Nina (21):

Personal Body Plan past bij elke levensstijl

Nina wilde afvallen en volgde daarom Fat Burning

Het verhaal van Nina

Ik weet dat het heel cliché klinkt, maar voordat ik meedeed aan Personal Body Plan was ik niet tevreden over mijn lichaam. Ik heb meerdere malen mezelf aangepraat dat doordat ik veel voetbal en sport, ik o.a. hele stevige bovenbenen heb. Dit kan enigszins wel kloppen, maar het laagje vet zat er ook, waar ik niet aan toe wilde geven.

Ik leefde niet dagelijks op junkfood want ik hield altijd al van gezond en gevarieerd eten, maar ook van veel eten. Mocht iedereen aan tafel vol zitten waaronder ikzelf, maar zat er nog wat in de pan? Dan schep ik gerust nog een keer op. Ik luisterde totaal niet naar mijn honger- en verzadigingsgevoel en ik was mij ook niet bewust van gezondere of minder vette alternatieven die je kunt gebruiken in het bereiden van je maaltijden.

Ik hou ook ontzettend van drankjes en gezelligheid, want als je student bent wordt het je niet altijd makkelijk gemaakt doordat een stapavond ook gewoon op de maandag of donderdag plaatsvindt. Daarom dacht ik dat Personal Body Plan ook nooit iets voor mij zal zijn in deze fase van het leven.

Toen ik iemand in mijn omgeving had die aan PBP deed en ik zelf het account al volgde, begon ik wel nieuwsgierig te raken; ik zei immers al jaren tegen mezelf dat ik strakker wil worden en dat duurde twee maanden en dan zat ik letterlijk bij de pakken neer nadat ik dan weer een avondje ging zuipen in de kroeg en ik dus dacht alle moeite voor niks was geweest. Dan kan ik gelijk de dag erna ook wel even een katerhap halen bij de mac, toch?

Ik heb geleerd dat dit niet zo hoeft te gaan. Ik heb me aangemeld en het mijn omgeving ook gelijk verteld. Sommigen vonden het overbodig of raar.

Ik praatte mij in het begin al snel aan dat ik overdreven extra moest sporten en er geen zooi meer in huis moet komen qua voeding. Dit duurde maar een aantal weken en toen werd er mij snel geleerd dat dit niet een levensstijl is die ik ga volhouden, al helemaal niet als student.

Nog een cliché: ik heb niet zozeer veel geleerd over sport of voeding zelf, maar echt over hoe ik met mijn gedachtegang om moet gaan wat betreft voeding en hoe ik slimmere keuzes kan maken en dan alsnog alles kan eten wat ik lekker vind.
Ik ben nu erg bewust geworden van wat ik eigenlijk in mijn mond stop, en dat ik gewoon net zoveel kan eten als dat ik eerder deed maar nu slimmere foodswaps maak, waardoor ik meer/evenveel volume kan eten voor minder calorieën. Voorbeelden zijn light of minder vette producten, extra veel groentes en een paar gram minder pasta maar dan wel extra veel zelfgemaakte tomatensaus. De laatste cliché: drink lekker veel water of andere light frisdranken, vooral voordat je gaat eten. Ik ben gedurende de dag door dit soort dingen gewoon sneller verzadigd terwijl ik geniet van alle soorten eten en snacks. Ook juist nu wanneer ik rekening houd tijdens de dagen voordat ik een avondje ga borrelen, zorgt ervoor dat ik met minder schuldgevoel die wijntjes drink en toastjes eet. En heb ik er dan van genoten? Meer dan ooit. Ik ben nog steeds student en ik leef ook nog steeds als student (wel in mindere mate door Corona) en dat wel met inmiddels 12 kilo lichter en vele malen sterker! En nee, dit ging niet langzaam per periode een kilo minder, er zijn er in periodes ook heel wat weer bijgekomen en afgegaan, omdat ook ik er soms niks meer om gaf en mezelf lekker vol at tot buikpijn aan toe… Maar het gaat erom dat je uiteindelijk gewoon weer de levensstijl waar je je goed bij voelt, oppakt, en dat gaat met de tijd dan steeds sneller!

Dit zijn allemaal leermomenten die ik in het begin van mijn vorige coaches niet zo kreeg, sommige vergaten het geplande coach moment zelfs. Maar Tenisha niet! Die neemt zelfs tijd voor mij buiten ons geplande coach moment en die zorgt ervoor dat ik geen moment bij de pakken neer ga zitten! Ik zeur en klaag soms flink over mijn dilemma’s in het dagelijks leven, maar niks is haar te gek. Zo’n fijne coach die gewoon zegt waar het op staat en dat ik niet moet vergeten waar ik vandaan ben gekomen!

Dus, PBP past bij elke levensstijl, en ook ik dacht dat ik sommige gewoontes niet kon doorbreken, nou wel dus. Geef het tijd en wees ondertussen trots op jezelf!

— Nina

Het plan van Nina

Fat Burning

Ben jij een vrouw die nooit meer wil diëten, maar die wél een slank, fit en gezond lichaam wil? Dan is dit programma voor jou!

Meer info Start nu gratis

De coach van Nina

Lynn Tackaert (35)

4.77 / 5

3968 beoordelingen

Kies deze coach

From Changing Life

Alles voor een fitte en gezonde lifestyle op één plek

Personal Body Plan is een coaching oplossing van Changing Life. Vanuit Changing Life bieden we je naast Personal Body Plan als member alle tools om een fitte en gezonde lifestyle mogelijk en eigen te maken.