Het voedings- en trainingsplan van Ewout

Hi! Mijn naam is Ewout. Maar de kans is groter dat je mij misschien kent als Woedie. Of als die gast met zijn rooie poes. Anyhow, ik ben 26 jaar, woon in Amsterdam en was vroeger groot fan van de Spice Girls. Vandaag de dag werk ik voor Changing Life als Creative Lead en slijt ik tussen de regels door wat uurtjes in de gym. Maar goed, je kwam hier om te lezen over voedings- en trainingsplan natuurlijk…

Ik ben gek op

  • Kinder Bueno’s
  • Awkward momenten
  • Mannenavond, met mijn poes op de bank
  • Amsterdam mooi op de foto zetten
  • Had ik al Kinder Bueno’s gezegd?

Een bericht gedeeld door EWOUT (@gowoedie) op 28 Jan 2018 om 11:26 (PST)

Mijn verhaal

De foto links is alweer 7 jaar geleden. Twee jaar daarvoor verloor ik mijn moeder en stopte ik met mijn grootste passie, hockey. Stress, verdriet en geen plezier meer hebben in de dingen die ik deed zorgden ervoor dat ik in korte tijd 10 kilo afviel. De weegschaal sloeg 62 kilo aan en mijn gezicht zag er uit als een leeggelopen ballon. Ik had één doel: mijn sportlichaam van vòòr 2010 terugkrijgen en me weer fit en sterk voelen.

Ik heb hier meer dan vijf jaar over gedaan. Dat is misschien veel langer dan je gewend bent van al die transformatiefoto’s die je op Instagram voorbij ziet komen. Door de tijd te nemen heeft mijn lichaam langzaam kunnen wennen aan mijn nieuwe levensstijl. Natuurlijk kende ik mijn goede en slechtere momenten, maar ik had een doel en ik wilde daar geen tijdsduur aan hangen.

Consistentie zorgt er nog steeds voor dat ik nooit schuldgevoelens heb en ik mijn shape altijd goed vast kan houden. Een weekje niet trainen omdat ik geen zin heb? Een pak Kinder Bueno’s wegwerken? Het kan gewoon.

Een bericht gedeeld door EWOUT (@gowoedie) op 1 Okt 2017 om 11:43 (PDT)

Toch kwam ik op een punt waarop ik niet meer verder kwam. Mijn sportlichaam had ik terug, maar ik had een nieuwe impuls nodig: Personal Body Plan. Vooral de no-nonsense mentaliteit sprak mij hierin enorm aan. Samen met mijn Personal Body Coach Roel ben ik kritisch naar mijn eigen gewoontes gaan kijken.

Door mijn voeding aan te scherpen en gestructureerder te gaan trainen met een nieuw trainingsplan, prikkelde ik mijn lichaam weer. Ik zag mijn lichaam opnieuw veranderen, in positieve zin dit keer.

Het toelaten van iemand anders in mijn journey, die ik zeven jaar geleden eigenhandig ben begonnen, was in het begin best wel moeilijk. Toch heb ik dankzij Personal Body Plan handvatten aangereikt gekregen waar ik de rest van mijn leven profijt van heb.

Mijn doel

Mijn doel waar het in 2010 allemaal mee is begonnen heb ik al lang en ‘breed’ behaald. In deze shape komen is één, maar hem ook vasthouden is twee. Mij sterk en lekker voelen is daarom voor mij ook veel belangrijker dan de hunkering naar nòg gespierder en nòg groter worden.

De laatste twee jaar hebben vooral in het teken gestaan van nog fitter worden. Fit zijn. Een begrip zonder definitie. Laat staan dat er een goed of een fout van bestaat. Wel kan ik je vertellen dat voor mij fit zijn in mijn kop zit. Niet geschreven op een papiertje dat uit een machinetje komt rollen.

