Het eetdagboek van Personal Body Coach Shari

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Shari ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Shari

“Hoi! Mijn naam is Shari Pieneman, 33 jaar en woon in Arnhem. Ik werk als Content Markteer bij een groot internationaal bedrijf. Normaliter een baan waarbij je van hot naar her rent, maar tegenwoordig al maanden vanuit huis. Als ik niet op pas zien mijn doordeweekse dagen er op het moment  als één grote sleur uit (corona). Daarom heb ik nieuwe routines in het leven geroepen. Ik sta elke ochtend 7 uur op. Doe wat rek en strek oefeningen om te voorkomen dat ik een houten plank word en maak dan rustig mijn ontbijt. Ik start mijn ochtend met een rondje coaching, daar krijg ik altijd energie van. Mijn werkdag staat in het teken van digitale meetings en zaken uitwerken en voorbereiden. Mijn pauze plan ik ruim zodat ik alle tijd heb om te lunchen, mijn deelnemers te coachen en een stuk te wandelen om toch mijn 10.000 passen te halen. In de avond train ik of ga ik een flink stuk wandelen. Als er nog tijd over is dan werk ik aan het uitbreiden van mijn kennis. Zo ben ik net gestart met het eigen maken van een plantaardig voedingspatroon zodat ik ook hierin mijn deelnemers kan coachen naar de beste versie van zichzelf.

Ik volgde Personal Body Plan al een hele tijd. Altijd een tikkeltje sceptisch, zulke mooie resultaten. Dat kan niet?! Ik sportte immers minimaal 4x per week en lette al op mijn eten sinds mijn 15e. Toen de sportscholen de eerste keer dicht gingen in verband met corona besloot ik de stap toch te wagen. Niets te verliezen… Dat is nu ruim 11 maanden. Wat een genot! Het bracht rust, structuur en duidelijkheid. Ik startte met coach Bob Franssen en het Fat Burning Plan. Bob liet mij ervaren dat het niet altijd 100% hoeft te zijn. Dat je niet stuk hoeft te gaan van een training om resultaat te boeken en een stukje chocolade geen wereldramp is. Na een half jaar bij Bob ben ik over gestapt naar Derek Brison. Niet omdat ik ontevreden was over Bob, maar wel nieuwsgierig naar inzichten vanuit een andere coach. 

Ik ben enigszins een controlfreak dus ik track mijn calorieën. Wel heb ik de rust om tegenwoordig op vakantie de handpalm methode te gebruiken. Ik eet geen vlees (wel vis) en probeer zo min mogelijk bewerkt voedsel te eten. Kwark komt dagelijks terug in mijn voeding. Het blijft zo nu en dan een uitdaging om aan mijn eiwitten te komen. Kvarg Straciatella is dan ook mijn favoriet om dit op peil te houden. Als het niet anders kan vul ik het aan met een shake (of als ik veel onderweg ben met een reep), maar het liefst haal ik al mijn nutriënten uit voeding. Ik at voorheen minimaal 6 keer per dag en toch had ik telkens trek. Op advies van Bob ben ik mijn tussendoortjes gaan combineren met mijn hoofdmaaltijden. Zo eet ik nu nog maar 4x per dag en dat werkt voor mij. Ik eet bij voorkeur massa, dan ben ik lekker lang aan het eten en zit ik een paar uur goed vol. Mijn tip voor een ieder, ontzeg jezelf niets. Je kunt eten wat je wilt, alleen niet hoeveel je wilt. Plan je guilty pleasures gewoon in of zoek een alternatief dat beter past. Zo eet ik geregeld chocolade, heb ik de proteine chocolade pudding van Ehrmann ontdekt en staat pasta nog steeds op mijn menu, maar dan met courgetti 😊

Mijn caloriebudget op een trainingsdag: 

Kcal: 1615
Eiwitten: 130
Koolhydraten: 152
Vetten: 54
Vezels: 23

Mijn caloriebudget op een niet-trainingsdag: 

