Het eetdagboek van Personal Body Coach Jeanine

Iedere week belichten we een eetdagboek van een Personal Body Plan member, trainer of coach. Het is niet alleen leuk om te zien hoe andere Personal Body Plan members bezig zijn met hun voedingspatroon. Je kunt hier ook inspiratie uit halen. Misschien ontdek je wel een nieuw lievelingsgerecht?! Vandaag gunt Personal Body Coach Jeanine ons een kijkje in haar eetdagboek.

Eetdagboek Jeanine
Eetdagboek Jeanine

“Hi, ik ben Jeanine! Ik ben 30 jaar en ik woon samen met mijn vriend Michael en kat Nacho in Gorinchem. 11 jaar geleden heb ik de HBO opleiding Hotel & Event management afgerond en ik werk fulltime als Yield & Revenue manager bij een touroperator in Rotterdam. Sinds maart werk ik thuis en dat bevalt me eigenlijk heel erg goed. Ik haal zo het meeste uit mijn dag en spendeer de reistijd die ik normaal had aan dingen zoals krachttraining, hardlopen, wandelen en coachen. Ik ben een vreselijke levensgenieter. Ik hou van lekker eten, uit én thuis, weekendjes weg, rondreizen, naar de film, actief bezig zijn, ontspannen in de sauna en de natuur en genieten met familie en vrienden. Doordeweeks sta ik om 05:30 uur op om vervolgens te gaan hardlopen of te trainen, daarna te coachen, ontbijt te maken (ben echt een ontbijtmens), om vervolgens aan mijn werkdag te beginnen. In het weekend mag alles en niets moet en dat vind ik wel heel erg belangrijk.

Over mijn Personal Body Plan

Op 6 januari 2020 ben ik gestart met het Fat Burning Plan bij Personal Body Plan. Begin 2020 werd ik 30. Ik was zwaarder dan ooit, struggelend met mezelf en zat niet lekker in mijn vel. Ik was flink overwerkt en het was klaar. Ik begon mezelf centraal te stellen en heb zo een lifestyle ontwikkeld voor mezelf waar ik me heel erg prettig in voel en waar ik zowel mentaal als fysiek heel veel progressie heb behaald. In deze reis ben ik ook een aantal keer van coach gewisseld omdat ik op die momenten iets anders nodig had. Op dit moment is Marco mijn coach. Het is fijn om een sparringpartner te hebben, ook nu ik al zo ver ben. Sinds juli 2020 ben ik zelf Personal Body Coach geworden omdat mijn passie is om mensen te helpen en dit doe ik met heel erg veel liefde.

Eetdagboek Jeanine
Eetdagboek Jeanine

Over mijn voeding

Ik ben fan van de tracking methode. Dat wil zeggen dat ik dagelijks mijn voeding afweeg om zo zeker te weten dat ik het juiste aantal calorieën binnen krijg wat ik nodig heb om af te vallen. Ik ben flexitariër. Ik wil niet elke dag vlees eten en ik vind het belangrijk om mijn voetafdruk op de aarde wat kleiner te maken. Ik eet eigenlijk ook alles wat ik wil en ik zorg ervoor dat alles gedurende de dag in balans is met elkaar en past binnen het energiebudget. Ik hou namelijk van chocolade en ander lekkers!

Ik sport 6 x per week, 3 x kracht en 3 x hardlopen + 10000 stappen per dag. Mijn kcal budget iedere dag is:

Kcal: 1604
Eiwitten: 130
Koolhydraten: 154
Vetten: 52
Vezels: 22

Dit eetdagboek heb ik gemaakt op zondag. Het was een trainingsdag.

Eetdagboek Jeanine
Eetdagboek Jeanine

Ontbijt – 10:30

Zondag is standaard pancake day! Ik gebruik voor het beslag altijd het “eiwitrijke pannenkoeken” recept vanuit de Personal Body Plan database en gebruik altijd andere toppings. Dit keer een beetje kwark appel/kaneel erbij met peer, banaan, blauwe bessen, kaneel en een beetje siroop.

Kcal: 415
Eiwitten: 32
Koolhydraten: 35
Vetten: 15
Vezels: 3

Na het ontbijt hebben we een lekkere wandeling gemaakt waarbij ik de 10000 stappen heb aangetikt. Dit is een persoonlijk doel voor mij elke dag en probeer daar altijd naar te streven. Soms lukt het niet, dan is het ook niet erg.

Eetdagboek Jeanine

Tussendoor – 13:00 uur

Ik ben lekker aan het bakken gegaan en heb het Hemels kaneelbrood van Lot Beukers gemaakt. Inderdaad hemels, lekker met een café latte (magere melk) erbij.

Zondag is vaak Formule 1 dag, zo ook vandaag. Lekker op de bank.

Kcal: 215
Eiwitten: 18
Koolhydraten: 30
Vetten: 2
Vezels: 3

Eetdagboek Jeanine

Snackplate tijdens F1 – 15:00 uur

Als ik naar de Formule 1 kijk, dan maak ik altijd een snack plate met van alles en nog wat erop. Een eiwitreep, chips, druiven, ongezouten pinda’s en cherrytomaatjes.

Kcal: 463
Eiwitten: 27
Koolhydraten: 25
Vetten: 23
Vezels: 23

Eetdagboek Jeanine

Diner – 17:00 uur

Vandaag hebben we lekker kogelbiefstuk puntjes met kriel en groenten gegeten. Ik maak altijd een super lekkere marinade voor de biefstuk waar ik het even in laat rusten (recept: zie insta) om het vervolgens even kort te bakken zodat hij nog heel erg mals is. Hier heb ik 200 gram groente bij en 100 gram kriel die ik eerst 10 minuten kook en daarna bak.

Kcal: 423
Eiwitten: 37
Koolhydraten: 40
Vetten: 13
Vezels: 8

Eetdagboek Jeanine

Pre-bedtime meal

Voor het slapen gaan heb ik deze avond nog ruimte voor 200 gram kwark appel/kaneel.

Kcal: 102
Eiwitten: 11
Koolhydraten: 13
Vetten: 0
Vezels: 0

Hoe ging het vandaag?

Ik heb in totaal het volgende gegeten vandaag:

Kcal: 1618
Eiwitten: 125
Koolhydraten: 142
Vetten: 51
Vezels: 38

Het ging vandaag heel erg goed met veel lekkere, maar gezonde dingen. Alle daily essentials zijn erin voorgekomen. Iets wat ik heel erg belangrijk vind. Zoals je ziet eet je bij een gezonde levensstijl niet alleen maar sla, maar kun je gedurende de dag genieten van allerlei lekkers. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om goed te drinken, dus ik drink veel thee en water en daar doe ik dan soms een smaakje bij. Ook een cola zero vind ik erg lekker voor de afwisseling.

De zondag is altijd wat anders dan doordeweeks, maar juist ook heel erg leuk door de diversiteit en de tijd die ik heb om te besteden aan eten koken en bakken.”

Het is tijd om fit te worden voor de zomer!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.