Vroeger werd ik liefelijk scharminkel genoemd

Op maandag 6 september 2010 begon ik na een enerverende introductie week op de ALO. De opleiding tot gymleraar, iets wat ik al vanaf dat ik 8 was wou gaan doen. Ik zou daar een atleet worden, ontelbaar veel sporten gaan doen en daar leren hoe ik dat op anderen zou moeten overbrengen.

Zo gezegd zo gedaan, van iemand die geen handstand kon naar een arabier flikflak salto. Van een voetballer met interesses in andere sporten naar een atleet die gewoon allemaal sporten deed. Het lichaam van een atleet had ik voor mijn gevoel echter niet.

Ik ben vroeger liefelijk scharminkel genoemd door mijn familie omdat ik met stevige wind al mijn kracht nodig had om rechtop te blijven. Redelijk lang en daarom voor mijn gevoel een slungel. Omdat ik dun was kon je vroeger wel mijn spieren zien zitten, maar spiermassa had ik niet.

Aan de slag met krachttraining
Ik had besloten om krachttraining te gaan doen, daar werd je natuurlijk breed van en dat paste beter bij het beeld wat ik van mijzelf had. Ik had de mazzel dat ik dit kon combineren met een voor de ALO verplichte licentie voor mij, over fitness.

Hierin was mijn docent Drs. Paul Lammers, een wat later bleek voor mij ultiem voorbeeld. Hij leerde ons de basis van krachttraining en voeding en praatte altijd vol lof over Personal Body Plan.

Nu ik zelf handvaten had geleerd om te komen tot een fysiek dat paste bij mijn eigen zelfbeeld kon ik hiermee aan de slag. Ik ging krachttraining doen. Dit bleek lastiger dan ik dacht.

Naast de lessen die ik volgde op de ALO die soms zwaar intensief waren was krachttraining erbij doen een bijzaak. Eén soms twee keer per week trainen was al knap. Ik werd wel sterker, maar groeien in spiermassa gebeurde nauwelijks.

Ik wist wel waardoor het kwam dat ik weinig progressie boekte maar meer trainen vond ik lastig in te plannen en ook was ik niet echt progressief bezig. Het zorgde ervoor dat ik wat minder ging en meer sporadisch ging sporten.

Investeren in mijzelf
Toen het eind van de ALO naderde en ik eigenlijk meer tijd kreeg om te sporten dacht ik, ik moet dit maar eens goed gaan oppakken. Personal Body Plan was ik blijven volgen via facebook en what the hack, ik heb de kennis wel maar misschien moet ik gewoon in mijzelf investeren.

Daarom na een kort uitstel door een blessure aan mijn vinger ben ik 2 november 2015 begonnen met mijn Personal Body Plan en het programma Muscle Building. Ik kwam erachter dat veel eten niet genoeg was en heb moeten leren meer te eten op een wijze die de opbouw van spiermassa stimuleert.

De talloze boterhammen met pindakaas en hagelslag waren niet meer en meer producten met eiwitten en koolhydraten kwamen daarvoor in de plaats. Het proces gaat langzaam, keer op keer kwam ik erachter dat mijn lichaamsomtrekken wel vooruitgingen maar langzaam, maar er was progressie!

Mijn lichaam straalt uit hoe ik mij voel

Mijn lichaamsbeeld is sinds Personal Body Plan verbeterd. Mijn lichaam reflecteert nu in mijn ogen mijn fysieke capaciteiten. Ik voelde me al atletisch en ik heb het gevoel dat mijn lichaam dit nu ook uitstraalt.

Niemand zal mij nu nog scharminkel noemen. Vrienden die ik een tijd niet heb gezien en die vroeger nog wel een grapje maakte over mijn lichaam zeggen de laatste tijd als ik ze weer zie; wauw man, je bent hard gegroeid.

Dit is de waardering die voor mij bevestigt dat ik een levens veranderend resultaat heb neergezet dankzij mijn Personal Body Plan.

– Sjoerd

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.