Kcal: 1536
Eiwitten: 130
Koolhydraten: 139
Vetten: 51
Vezels: 22

Mijn eetdagboek op een trainingsdag

Eetdagboek Shari

07:45 Ontbijt 

In de ochtend start ik graag met een kopje thee en een goed ontbijt. Ik varieer graag met mijn ontbijtjes, vandaag begon ik mijn dag met spinaziepannenkoeken. Deze maak ik met havermeel, boekweitmeel, een beetje melk, vanille eiwitpoeder (lekker voor de eiwitten en de zoete smaak), handje noten, banaan, ei en spinazie (direct mijn eerste portie groente voor de dag binnen 😊). Als topping ging ik voor bosbessenkwark met 100% amandelpasta én kokosstrooisel. Dit klinkt misschien als een hele opgave, maar ik heb deze week eerder het beslag gemaakt en voor drie dagen pannenkoeken gebakken. Dus het was een kwestie van 30 seconden opwarmen in de magnetron 😉 

Kcal: 575
Eiwitten: 48 gram
Koolhydraten: 34 gram
Vetten: 27 gram
Vezels: 5 gram

Eetdagboek Shari

12:30 Lunch 

Ik heb vandaag een drukke dag en mag voor de verandering eens naar kantoor – jihaaaa. Dus ik heb netjes al mijn eten voorbereid en meegenomen. Als lunch eet ik een flink bord groente bestaande uit linzen, pompoen, broccoli,  mais en sperziebonen. Mijn favoriete guilty pleasure is cola zero. Dat ene blikje per dag is echt GENIETEN!

Kcal: 238
Eiwitten: 15 gram
Koolhydraten: 36 gram
Vetten: 2 gram
Vezels: 13 gram

Eetdagboek Shari

15:00 Anytime meal

Ik heb veel meetings en trainingen, dus ben blij met mijn tussendoortje: een handje (circa 100 gram) cherrytomaatjes en een halve eiwitreep. Ik heb niet perse enorme trek, maar het knabbelt wel lekker weg. 

Kcal: 131
Eiwitten: 11 gram
Koolhydraten: 5 gram
Vetten: 5 gram
Vezels: 2 gram

Eetdagboek Shari

19:00 Avondeten 

Ik had zin in vis dus koos voor wilde zalm. Ik had nog aardig wat ruimte in mijn macro’s over dus vulde dit aan met zoete aardappel, wortel, champignons en een beetje mayonaise. Mijn salade maakte ik van cherrytomaatjes met komkommer en balsamico dressing. Doordat het niet zo zwaar valt kan ik een uurtje later prima mijn training doen.

Kcal: 446
Eiwitten: 30 gram
Koolhydraten: 49 gram
Vetten: 15 gram
Vezels: 10 gram

Eetdagboek Shari

21:30 Pre bedtime 

Na mijn training is het tijd voor mijn bedtime maaltje. De ene keer heb ik hier nog wat meer ruimte over dan de andere keer. Vandaag heb ik mazzel, er is ruimte voor een flinkje hand blauwe bessen en nog wat heerlijke pure chocolade hagelslag. 

Kcal: 232
Eiwitten: 23 gram
Koolhydraten: 26 gram
Vetten: 3 gram
Vezels: 3 gram

Afsluiting 

Kcal: 1622 (+7)
Eiwitten: 128 gram (-2)
Koolhydraten: 150 gram (-2)
Vetten: 51 gram (-3)
Vezels: 34 gram (+11) 

Omdat ik wist dat vandaag een drukke dag zou worden had ik mijn dag al vooruit gepland. Nu moet ik zeggen dat ik dit meestal doe. Ik plan een trainingsdag en een niet trainingsdag volledig in mijn app en eet dit dan 2 dagen. Zo heb ik voor vier dagen al mijn eten voorbereid. Dan weet ik dat mijn basis goed is. Mocht er dan onverhoopt iets anders voorvallen ben ik nog wel flexibel en kan ik wel een beetje schuiven. Dit zal niet werken voor iedereen, maar daarom is het ook altijd belangrijk dat je doet wat werkt voor jou. 

Het gebeurt wel eens dat ik combinaties maak wat niet echt vult of juist zo veel is dat het niet op mijn bord past… Daar leer ik van en dan speel ik daar een volgende keer een beetje mee. Je krijgt steeds meer gevoel voor nutriënten en hoeveelheden waardoor het ‘spelen’ met je inname en gerechten voor mij steeds leuker wordt.”

Wil jij Shari als Personal Body Coach tijdens jouw Personal Body Plan? Neem dan een kijkje op haar coachprofiel.

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.