Tips voor een eiwitrijke pre-bedtime meal

Ben je de week lekker begonnen met een training? Lekker bezig, zo zien we het graag! Nu wil je natuurlijk dat jouw spieren snel herstellen, zodat je de rest van de week ook lekker kunt blijven doorknallen. Wij geven je daarom tips voor een eiwitrijke pre-bedtime meal.

1. Eet kleine hapjes met vlees of kip.

Maak bijvoorbeeld rolletjes van vleeswaren met daarin groente. Maak kleine gehaktballetjes van mager vlees of doe wat kleine stukjes kip op een prikker. Of kies voor beef jerky, een snack van gedroogd vlees.

2. Kies voor zuivel.

Neem bijvoorbeeld een bakje kwark, Griekse yoghurt of sojayoghurt met wat fruit. Of maak een smoothie van fruit en/of groente met een zuivelproduct. In plaats van kwark of yoghurt zou je ook kunnen kiezen voor hüttenkäse. Door hier fruit of eiwitpoeder met smaakje aan toe te voegen breng je het lekker op smaak.

3. Eet een belegde cracker.

Bovenstaande producten zou je ook kunnen eten op een cracker, rijstwafel, wrap of een plakje brood. Van hüttenkäse met fruit kun je een soort jam maken. Je kunt plakjes vleeswaren ook gewoon als beleg gebruiken. Of maak bijvoorbeeld zelf eens een tonijnsalade. In plaats van een wrap van meel zou je ook een wrap kunnen maken van omelet en dit beleggen met hüttenkäse en wat fruit.

4. Experimenteer met plantaardige eiwitbronnen.

Probeer naast dierlijke eiwitbronnen ook eens wat meer te experimenteren met plantaardige eiwitbronnen. Peulvruchten als bonen, erwten en linzen bevatten voor een plantaardig product relatief veel eiwitten. Edamame boontjes (sojaboontjes) zijn een heerlijke snack voor in de avond. Kikkererwten kun je met wat kruiden roosteren in de oven zodat je een knapperige, hartige snack hebt voor het slapen gaan. Of maak een brownie van bonen, zoals de DoorMeal brownie.

5. Gebruik een eiwitpoeder

Vind je het lastig om al je eiwitten uit je normale voedingspatroon te halen dan kun je ook gebruik maken van een eiwitpoeder. Maak voordat je gaat slapen een eiwitshake, gooi een schep eiwitpoeder door je smoothie of bakje kwark. Maak ijs van bevroren banaan met een schep eiwitpoeder erdoor of een Beltsander brownie.

Misschien zie je door de bomen het bos niet meer en ben je helemaal in paniek over wat je nu moet maken als eiwitrijke pre-bedtime meal. Geen nood, wij hebben wel wat suggesties voor je:

Back in shape!

Your Body, Your Plan, Your Result

Doe de gratis test

Vond je dit artikel interessant?

Ja 👍🏼Nee 👎🏼

Als je je mening achterlaat, kunnen we onze blogartikelen verbeteren.