personal Body Plan? Mag ik dan nooit meer een frietje of een alcoholische versnapering? En een snoepje, koekje en taartje dan?

Wat denk je zelf?

Als we willen dat je het sowieso niet vol gaat houden, dan gaan we je alles verbieden. Het mooie van Personal Body Plan is dan ook dat je alles mag. Yep, echt.

Wat we je leren is om bewuste keuzes te maken en daar invloed op uit te oefenen. Eén koekje in plaats van gelijk de hele rol.

Om je resultaat te behalen zal je natuurlijk wel af en toe nee zeggen door je hoofd van links naar rechts te bewegen wanneer er eten en drinken wordt aangeboden.

Ook zullen er meer avonden of ochtenden zijn dat jij in de gym hangt in plaats van op de bank. Het is echter aan jou.

We gidsen je, maar bepalen het niet voor je. Het is jouw leven en jij weet veel beter hoe je die wilt leiden dan dat wij dat weten.

Je mag alles, maar je hoeft niet altijd alles

Je hoeft dus niet je hele leven om te gooien. We willen juist dat je stap voor stap kleine aanpassingen maakt die een groot effect hebben.

Waar het ons namelijk vooral om gaat is dat je een blijvend resultaat behaalt. Dat je het onderdeel maakt van je levensstijl. Dat je er plezier in hebt en je het leuk vindt.

Resultaat resultaat

Argument 5: Ik heb geen tijd om te sporten en te koken.

Je hebt wel tijd, maar je maakt er geen prioriteit van. Ieder mens heeft per slot van rekening 24 uur in een dag. Je bent dus niet zo speciaal als je denkt.

We begrijpen dat je een druk bestaan hebt. Het is niet zo dat de mensen die we begeleiden dat niet hebben. Zij delen hun planning echter effectief en efficiënt in. Dat kunnen we jou ook leren.

Er over praten en over denken dat je iets gaat doen is totaal iets anders dan het ook daadwerkelijk doen. Je weet dat we gelijk hebben.

Je neemt jezelf zoveel voor in je leven, maar wat maak je daar nou daadwerkelijk van waar? Het blijven praatjes zonder daden. Het is tijd voor actie.

Maak prioriteit van je doel(en)

Resultaat resultaat

Argument 6: Ik moet het eerst even overleggen hoor.

Weet je wie onze grootste saboteurs zijn? De mensen uit onze directe omgeving. Verandering is namelijk niet alleen voor jezelf eng.

Dat jij een verandering aan gaat en zij dat niet doen betekent namelijk dat zij het gevoel hebben dat ze falen. Daarom zullen ze jou er ook van proberen te weerhouden.

Ze zullen sneller zeggen dat het je niet gaat lukken of dat je iets niet moet doen omdat het een reflectie naar zichzelf is.

We laten ons er helaas door beïnvloeden en kiezen er dan voor om lekker veilig op ons plekje te blijven. Daar schiet je natuurlijk helemaal niks mee op.

Overleg, maar vraag niet om goedkeuring

Natuurlijk is het goed om even te overleggen, maar ga alsjeblieft niet overleggen om goedkeuring te vragen. Dat bepaal je toch zeker zelf wel?

Jij bent de regisseur van je leven. Als je dat nog niet zo ervaart dan hopen we van harte dat je dat tijdens je Personal Body Plan gaat ervaren.

Het is jouw leven en jouw keuze

resultaat resultaat

Argument 7: Ik vind het echt veel te duur.

Personal Body Plan is inderdaad niet gratis. Gelukkig maar, want dat je er voor betaalt heeft een grote invloed op jouw commitment. Het is namelijk een investering in jezelf en dat betekent dat je er waarde aan hecht. Dat betekent dat jij er voor gaat.

Duur is natuurlijk ook een subjectief begrip. Wat voor de één duur is, is voor de ander juist weer goedkoop. Het gaat er meer om wat je het waard vindt en wat je referentiekader is.

  • Personal Body Plan is juist goedkoop als je eerder wel eens Personal Training hebt gehad en daar per training 60 euro voor betaalde. Met Personal Body Plan kun je al starten vanaf 30,60 euro per maand.
  • Personal Body Plan is juist goedkoop als je beseft dat het niet zomaar een plan is gemaakt door je buurjongen (tenzij één van onze experts je buurjongen of buurmeisje is), maar dat er een holistisch team van verschillende experts je plan samenstellen.
  • Personal Body Plan is juist goedkoop als je met onze aanvullende service gratis of met flinke korting kunt trainen bij één van de 293 PBP-Proof sportscholen (normaliter gemiddeld 30 euro per maand).
  • Personal Body Plan is juist goedkoop als je kijkt naar ons ledenvoordeel op producten en restaurants. Bekijk hier het ledenvoordeel. 
  • Personal Body Plan is juist goedkoop als je begrijpt dat dit een investering is voor je leven. Het is geen 12-weken dieet of een kuurtje die enkel geldt als symptoombestrijding. Maak van Personal Body Plan je structurele oplossing.
  • Personal Body Plan is juist goedkoop als je ervaart wat voor een onbetaalbaar gevoel het je geeft als je het omarmt. Zelfvertrouwen, stabiliteit, blijdschap, eigenwaarde, dankbaarheid. Vind jij het jezelf waard om dit gevoel ook te ervaren?

Of je Personal Body Plan het waard vindt is uiteindelijk aan jou.

Wil jij je meteen inschrijven?

Stap 1: Klik hier om je plan samen te stellen 
Stap 2: Maak je account en profiel aan
Stap 3: Sluit je abonnement af en start maandag al

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.