Gert-Peter (47):

Inmiddels ben ik 30 kg afgevallen en voel ik me superfit

Gert-Peter wilde zijn sportprestaties verbeteren en volgde daarom Running

Het verhaal van Gert-Peter

Een aantal jaar geleden ben ik al gestart met Personal Body Plan. Destijds wilde ik voornamelijk weer fit worden en flink wat gewicht kwijt. Ik werd namelijk al moe bij het aantrekken van mijn schoenen.

De aanpak van Personal Body Plan werkt voor mij. De coaching op afstand, verantwoordelijkheid bij mijzelf en de mogelijkheid om continue vragen te stellen aan mensen die weten wat ik meemaak werken voor mij heel goed.

Na een maand of 2 à 3 begon ik te merken dat ik al wat fitter werd en mijn gewicht begon af te nemen. De combinatie van trainingsschema’s, uitleg over gedrag en voeding was prettig. Daarom besloot ik om een tweede termijn van 6 maanden aan te gaan.

Naast fitness heb ik vanaf toen ook spinning en fietsen opgepakt. In de wintermaanden was buiten fietsen voor mij geen optie en ben ik gaan hardlopen. In het begin kreeg ik veel last van blessures en had ik geen specifiek doel met het hardlopen. Toen kwam ik er achter dat ik ook Personal Running Plan kon volgen.

Vanaf dat moment ben ik overgestapt naar Personal Running Plan en heb ik kleine, haalbare hardloopdoelen voor mezelf opgesteld in de vorm van wedstrijden van 5 en soms 10 kilometer. Vorig jaar april heb ik in Rotterdam de 1/4e marathon gelopen. Toen ik de Coolsingel opkwam wist ik het al ‘Ik wil de hele marathon lopen.’

Vorig jaar ben ik naast mijn krachttrainingen blijven hardlopen om sterker en soepeler te worden. Mijn gewicht nam tegelijkertijd gestaag af en na mijn eerste halve marathon in september 2018 besloot ik definitief om de hele marathon in Rotterdam te gaan lopen.

Vanaf januari dit jaar ben ik vier per week gaan hardlopen en was ik twee keer per week in de gym te vinden, om ook de ondersteunende spiergroepen te blijven trainen, die in mijn trainingsschema van mijn Personal Running Plan stonden. Voor de pijler herstel ging ik regelmatig naar een goede sportmasseur.

Het resultaat is dat ik afgelopen 7 april de hele marathon van Rotterdam heb gelopen in een voor mij mooie tijd (4.23.40) en de woensdag na de marathon al van mijn spierpijn af was.

Tijdens mijn gehele traject heb ik houvast gehad aan mijn trainingen, tips die ik kreeg op het gebied van voeding en het feit dat ik altijd kon terugvallen op een groep mensen die maar één doel voor ogen heeft en dat is mij ondersteunen in het behalen van mijn doel.

Inmiddels ben ik 30 kg afgevallen en voel ik me superfit. Ook ben ik zelf Personal Body Coach geworden en heb ik een volgend lange termijndoel gesteld: ultra trails.

Drie jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat ik dit soort doelen voor mezelf zou stellen en dat ik niet eens twijfel of ik het wel aan kan. Die mentale groei is ook echt een onderdeel wat je tijdens je Personal Body Plan meekrijgt.

— Gert-Peter

Het plan van Gert-Peter

Running

Wil jij je hardloopprestaties verbeteren met krachttraining, maar weet je niet hoe? Dan is dit programma voor jou!

Meer info Start nu gratis

From Changing Life

Alles voor een fitte en gezonde lifestyle op één plek

Personal Body Plan is een coaching oplossing van Changing Life. Vanuit Changing Life bieden we je naast Personal Body Plan als member alle tools om een fitte en gezonde lifestyle mogelijk en eigen te maken.