Het voedingsdagboek van Tom Barten

Als CEO van Changing Life, het moederbedrijf van onder andere Personal Body Plan, heb ik een druk bestaan. Mijn week zit vaak tot de nok toe volgepland met zeer uiteenlopende zaken en dat betekent dat het stellen van prioriteiten van groot belang is.

Als ik echter ergens geen voldoening uit haal dan is het wel koken. Ik steek mijn tijd en energie liever in andere onderdelen van mijn leven. Toch is voeding voor mij van cruciaal belang. Hoe doe ik dat dan?

Wat eet je op een doorsnee dag?
Ik kan mij de tijd nog goed herinneren dat je elke tweeënhalf a drie uur moest eten, omdat je anders direct je spiermassa zou verliezen en je stofwisseling ten gronde zou richten. Ik sneakte toentertijd ook geregeld het klaslokaal uit omdat ik weer moest eten. Gelukkig heeft de wetenschap zijn werk gedaan en is deze mythe inmiddels achterhaald.

Over een dag heen gezien eet ik vier maaltijden. Omdat ik op dit moment in een ‘cut’ zit, een periode waarin ik mijn vetpercentage verlaag, betekent het dat ik een calorietekort hanteer. Het heeft echter niet mijn persoonlijke voorkeur om calorieën te tellen, omdat ik daar juist stress van krijg. Sinds 2006 doe ik alles grotendeels op gevoel en gebruik ik mijn hand als meetinstrument om portiecontrole te hanteren.

De lancering van DoorMeal was voor mij echter een grote uitkomst. Op maat gemaakte maaltijden die ontzettend lekker zijn, maar waar ook direct op staat aangeven wat de hoeveelheid kcal is en de verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Het grootste voordeel? Je kunt het direct eten, omdat de chefs alles voor je bereid hebben.

Omdat ik in een ‘cutperiode’ zit eet ik momenteel 2500 kcal. Hiermee hanteer ik een matig calorietekort, zodat mijn vetpercentage stap voor stap naar beneden gaat. De DoorMeals zijn hier op afgestemd, zodat ik precies weet ik binnen krijg zonder dat ik hoef te tellen. Als ik uit eten ga betekent het simpelweg dat ik een DoorMeal minder eet.

Trainingsdag

Maaltijd 1 om 08:00 uur: DoorMeal
Maaltijd 2 om 13:00 uur: DoorMeal
Maaltijd 3 om 17:00 uur: Pre-workout DoorMeal + banaan
Maaltijd 4 om 21:00 uur: Post-workout Griekse Yoghurt 0% vet + FORE Lifestyle Protein Blend

Niet trainingsdag

Maaltijd 1 om 08:00 uur: DoorMeal
Maaltijd 2 om 13:00 uur: DoorMeal
Maaltijd 3 om 17:00 uur: DoorMeal + banaan
Maaltijd 4 om 21:00 uur: Griekse Yoghurt 0% vet

tom b2 tom b3

Mijn favoriete maaltijd

Bloemkool met aardappelen en een groentesausje. Daar kan ik echt van genieten.

Mijn ultieme voedingstip

Maak het niet moeilijker dan het is. Er is ontzettend veel informatie beschikbaar over voeding waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. De fysiologische basis blijft echter altijd hetzelfde. Zorg dat je die basis op orde hebt en blijf daar consistent in, kijk waar jij je fijn bij voelt en pas je voedingspatroon aan op basis van de resultaten in de praktijk. En doe wat werkt voor jou!

– Tom Barten

tom b4

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.