Toch is mijn nieuwe doel om nog iets meer massa op te bouwen. Langzaam aan, aangezien ik wel mijn spierdefinitie wil behouden. Zo ben ik het hele jaar in shape, voel ik me goed en gain ik toch op mijn gemakje lekker verder.

trainingsplan

Ga nou niet meteen roepen dat je geen verschil ziet. Tussen links en rechts zit namelijk 2,5 kilo verschil. Daarmee ben ik dus gemiddeld 0,5 kilo per maand aangekomen, zonder mijn spierdefinitie kwijt te raken. Deze lijn probeer ik vast te houden tot op het punt dat ik denk: met dit lichaam wil ik oud worden.

Mijn voedingsplan

Eten. Ik haat het. Nee maar echt. Vroeger zat ik altijd al met een chagrijnig hoofd aan tafel als er een bord warm eten voor mij neergezet werd. Toch is voeding een essentieel onderdeel geweest voor het bouwen van mijn sportlichaam.

Ik vind het daarin belangrijk dat ik zowel voedzame producten eet, maar ook gewoon een Kinder Bueno kan pakken als ik daar zin in heb. Of een zakje skittles. Of een donut. Sorry, je begint te kwijlen. Ik stop.

Daarnaast track ik ongeveer om de maand mijn voeding. Puur om te kijken of ik nog een beetje goed zit qua verhoudingen en calorieën. Als ik op gevoel ga eten of bijvoorbeeld op vakantie ben, ben ik geneigd om op onderhoud te eten en val ik af. En dat is precies niet wat je wilt als je met spieropbouw bezigbent.

Mijn ontbijt en lunch zien er nagenoeg altijd hetzelfde uit. Tot het moment dat broodje kip mijn neus uitkomt en ik voor iets anders kies. ‘S-avonds eet ik samen met mijn vriendin en gaan we vaak voor iets wat we allebei lekker vinden en zorg ik ervoor dat ik mijn groenten binnenkrijg. Bijvoorbeeld met een veggie pasta.

Ontbijt 10:00
30 gram walnoten
15 gram honing
220 gram skyr
50 gram muesli
Protein cookie
Personal Protein vanille shot

Lunch 14:30
4 meergranen bolletjes
125 gram kipfilet
20 gram mayo light
Cola Zero
Kinder bueno

Diner 19:00
Post-workout shake
150 gram zalm uit de oven
250 gram snijbonen
150 gram zoete aardappel frietjes uit de oven
Grote ontbijtkoek
Banaan
Kiwi

Mijn trainingsplan

Plezier hebben in elke training en vooral door te kijken en luisteren naar mijn lichaam hebben mij gebracht waar ik nu sta. Door rustig de tijd te nemen heeft mijn lichaam langzaam kunnen wennen aan mijn fysieke verandering.

Vroeger stond ik 5 tot 6 dagen op het hockeyveld, nu knal ik al die energie in een setje dumbbells of een monsterwalkje met mijn collega’s. Met mijn schema focus ik mij 2 trainingsdagen op mijn onderlichaam en 3 trainingsdagen op mijn bovenlichaam.

Beschouw mijn trainingsplan als een voorbeeld en realiseer je dat dit trainingsschema werkt voor mij. Het is gebaseerd op vele individuele trainingsvariabelen zoals bijvoorbeeld mijn trainingsniveau, doelen en voedingspatroon.

Een bericht gedeeld door EWOUT (@gowoedie) op 4 Dec 2017 om 11:48 (PST)

Na mijn vaste oefeningen en training vind ik het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen en mezelf uit te dagen. Ook al voegen ze misschien niet zoveel toe aan mijn spieropbouw, iedere training met iets nieuws afsluiten houdt het afwisselend en leuk.

Een bericht gedeeld door EWOUT (@gowoedie) op 11 Jan 2018 om 11:23 (PST)

Mijn tip aan jou

Geniet van het proces en krijg plezier in het trainen. Daarmee zal het nooit als een verplichting gaan voelen. En alsjeblieft, laat je niet gek maken door alles wat je op Instagram voorbij ziet komen. Het draait niet om tijd. Het doet er niet toe hoe iemand anders het doet. Het is niet belangrijk hoe je er komt. Het gaat er om hoe jij het doet en waar jij je kneiter lekker bij voelt!

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.